Trška zůstává v extralize. Po konci v Kometě se dohodl s Vítkovicemi

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Vítkovice hlásí posilu z mistrovské Komety – jejich defenzivu vyztuží pětadvacetiletý Peter Trška. „Věkově zapadá do našeho týmu a naší koncepce," těší trenéra Jakuba Petra.

„Můžu říct, abych zamezil nějakým spekulacím a drbům, že v tuto chvíli je náš kádr kompletní,“ citují Petra klubové stránky.

Trška si vyzkouší třetí extraligový klub: do českého hokeje ho přivedla Mladá Boleslav a poslední dvě sezony strávil v Kometě.

V minulém ročníku odehrál 59 zápasů, ve kterých dal šest gólů a přidal třináct asistencí. Po zlatém play off odjel se slovenskou reprezentací na mistrovství světa do Kolína nad Rýnem (6 utkání, 0+0).

Do nové sezony už Kometa s Trškou podobně jako s Jozefem Kováčikem nepočítala, 184 centimetrů vysoký bek si tak našel angažmá v Ostravě. „Do Vítkovic jsem šel i kvůli jejich nové vizi. Myslím, že mají tým na první šestku,“ věří Trška.

Trška je první vítkovickou posilou do obrany. Dosud přicházeli pouze útočnici: Šimon Stránský, Rastislav Dej, Jakub Lev a na zkoušku Marek Kalus.

„Chtěli jsme zvýšit konkurenci na všech postech a chtěli jsme se krýt v případě marodky. Když se na trhu objevil Peter, tak jsme se na něj zaměřili," vysvětlil Petr pro hc-vitkovice.cz. „Jednání nebyla krátká a jednoduchá, ale podařila se nám. Věkově zapadá do naší hráčské společnosti a má své herní přednosti.“ 

Aktuální kádr HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři: Daniel Dolejš, Patrik Bartošák.

Obránci: Jan Výtisk, Patrik Urbanec, Peter Trška, Karol Sloboda, Ivan Baranka, Lukáš Klok, Daniel Krenželok, Marek Hrbas, Dominik Rudl, Ivan Puzič, Zack Malík, Vojtěch Adamík.

Útočníci: Jakub Lev, Rostislav Olesz, Ondřej Roman, Šimon Stránský, Radoslav Tybor, Rastislav Dej, Petr Kolouch, Lukáš Kucsera, Daniel Kurovský, David Květoň, Patrik Zdráhal, Tomáš Gřeš, Vojtěch Tomi, Jan Hudeček, Jakub Illéš, Tomáš Jáchym, Filip Kuťák, Lukáš Žiak.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz