Třída a bída: Kracík na ledě nezažil smutek, Vondrka ve svém stínu

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

5. října 2018, 11:25

David Jahoda

Jakub Petružálek zatím po svém návratu do Litvínova válí, stejně jako celá Verva. Na vzestupu Dynama má velký podíl Rostislav Marosz. Vítkovice teď budou potřebovat větší bodový příděl od Ondřeje Romana a největší mladoboleslavská posila Michal Vondrka se zatím hledá.

Třída

Marosz pomohl zažehnout Dynamo
Rostislav Marosz má velký podíl na tom, že se Pardubice po nevýrazném začátku prodraly tabulkou trochu nahoru. Šikovný útočník proměnil důležitý nájezd v loterii proti Brnu, a i když se mu do statistik tato trefa nezapsala, byla to jen předzvěst toho, co přijde. Proti Plzni obstaral dva góly (včetně vítězného), branku dal i proti Liberci. 

Dobrý holub Petružálek
Litvínov a jeho raketový nástup do nového ročníku? Ruku k dílu dost dobře přiložila i staronová posila Jakub Petružálek. Na kontě má sedm bodů. Když dala Verva gól a on byl na ledě, podepsal se pod něj v 78 % případech. U hráčů, kteří už letos stihli odehrát alespoň 100 minut, je to nejlepší počin.

Smutek jen ze střídačky
Pokud jste někdy hráli nějaký týmový sport, víte, jak nepříjemný pocit je sledovat soupeře skórovat. Zvlášť když jste u toho přímo na hrací ploše. Tohle ale zatím v nové sezoně nezažil plzeňský Jaroslav Kracík. Na ledě totiž byl, jen když jeho tým gól dal, a bylo to celkem jedenáctkrát.

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Bída

Roman teď musí přidat
V minulém roce získal 33 bodů, produktivnější byl v dresu Ridery jen Jakub Lev. Na startu sezony to ale Ondřeji Romanovi nelepí. Pátý nejvytěžovanější útočník mužstva má na svém kontě zatím jen jednu asistenci. Vítkovicím to doteď tolik nevadilo, když nyní ale bude Ostravanům na delší dobu chybět kapitán Rostislav Olesz, budou Romanovy body potřeba.

Čekání na „starého dobrého“ Vondrku 
V minulém roce měl Michal Vondrka po šesti odehraných zápasech na svém kontě sedm bodů, v sestavě Mladé Boleslavi jako kdyby se ale ještě pořádně nezabydlel. Jeho účet zatím pojímá jen jednu asistenci. Možná i proto papírově silní Bruslaři na startu soutěže trochu klopýtají.

Od trestné lavice raději úplně pryč
Proč Třinečtí hokejisté okupují až předposlední místo tabulky? Mohou za to i špatná oslabení. Oceláři zatím zvládli bez úhony jen 77,78 % přesilovek soupeřů, hůře je na tom jen poslední Chomutov (60 %). Zajímavé přitom je, že Slezané chodí na trestnou lavici nejméně ze všech týmů TELH. Prostorům naproti střídaček by se proto měli raději vyhýbat úplně.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz