Smoleňák má jasno, hlásí návrat do Hradce. Podepsal netradiční smlouvu

Foto: Antonín Vydra

22. září 2018, 8:44

Adam Bagar

Zkušený útočník Radek Smoleňák byl celé léto bez angažmá, až nyní má jasno o svých dalších krocích. Nakonec zůstává v extralize, když si znovu plácl s vedením Hradce Králové.

„Jsem rád, že se nám nakonec po delší době podařilo najít shodu a domluvit se na spolupráci,“ těší v tiskové zprávě generálního manažera Aleše Kmoníčka. Mountfield podepsal s Radkem Smoleňákem jednoletý kontrakt, který je oboustranně otevřený.

„Smlouva je koncipovaná tak, že Radek může v případě jakékoliv lukrativní nabídky odejít do jiného klubu.“

„Smlouva je koncipovaná tak, že Radek může v případě jakékoliv lukrativní nabídky odejít do jiného klubu. Kontrakt je v každém případě postaven trošku jinak než klasické kontrakty, ale domnívám se, že je oboustranně výhodný,“ sděluje člen hradeckého vedení.

Play off a do pěti let boj o titul. Hradec má novou smlouvu, tým i cíle »

„Kdykoliv v průběhu Radkova působení v Hradci Králové se můžeme samozřejmě domluvit na jeho pevném působení v našem klubu až do konce této sezony, ale toto je teď každopádně předčasné,“ doplňuje Kmoníček, který si od posily hodně slibuje.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Aby taky ne, Mountfield se po odchodech ostřílených útočníků střelecky trápí a Smoleňák je borcem, který umí dávat branky. „Věříme, že nám Radek pomůže zejména v produktivitě, se kterou máme problémy už od začátku sezony,“ přiznává Kmoníček.

„Samozřejmě je to hráč, který se nám bude hodit, zejména díky kvalitě zakončení a práci v předbrankovém prostoru.“

Jednatřicetiletý útočník v uplynulém ročníku odehrál za Hradec Králové 25 zápasů s bilancí jedenácti branek a pěti nahrávek. Zářil hlavně v play off, ve kterém dal pět gólů, z toho čtyři vítězné. Vedení usiluje, aby nastoupil už v neděli proti Olomouci.

Bednář: Pro mužstvo toho v loňské sezoně hodně udělal

„Pro mužstvo toho v loňské sezoně hodně udělal. Víme, jaké v sobě má kvality. Samozřejmě je to hráč, který se nám bude hodit, zejména díky kvalitě zakončení a práci v předbrankovém prostoru,“ pokyvuje také sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Soupiska Mountfield HK

Brankáři:
Daniel Dvořák, Brandon Maxwell, Jaroslav Pavelka.

Obránci:
Oskars Cibulskis, Michael Gaspar, Dominik Graňák, Štěpán Havránek, Tomáš Linhart, Jakub Muška, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, Sébastien Piché, Mikuláš Pohl, Mislav Rosandič, Petr Zámorský.

Útočníci:
Jan Berger, Juraj Bezúch, Maris Bičevskis, Lukáš Cingel, Michal Dragoun, Jaroslav Dvořák, Matěj Chalupa, Filip Jirásek, Petr Koukal, Roman Kukumberg, Štěpán Matějček, Patrik Miškář, Matej Paulovič, Radovan Pavlík, Radek Pilař, Daniel Rákos, Radek Smoleňák, Tomáš Vincour, Lukáš Vopelka.

Příchody z Mountfield HK

Juraj Bezúch (Trenčín)
Daniel Rákos (Třinec)
Tomáš Linhart (Třinec)
Matěj Chalupa (Plzeň)
Matej Paulovič (Nitra)
Brandon Maxwell (Mladá Boleslav)
Tomáš Vincour (Kometa Brno)
Richard Nedomlel (Sparta Praha)
Maris Bičevskis (Riga)
Sébastien Piché (Linec)

Odchody z Mountfield HK

Tomáš Zigo (Banská Bystrica)
René Vydarený (České Budějovice)
Jiří Šimánek (České Budějovice)
Martin Pláněk (Mladá Boleslav)
Martin Látal (Mladá Boleslav)
Bedřich Köhler (Kometa Brno)
Blaž Gregorc (Sparta Praha)
Zdeněk Čáp (České Budějovice)
Jaroslav Bednář (konec kariéry)
Patrik Rybár (Detroit)
Rudolf Červený (Slovan Bratislava)
Andris Džerinš (Riga)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz