Smoleňák a simulant? Hradecký dříč se očistil, disciplinárka trest zrušila

Foto: Stanislav Souček, mountfielhk.cz

17. dubna 2018, 9:21

Adam Bagar

Když se Radek Smoleňák dozvěděl, že má platit pokutu za simulování ve druhém semifinálovém utkání s Oceláři, pořádně ho to vytočilo. Hradecký střelec nepatří k hokejistům, kteří by takové věci měli zapotřebí, své jméno se rozhodl očistit a podal odpor proti tomuto rozhodnutí! Výsledek? Disciplinární komise v čele s Karlem Holým původní verdikt zrušila.

"Budu se bránit, chci svoje jméno očistit," uvedl Radek Smoleňák v nedávném rozhovoru pro iSport.cz. "Přijde mi to celé nešťastné. Vím, že jsem nesimuloval a kdo mě zná, tak asi rozumí tomu, jaký styl hokeje preferuju. Rozdám dost ran a ještě více jich dostanu. On měl hokejku v mém podpaží, páčil s ní, já do toho dělal bognu, ale neudržel jsem balanc a spadl. Fakt nevím, proč bych se měl někde válet," kroutil hlavou hradecký útočník.

Podle původního rozhodnutí disciplinární komise měl uchopit hůl Daniela Rákose a následně nevynuceným pádem na led předstírat, že se jeho protihráč dopustil nedovoleného zákroku. "Dost dobře nechápu, jak mi někdo může nadiktovat, co se odehrávalo v mojí hlavě. Nevím, jestli na disciplinárce mají nějaké nové přístroje, že se na dálku napojí lidem do hlavy a zjistí, co měl kdo za lubem," komentoval oficiální vyjádření Smoleňák.

Ten podal odpor, kterým se zabývali Karel Holý, Tomáš Jelínek a Vladimír Macholda. "Komise po prostudování videozáznamu dospěla k závěru, že ke Smoleňákově pádu došlo po kontaktu s holí Rákose. Je patrné, že hráč uchopil protihráčovu hůl, nelze však s vyloučením jakékoliv pochybnosti prokázat, že by ji po celou dobu také držel, a to s cílem docílit následně pomocí nafilmovaného pádu vyloučení soupeře," píše se v tiskové zprávě.

Extraligová disciplinárka proto vzala v potaz obhajobu jednatřicetiletého útočníka, že k pádu na led nedošlo úmyslně, a s přihlédnutím k neprůkaznosti záběrů původní rozhodnutí zrušila a řízení s Radkem Smoleňákem zastavila. Zkušený hokejista, který hrál v play off pod injekcemi, když mu po jednom ze soubojů ve čtvrtfinálové sérii s Libercem praskla kůstka, byl očištěn. Disciplinární komise mu nálepku simulanta sundala.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz