Rolinek po skalpu Energie: Baráž je o život, zlaté play off

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Pardubické Dynamo udělalo v neděli důležitý krok k záchraně, když v souboji topících se extraligových celků zvítězilo v Karlových Varech. Na postupovou druhou příčku se Východočeši vrátili i díky svému kapitánu Tomáši Rolinkovi, jehož dvě trefy orámovaly střelecký účet zápasu. „Bylo to důležité utkání, ale to je v baráži každé. Teď jedeme dál,“ hlásí opora Východočechů.

Pro oba extraligové týmy mohlo být nedělní střetnutí možná klíčovým zápasem baráže. Na prvoligisty na prvních dvou příčkách ztrácely Karlovy Vary i Pardubice po dvou bodech, a neúspěch tak jeden z týmů postavil do kritické situace. „Pohled na tabulku byl jasný, bylo to důležité a těžké utkání. Je super, že jsme vyhráli za tři body, ale sezona ještě nekončí,“ upozorňuje Rolinek.

Právě pardubický kapitán otevřel v KV Areně skóre už po 40 vteřinách, Energie však dvěma brankami v první třetině strhla vedení na svou stranu. Pro úspěch Východočechů pak byla klíčová 35. minuta, kdy při oboustranné hře ve čtyřech dvakrát skórovali během 26 vteřin. Toto vedení už si vzít nenechali. „Klíčových momentů v tom zápase byla spousta. Bylo dobré, že jsme během minuty dali dva góly a otočili jsme výsledek. Zase jsme pak ale v tom oslabení mohli inkasovat. Nehledal bych tedy klíčový moment, důležité je, že zápas jsme jako celek zvládli za tři body,“ hovoří Rolinek o momentech, kdy se zápas lámal.

Sám Tomáš Rolinek pak přidal ještě jednu trefu, když v 50. minutě proměnil trestné střílení. „Na nájezd jsem si věřil, i když je moc nejezdím. Nakonec to sice nebylo dobře provedené, ale gól platil,“ popisuje pátou branku Pardubic, která padla v průběhu oslabení.

Ubráněné početní výhody Energie byly jedním z důvodů, proč Dynamo v neděli získalo postupovou pozici v tabulce. Hosté v KV Areně vyfasovali osm menších a dva větší tresty, v početní výhodě přesto ani jednou neinkasovali. „V oslabeních jsme si opravdu hrábli až na dno a ubránili jsme je skvěle. Hlavně v poslední třetině, kdy jsme hráli v oslabení snad devět minut za sebou. Klobouk dolů před klukama, kteří to hráli,“ vyzdvihl Rolinek práci svých spoluhráčů.

Tři kola před koncem baráže je situace Karlových Varů kritická, a pomůžou jim už pouze samé výhry. Naopak Dynamo se díky výhře přiblížilo záchraně, pouze jednobodový náskok na Motor však možnost uspokojení nepřipouští. „Máme to ve svých rukou, ale od začátku baráže je to hrozně těžké. Zlaté play off, to je radost hrát, zatímco tohle je o život. Každé utkání je důležité, ať je to první, šesté, nebo desáté kolo. My jedeme dál,“ uzavírá sedmatřicetiletý kapitán Dynama po výhře v Karlových Varech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz