Rolinek, Koukal, Nečas a další se vrátí na Bouchalky. Žďárský hokej oslaví 80 let

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

20. června 2018, 11:49

Adam Bagar

Vrchol blížící se sezony zažijí fanoušci Plamenů nejspíš už 10. srpna. V rámci oslav osmdesáti let hokeje ve Žďáře nad Sázavou připravil klub exhibiční utkání, na kterém se představí slavní odchovanci klubu, mezi nimiž nechybí ani mistři světa či nadějné mladé hvězdy jako Martinové Nečas a Kaut.

Patronem akce je pardubický útočník Tomáš Rolinek. „Byl bych strašně rád, kdyby na utkání přišlo hodně lidí a hlavně, aby si to všichni užili,“ přeje si kapitán mistrů světa 2010 z Kolína nad Rýnem, stříbrný medailista z MS 2006 v Rize a bronzový z MS 2011 v Bratislavě.

Na exhibici se z mistrů světa představí ještě Petrové Koukal a Vampola. Srpnový mač nebude jen o slavných žďárských odchovancích, kteří se vydali do světa sbírat tituly a trofeje, ale také o těch, kteří bojují za Plameny a stali se klíčovými osobnostmi doma na Bouchalkách.

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

Mezi nimi třeba Martin Sobotka, Jiří Plachý či Jiří Kaut, který bude mít jedinečnou příležitost zahrát si se svými synovci Martinem a Tomášem. Z mladých nadějí nebudou na akci chybět ani dvanáctka loňského draftu Martin Nečas, Ondřej Machala nebo Tomáš Havránek.

Zahraje si i trenérské duo současného prvního týmu Michal Konečný a Radovan Biegl. „Jsem hlavně rád, že se toho můžu zúčastnit, je to pro mě velká čest. A stejně jako Tomáš chci, aby se na všechny ty kluky přišlo podívat hodně lidí,“ uvedl na tiskovce žďárský lodivod.

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

„Je to výborná věc,“ pokyvoval vedle něj Biegl. „Sice jsem asi jediný, kdo nikdy neoblékl žďárský dres, ale nějaká utkání jsem tady v trutnovských barvách odchytal,“ dodal s úsměvem bývalý extraligový gólman. Žďárské hvězdy povede další mistr světa Jaroslav Benák.

Tamní fanoušci se na hokejovou slávu v rámci osmdesátých narozenin žďárského hokeje mohou těšit 10. srpna. Kromě exhibičního zápasu je na Bouchalkách čeká bohatý doprovodný program před stadionem, který bude probíhat už od odpoledne, včetně autogramiády.

Sestava žďárských hvězd

Brankáři:
Milan Řehoř, Radovan Biegl.

Obránci:
Martin Lojek, Martin Pleva, Václav Půža, Tomáš Doležal, Ondřej Trejbal.

Útočníci:
Jiří Plachý, Martin Sobotka, Martin Nečas, Tomáš Havránek, Ondřej Machala, Petr Koukal, Tomáš Rolinek, Martin Kaut, Jiří Kaut, Tomáš Kaut, Petr Vampola, Martin Rousek, Lukáš Rousek, Radek Haman.

Trenér: Jaroslav Benák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz