První extraligový gól v šestatřiceti? To je snad rekord, směje se Skořepa

Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

30. září 2017, 17:43

Richard Wagner

Jihlavská Dukla slaví druhé tříbodové vítězství v tomto ročníku. Jakoby svěřenci Petra Vlka aplikovali účinnou taktiku „povolit a přitáhnout“. Stejně jako proti Zlínu, i v duelu s Vítkovicemi museli nejprve prohrávat, aby měli motivaci do třetího dějství, ve kterém přišel neskutečný kolotoč. K obratu zavelel Josef Skořepa, pro kterého to byla první trefa v nejvyšší soutěži. O úvodní gól duelu se zase postaral Michal Hlinka, jenž se prosadil proti mužstvu, ve kterém působil od dorosteneckých let.

Duel jihlavské Dukly s Vítkovicemi musel diváky bavit. Na ledě se neustále něco dělo, zápas přinesl dva zvraty a neuznanou trefu Ridery. Po galapředstavení ze závěrečné dvacetiminutovky nakonec zůstaly všechny body pod střechou Horáckého zimního stadionu. „Pro mě to byl neskutečně těžký zápas, protože jsem měl pětidenní nevynucenou pauzu. Zvládli jsme to jako tým a máme tři body,“ líčí Skořepa, který svůj návrat do tvrdého herního režimu zvládl na jedničku. V průběhu zápasu se aktivně tlačil do šancí a dařilo se mu i na vhazování.

Vrchol celé jeho parády přišel ve třetí třetině, kdy na ukazateli skóre svítil stav 1:2. Jakub Suchánek nadvakrát zabouchal na beton maskovaného muže Vítkovic, odražený kotouč se dostal k hokejce Skořepy, který neomylně zavěsil. Poprvé v extralize, téměř v šestatřiceti letech. „To je snad extraligový rekord, ne?“ smál se. „Gól jsem dal naposledy v baráži, což se moc do extraligových tabulek nepočítá. Jsem za to rád, ale šťastnější jsem za tři body,“ říká rodák ze středočeského Nymburka.

Zajímavý nádech mělo střetnutí Jihlavy s Vítkovicemi pro Michala Hlinku. Svou extraligovou premiéru si tento forvard se zkušenostmi ze zámoří odbyl v dresu ostravského klubu, kde působil od svých dorosteneckých let. Jak se na střetnutí s bývalým týmem těšil? „Do zápasu jsem šel naplno a snažil jsem se, abych si ho užil co nejvíc. Je to výzva, když hrajete proti týmu, v němž jste dlouho působil,“ říká účastník dvou světových šampionátů do dvaceti let.

Mezi ním a vítkovickou kabinou pak došlo k drobnému hecování. „Tak trošičku jsme do sebe párkrát ‚šprtli‘, ale vše bylo na úrovni profesionální soutěže. Motivace byla vypsaná i pro kluky v naší kabině, takže to mám za pár tisíc.“

Odchovanec Kopřivnice se ve druhé periodě postaral o úvodní branku zápasu. „Prostě jsem do toho plácnul,“ načíná popis svého gólového momentu dnes již typickou frází. „Neříkám, že jsem se nechtěl trefit, ale já golfem moc nestřílím. Naštěstí to ‚Bartejze‘ (Patrika Bartošáka – pozn. aut.) překvapilo a vymetl jsem to tam.“

Na potvrzení své první letošní trefy si ale musel chvilku počkat. Hlavní arbitr po krátké konzultaci s videorozhodčím gól uznal. „Střílel jsem přes beka a úplně jistý jsem si nebyl. Jenom jsem věřil, že to rozhodčí uznají,“ říká hokejista, jenž si zahrál i na legendárním Spenglerově poháru.

Díky obratu ze závěrečného dějství slavila Dukla třetí výhru v tomto ročníku. „Dokážeme hrát s kýmkoliv a jednogólový rozdíl není v hokeji nic, takže jsme do toho šli s tím, že to urveme,“ říká jednoznačně Hlinka, jenž věřil ve šťastný konec. „Celou třetí třetinu jsme soupeře motali a Vítkovice nám nabídly přesilovky. Přes týden jsme se na početní převahy trošku víc zaměřovali a bylo to vidět,“ nachází možná zlomový rozdíl mezi oběma soupeři Skořepa.

Svůj díl na výhře jihlavských ježků mají i téměř čtyři tisícovky diváků. „Byla super atmosféra a lidé nám hodně pomohli. Po celý zápas nás hnali dopředu a o to lépe se nám hrálo,“ uzavírá rozhovor Hlinka.

Sestřih utkání HC Dukla Jihlava – HC VÍTKOVICE RIDERA

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz