<

Prostějov může být na své fanoušky hrdý, říká Hruška. Ještě není rozhodnuto!

Foto: Petr Horčička, hc-slavia.cz

Měla to být jedna z nejvyrovnanějších sérií letošního play off. Zatím ale Slavia jako jediná neztratila ani bod a v sobotu večer může slavit postup do dalšího kola. „Musíme jít štěstí naproti a být pokorní," velí David Hruška, autor dvou branek z pátečního čtvrtfinálového utkání proti Prostějovu.

I přes slibné vedení 3:0 na zápasy si je Slavia vědoma, že poslední krok stále neudělala. A v hokeji už se stala větší překvapení než obraty z 0:3 na 4:3. „Bude to hodně těžké. Nic není rozhodnuté. Domácí hrají dobře, mají výborné fanoušky. Musíme si dát pozor," říká Hruška, v devětatřiceti druhý nejstarší hráč sešívaných. „Soupeř může dát v odvetě rychlé góly, bude po nadějích a zlomí se to." 

„Ve čtvrtfinále není slabého týmu. Každý soupeř je těžký," tvrdí nejlepší střelec dvou extraligových sezon a bývalý reprezentant. „Prostějov měl  v základní části výborné výsledky. Dostal se do šestky, není to náhoda."

„Bude to ještě hodně těžké. Nic není rozhodnuté. Musíme si dát pozor."

„Fanoušci jsou tady fantastičtí. Jsou slušní, nejsou nijak vulgární. Prostějov na ně může být hrdý, jsou výborní," chválí hanácké publikum. 

„Na Prostějov jsme se tak připravili perfektně," prozrazuje. „Oproti konci základní části, kdy jsme měli špatné pasáže, jsme změnili hru. Sedli jsme si a řekli si, co budeme hrát – musíme chodit do brankoviště, kde to sice nejvíc bolí, ale pak brankář nevidí a my můžeme dávat góly z dorážek."

Změnu v herním pojetí Slavie spatřuje i trenér soupeře Kamil Přecechtěl: „Slavia hraje lépe než v základní části. Na střídačce se objevil pan Bukač. Týmu vtiskl disciplínu, to mužstvo je podstatně disciplinovanější než v soutěži. Perfektně si plní svoje povinnosti ve hře dozadu."

„Fanoušci jsou tady fantastičtí. Jsou slušní, nejsou nijak vulgární. Prostějov na ně může být hrdý."

Zlepšení je patrné. Po třech utkáních čtvrtfinálové série je skóre 16 ku 5 ve prospěch Pražanů. 

„Je znát, že máme čtyři vyrovnané pětky. Každá může dát gól. To je naše obrovská síla a největší výhoda oproti Prostějovu," tvrdí pravé křídlo elitního slávistického útoku. „Rozhodují i výborné výkony našeho brankáře Saši Saláka. Teda Hyláka," směje se.

Na závěr opakuje: „Nic není rozhodnuto. Pro vítězství uděláme všechno. Moje osobní ambice jdou stranou – přišel jsem vrátit Slavii do extraligy. " 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz