Překvapení: brankář Jekel opouští Třebíč, sezonu dochytá ve Vsetíně

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Gólman Pavel Jekel mění angažmá v rámci WSM Ligy – místo v Třebíči dokončí sezonu na Vsetíně. Tam má nově střídavé starty z brněnské Komety.

Dvaadvacetiletý Jekel přišel do Horácké Slavie před sezonou 2016/2017 a okamžitě se stal týmovým tahounem. Dobrou formu měl i v tomto ročníku: úspěšnost zákroků držel na 92 procentech a průměr inkasovaných gólů na zápas stlačil na 2,23. 

Čas od času si Jekela z Třebíče vytáhla i jeho kmenová Kometa: ať už pro extraligová utkání či zápas v Lize mistrů. Teď vyzkouší, jak to chodí v jiném prvoligovém klubu – u nováčka WSM Ligy doplní Luboše Horčičku, Michala Šurého a Jaroslava Pavelku, který má do Vsetína střídavé starty z Mountfieldu.

Horácká Slavia má nyní v brance Karla Vejmelku, Lukáše Dostála a Dominika Svobodu. „Pavel Jekel u nás odvedl parádní práci, za kterou mu děkujeme," uvedl pro hstrebic.cz trenér Martin Sobotka. „Věřím, že se neloučíme napořád a v další sezoně se třeba v jednom týmu znovu potkáme. Na druhou stranu na postu brankáře máme silnou konkurenci, výborně nám chytají i Karel Vejmelka, Lukáš Dostál a nezklamal ani Dominik Svoboda."

Valašští fanoušci už kvality Pavla Jekela také dobře znají – však mu Vsetín ve třech zápasech dal jen dva góly. „Na Lapači to znám celkem dobře, chytal jsem tam už ve druhé lize za Techniku Brno a musím říct, že se mi vždycky hrálo dobře. Kvůli obecenstvu, atmosféře, osvětlení, ledu. No prostě je tam vše parádní," říkal pro iDnes.cz po poslední výhře.

Teď tam bude chytat pořád.

Aktuální kádr VHK ROBE Vsetín

Brankáři: Jaroslav Pavelka, Pavel Jekel, Luboš Horčička, Michal Šurý, Daniel Bechný.

Obránci: Tomáš Frolo, Filip Dundáček, Ondřej Holomek, Daniel Krenželok, Radim Ostrčil, Martin Janáček, Jakub Teper, Michal Žák.

Útočníci: Jaroslav Markovič, David Březina, Martin Podešva, René Kajaba, Radim Kucharczyk, Vojtěch Šilhavý, Ondřej Slováček, Tomáš Vávra, Dominik Pokorný, Adam Hořanský, David Vítek, Jiří Karafiát, Ondřej Kopta, Anatolij Protasenja, Petr Beránek, Roman Půček, Jakub Illéš.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz