Plášek prodloužil s Přerovem. Čeká ho 28. sezona mezi muži

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Útočník Karel Plášek prodloužil smlouvu s Přerovem i pro ročník 2017/2018. „Tak jako Florida musela podepsat Jaromíra Jágra, my jsme museli podepsat Karla Pláška. Jinak to nešlo,“ řekl s úsměvem sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.

Plášek je i ve 43 letech oporou přerovské ofenzivy. V základní části měl bilanci 11+12, v právě probíhajícím play off získal v šesti zápasech tři branky a čtyři asistence. 

Vyniká také bojovností a navzdory věku rychlým bruslením. „Je to práce, dřina. Býval jsem menšího vzrůstu a nemohl jsem se srážet s velkými chlapy, tak jsem musel víc bruslit. Ono vás to k tomu svým způsobem donutí. V tréninku jsem se zaměřoval hlavně na nohy a bruslení. Teď už to sice není jak to bývalo, ale ještě mě to vozí," uvedl před časem pro hokej.cz.

Že je o generaci starší než většina spoluhráčů a protihráčů je patrné na jeho přilbě, na které chybí plexisklo. „Já bez něho hraju už od začátku, od doby, co jsem sundal košík. Když jsem si plexi zkoušel, tak jsem přes něj špatně viděl," vysvětlil.

„Chceme nadále zapojovat naše mladé hráče a pro ně by Karel měl být ten, ze kterého by si měli brát příklad.“

Právě kvůli věku si ho spoluhráči často dobírají. „To je pořád jen samé dědku sem, dědku tam, ale už jsem si zvykl,“ směje se Plášek. „Je prostě nezničitelný. Říkáme mu, že bude hrát tak do 55 let,“ prohlásil brankář Lukáš Klimeš.

„To už kluci přehánějí. Vždycky se to může zlomit, přijde z ničeho nic nějaké zranění a máte konec. Ale dokud budu zdravý a budu klukům fyzicky i herně stačit, tak chci hrát. Pořád se cítím skvěle, hokej mě stále baví a té práce nebo dřiny se nebojím,“ řekl Plášek.

Karel Plášek starší je druhým nejstarším hráčem ve WSM Lize.

Karel Plášek starší je druhým nejstarším hráčem ve WSM Lize. | Foto: Lubomír Dostál, hokejprerov.cz

Plášek se vrátil do mateřského Přerova před sezonou ze Šumperka. Předtím hrál za Znojmo, Zlín nebo Pardubice. Už teď je jasné, že ještě nekončí – během play off se s ním vedení Zubrů dohodlo na smlouvě pro příští sezonu. V jeho kariéře bude už osmadvacátou mezi muži.

„Karel je pro nás obrovským přínosem nejen na ledě, ale také v kabině. Chceme nadále zapojovat naše mladé hráče a pro ně by měl být Karel ten, ze kterého by si měli brát příklad,“ vysvětlil pro hokejprerov.cz sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.

Stále je tedy možné, že si zahraje v jednom týmu se svým šestnáctiletým synem Karlem, který působí v brněnské mládeži a zároveň reprezentuje Českou republiku.

„Dokud budu zdravý a budu klukům fyzicky i herně stačit, tak chci hrát. Pořád se cítím skvěle."

Přerov momentálně bojuje ve čtvrtfinále s Českými Budějovicemi. Drží se, těsně ale prohrál oba úvodní zápasy. Ve čtvrtek se série přesouvá na Hanou.

Nejstarší hráči WSM Ligy

1. Jan Alinč (Most), 27. 5. 1972
2. Pavel Kolařík (Slavia), 24.10. 1972
3. Petr Ton (Kladno), 8. 10. 1973
4. Karel Plášek (Přerov), 16. 10. 1973
5. František Ptáček (Kladno), 4. 4. 1975 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz