Pešánovi u dvacítky pomohou Vlach a Přerost, osmnáctku povede Bruk

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Už delší dobu bylo jasné, že novým trenérem reprezentační dvacítky bude Filip Pešán. Šéf střídačky loňských mistrů republiky a letošních finalistů play off z Liberce bude mít nadále na povel Bílé Tygry, u juniorského národního týmu mu pomohou někdejší zlínský trenér Rostislav Vlach a Miroslav Přerost, který dvacítku vedl na mistrovstvích světa 2011 až 2015. Na dnešním zasedání o tom rozhodl výkonný výbor hokejového svazu.

Jasné je i obsazení pozic u dalších mládežnických výběrů. Tým do 19 let bude řídit Václav Varaďa, nový kouč Třince tedy nadále bude dohlížet na rozvoj talentů z ročníků 1999, jež měl pod dohledem v letošní sezoně. Jeho asistenty byli jmenováni Miloš Říha mladší a Aleš Krátoška, manažerem týmu pak litoměřický Jan Fišera.

Nového kouče má rovněž výběr do 18 let. Ročník hráčů 2000 přebírá někdejší reprezentační útočník a poté úspěšný plzeňský kouč David Bruk (na snímku). Trenér letošních mistrů v extralize juniorů dosud řídil reprezentaci devatenáctiletých, s níž zaznamenal několik povedených turnajů včetně prosincového Junior World Challenge v Kanadě.

Syn bývalého výborného brankáře Josefa Bruka, který dlouhodobě spolupracoval mj. s Dominikem Haškem, před časem působil u osmnáctky jako kolega Ludka Bukače mladšího, na kontě má účast na MS této věkové kategorie v Soči 2013. Asistenty Bruka budou u nové osmnáctky Tomáš Martinec (stejnou pozici zastával u týmu do 19 let) a Petr Studnička, jenž u výběru pokračuje také jako generální manažer.

U mužstva sedmnáctiletých pokračuje hlavní trenér Petr Haken, jeden z asistentů Libora Zábranského u letošní mistrovské Komety. Spolupracovat bude s asistentem Václavem Eismannem a Richardem Žemličkou, manažerem týmu zůstává další internacionál Radek Ťoupal. Nový realizační tým bude mít šestnáctka: hlavním trenérem je Karel Beran, asistenty Petr Svoboda s Radimem Skuhrovcem. Manažerem mužstva bude Radek Hlavatý.

Výkonný výbor jmenoval novým členem disciplinární komise Libora Procházku, olympijský vítěz z Nagana a mistr světa 1999 nastupuje poté, co jeden z dosavadních členů komise Viktor Ujčík nastoupil do pozice asistenta v Mladé Boleslavi. Jak hokej.cz informoval tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund, výkonný výbor vzal nrovněž a vědomí, že pražská Slavia uhradila závazky vůči několika hráčům a ČSLH jako řídícímu orgánu soutěže v termínu, který mu byl stanoven dne 13. dubna 2017.

Vzhledem k tomu, že od uvedeného data, kdy proběhlo poslední jednání výkonného výboru, uplatnili svoje pohledávky vůči klubu HC Slavia Praha další hráči, stanovil výkonný výbor ČSLH pro jejich vypořádání termín 6. června 2017. V případě, že k uvedenému datu vypořádány nebudou, bude výkonný výbor postupovat v souladu s platnými řády ČSLH. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz