<

Oslavy budou velké a dlouhé, jásá Erat. Bude v Brně pokračovat?

Foto: Karel Švec, cslh.cz

20. dubna 2017, 11:19

Adam Bagar

Má ve sbírce zlaté medaile ze světového šampionátu dvacítek a kanadského Memorial Cupu, na první velký úspěch mezi seniory si však Martin Erat musel počkat až do svých 35 let. A mistrovské oslavy na jihu Moravy si tak neskutečně užívá. "Budou hodně dlouhé, hodně velké. Těch kluků, kteří je potáhnou, máme dost," usmívá se spokojený brněnský útočník.

"Od začátku se tady budovalo něco, na čem jsme chtěli stavět v play off. Myslím, že všichni, od rolbaře až po Libora Zábranského, dělali pro nás všechno, aby z toho byl takový úspěch. A splnilo se to," září Martin Erat. "Je úžasné v Brně hrát, jsem za to moc vděčný. Z toho, co se tu dělo po zápase, šel mráz po zádech. Opravdu úžasné, takové město si titul zaslouží," přiznává zkušený brněnský útočník.

Úžasný pocit, září Čermák po prvním titulu. Slavit bude celé město »

Ten teď s Kometou slaví premiérový titul v seniorské kategorii. Čekal na něj poměrně dlouho, až do svých 35 let. "O to je to větší zážitek," jásá Erat, který patřil k hlavním tahounům Komety ve vyřazovacích bojích. "Měli jsme tady hodně kluků, kteří vědí, o čem je play off hokej. Každý splnil do puntíku svou roli, kterou v týmu měl. Mančaft je vždy nadřazený nad individualitami. My to dokázali a slavíme."

Brněnští patřili už před sezonou k hlavním favoritům na zisk titulu, ale během ní si prošli větší krizí a nakonec byli rádi, že nemuseli hrát předkolo. "Sezona je dlouhá, tento tým se během ní chystal na play off a v něm jsme ukázali, že všichni stojíme za sebou. Odehráli jsme to přesně tak, jak jsme měli. Něco takového se nevybuduje za jeden měsíc, ale celý rok," ví Martin Erat po hladké jízdě v play off.

OBRAZEM: Výbuch radosti a pohár nad hlavou aneb Kometa kraluje »

"Tým měl obrovskou sílu. I když se prohrávalo, tak se dokázal zvednout. Každý bojoval za toho druhého, takhle to musí být." Brňany neodradily ani zdravotní komplikace, všichni chtěli hrát a bojovat o titul, na který město čekalo neskutečných 51 let. "Myslím, že těch hendikepů, se kterými jsme hráli, bylo hodně. Všichni kluci přišli do kabiny a ať měli jakékoli zranění, tak už druhý den naskočili," říká.

Kometa v play off porazila oba loňské finalisty 4:0 na zápasy. Nejvíc ji potrápil Hradec Králové, který v semifinále urval dva zápasy. "Všechny tři týmy byly výborné. Hrály takticky skvěle a je těžké vybírat, který z nich byl nejlepší. Liberec měl na konci série hodně zraněných, Hradec hrál celou dobu výborně a se Spartou se každý zápas mohl překlonit na jednu nebo druhou stranu," hlásí Martin Erat.

Šampaňské, pivo i doutníky. Jak slaví Kometa? Nahlédněte do kabiny »

Ten si při oslavách na ledě vzpomněl i na Martina Nečase, který do finále nezasáhl a bojuje za české barvy na MS osmnáctek. "Teď má jiné starosti a hrozně moc mu přeju všechno nejlepší do jeho kariéry. Myslím, že to bude špičkový hokejista." A chválí i Tomáše Havránka. "Naskočit do finále a zahrát takovou roli? Neskutečné!" smeká Erat. Bude v Brně pokračovat? "Teď mám oslavy, pak se rozmyslím."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz