Natřískaný Lapač viděl první výhru, Vsetín v boji o WSM Ligu smetl Vlky

Foto: Martin Pavík, hc-vsetin.cz

Kvalifikace o WSM Ligu pokračovala už třetím kolem, po Havlíčkově Brodu a Jablonci nad Nisou se na svém ledě představil také Vsetín, který si po porážce z Kotliny nemohl dovolit další zaváhání. Více než pět tisíc fanoušků odcházelo spokojeno, Valaši smetli Vlky hladce 5:0 a slavili důležitou první výhru. Už v neděli je ale čeká nejspíš klíčový duel sezony, na Lapači hostí současného lídra tabulky.

Historicky první vzájemný duel mezi Vsetínem a Jabloncem nad Nisou začal opatrněji. Domácí sice neproměnili dlouhou přesilovku pět na tři, ale uklidnila je branka Radima Kucharczyka ze závěru prvního dějství. Do druhé části hry nastoupili Valaši ve velkém stylu, v čase 24:05 už to bylo 3:0. Nejdřív se trefil Vojtěch Šilhavý a zanedlouho také Filip Čech.

Jiří Stejskal se měl v brance co ohánět, celkem řešil více než padesátku vsetínských střel. Favorit si další gólové kousky schoval až na závěrečnou část. K radosti po střechu narvaného Lapače se trefili Vojtěch Šilhavý a Tomáš Vávra. V závěru už si Vsacané užívali parádní atmosféry a slavili hladkou výhru 5:0. Čistým kontem se blýskl ve formě chytající Michal Šurý.

Právě vsetínský gólman byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu, za Vlky si pro cenu přišel Tomáš Demel. Pro něj byl zápas na Lapači hodně speciální, v minulosti totiž pomohl Vsetínu ke třem mistrovským titulům. "Ať to tam dopadne jakkoliv, tak asi pokaždé prohraju," přiznal před pátečním střetnutím, v němž jeho Vlci tahali za kratší konec provazu.

VHK ROBE VSETÍN – HC VLCI JABLONEC NAD NISOU 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Kucharczyk (Kolařík), 22. Šilhavý (Hryciow), 25. Čech (Finsterle), 46. Šihlavý, 51. Vávra (Kucharczyk, Kolařík).
Rozhodčí: Mikula, Dědek – Hanzlík, Rožánek.
Vyloučení: 5:8.
Bez využití.
Střely na branku: 53:24.
Diváci: 5 200.

Tabulka kvalifikace o WSM Ligu po 3. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. BK Havlíčkův Brod 2 1 1 0 0 5:3 5
2. VHK ROBE Vsetín 2 1 0 1 0 6:2 4
3. HC Vlci Jablonec nad Nisou 2 0 0 0 2 2:8 0

Další program kvalifikace o WSM Ligu

Neděle 9. dubna – 4. kolo:
17:30 VHK ROBE Vsetín – BK Havlíčkův Brod

Úterý 11. dubna – 5. kolo:
18:00 BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou

Čtvrtek 13. dubna – 6. kolo:
18:00 HC Vlci Jablonec nad Nisou – VHK ROBE Vsetín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz