Mžitky před očima a ztracený dech aneb Jak v Litvínově běhají sjezdovku

Foto: hcverva.cz

27. června 2018, 11:19

Adam Bagar

Mezi hráči nepříliš oblíbená letní příprava na suchu se pomalu blíží ke svému konci. Nejinak je tomu v Litvínově, kde s týmem pracuje už čtvrté léto kondiční trenér Ondřej Ježek. „Musím říct, že kluci makají, dávají tomu všechno. I s ostatními trenéry jsme se shodli, že s jejich přístupem jsme spokojeni,“ pokyvuje v rozhovoru na klubovém webu.

„Čtyřikrát v týdnu jsme v posilovně, silovou složkou trávíme hodně času. Přibylo více kardia, intervalové tréninky. Jinak jsme na letním stadionu, uvnitř zimáku na inline ploše, využíváme atletický areál na Meziboří i blízkou sjezdovku,“ popisuje Ježek.

Foto: hcverva.cz

Lyžařskou sjezdovku, ležící v nadmořské výšce 600 metrů, neběhají chemici celou, přesto jim dává pořádně zabrat. „Co že to říkám? Ani nevím, co mluvím, mám mžitky před očima,“ bylo slyšet z úst hokejistů. „Jsem rád, že dýchám,“ znělo o kousek dál.

Úvodní úsek běhají litvínovští hráči naplno, následuje jen krátké vydýchání, rychle sejít dolů a dalších dvacet sekund pořádné dřiny. Kondiční kouč Ježek to svým svěřencům naordinoval dohromady patnáctkrát, takže se takovým reakcím nelze co divit.

Foto: hcverva.cz

Po výbězích navíc na hráče čekala ještě posilovna. „Doufám, že tam dneska nebudeme dělat nohy,“ přáli si hráči Vervy, kteří v pátek 29. června zakončí cyklus šesti týdnů letní přípravy na suchu. Následně se znovu sejdou v pondělí 16. července.

„Čeká nás ještě týden na suchu, potom soustředění v Drážďanech a týden na ledě v Mostě, protože tady má být led od 6. srpna,“ líčí nový hlavní trenér Milan Razým, který soustředění kvituje. „Kluci budou spolu a nastavíme tam i nějaká pravidla.“

Foto: hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz