Motor vydal 4 150 permic a ukázal nové dresy. Pomůže mu brankář Honzík?

Foto: Marek Baloun, Facebook ČEZ Motor České Budějovice

České Budějovice se budou i v páté prvoligové sezoně opírat o velkou podporu fanoušků. „Momentálně je vydáno 4 150 permanentek, tedy o něco více než loni," těší generálního manažera Stanislava Bednaříka.

„Z toho přibližně pět set putuje pro klub a dalších osm set pro partnery,“ vysvětlil Bednařík na pondělní tiskové konferenci.

České Budějovice byly v předcházejících čtyřech sezonách nejnavštěvovanějším týmem WSM Ligy a každým rokem návštěvnost v Budvar aréně stoupala. Loni chodilo na Motor přes 5 500 diváků. 

I díky podpoře fanoušků udržel Motor rozpočet na podobné výši jako v minulé sezoně. „Rozpočet pro hlavní tým se pohybuje kolem 48 milionů," prozradil Bednařík.

Cíl proto zůstává stejný. „Tím hlavním je postup do extraligy,“ potvrdil prezident klubu Roman Turek.

„Rozpočet pro hlavní tým se pohybuje kolem 48 milionů."

V úvodu sezony, kdy bude Petr Kváča na kempu Colorada Avalanche, by mohl Českým Budějovicím v rámci střídavých startů pomoci sparťanský brankář David Honzík.

Jinak ale zůstává českobudějovický kádr poměrně úzký, hlavně v útoku. „Je to dané formátem soutěže, podle kterého může v každém utkání nastoupit pouze sedmnáct hráčů v poli plus jeden junior. Proto není nutné držet tak široký kádr. Ušetříme tím nějaké prostředky na případné posílení v klíčovém závěru sezony,“ vysvětlil trenér Antonín Stavjaňa. 

Jihočeši dále oznámili, že chystají retro utkání na počest devadesáti let založení klubu – Motor se v replikách dresů z mistrovské sezony 1950/51 utká proti Karlovým Varům.

Návštěvnost v Budvar aréně sezonu po sezoně
2013/2014 – 3 724 diváků na zápas
2014/2015 – 4 462
2015/2016 – 5 492
2016/2017 – 5 501

Soupiska ČEZ Motor České Budějovice

Brankáři: Petr Kváča, David Gába, Ondřej Bláha, David Honzík (stř. start ze Sparty).

Obránci: Filip Novák, Mitchell Fillman, Žiga Pavlin, Pavel Pýcha, Zdeněk Kutlák, Roman Vráblík, Ján Mucha, Ondřej Kachyňa, Patrik Marcel.

Útočníci: Václav Nedorost, Tim Crowder, Martin Novák, Peter Galamboš, Miloslav Čermák, Vlastimil Dostálek, Filip Vlček, Martin Heřman, Lukáš Květoň, Rok Pajić, Ondřej Šulek, Jakub Káník, Jakub Doktor, Jan Bárta.

Zdeněk Kutlák s novým designem dresů.

Zdeněk Kutlák s novým designem dresů. | Foto: Marek Baloun, Facebook ČEZ Motor České Budějovice

Zdeněk Kutlák s novým designem dresů.

Zdeněk Kutlák s novým designem dresů. | Foto: Marek Baloun, Facebook ČEZ Motor České Budějovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz