Maier o bitce s Hollwegem: Bylo to v plánu, chtěl jsem se ukázat

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

25. listopadu 2017, 13:12

Jonáš Majtyka

Mladý liberecký obránce Patrik Maier, jenž v pátek nastoupil teprve ke svému třetímu extraligovému zápasu, prokázal proti Plzni velkou porci odvahy, když se v pěkné a férové bitce utkal s kanadským útočníkem Ryanem Hollwegem. „Nikdy jsem nebyl a ani nejsem bitkařem. S bitkou ale nemám problém a rád se postavím za tým,“ svěřil se slovenský bek po utkání.

Severočeši prohráli na domácím ledě s lídrem tabulky z Plzně 2:5, za svůj výkon se ovšem vůbec nemuseli stydět. Až do poloviny utkání svítil na světelné kostce bezbrankový stav, jenže poté otevřel skóre povedenou ranou Peter Čerešňák. O chvíli později se v přesilové hře prosadil Tomáš Mertl, jenž v utkání nakonec zaznamenal tři přesné trefy! Tygři v závěru utkání sice dvakrát dostali puk do sítě, na vítězi střetnutí to už ale nic nezměnilo a indiáni si z města pod Ještědem odvezli tři zasloužené body.

Mertlův hattrick nakonec nebyl tím hlavním, co duel Západočechů s Libercem nabídl. V 53. minutě si to totiž v parádní bitce rozdali liberecký Patrik Maier a plzeňský Ryan Hollweg! Slovenský obránce ve službách Tygrů se nejdříve marně snažil bitku vyprovokovat, poté ale útočník Škodovky tvrdě u mantinelu fauloval Lukáše Dernera a Patrik Maier jel svého spoluhráče pomstít. To už Ryan Hollweg výzvu přijal a rukavice obou soupeřů padly na led. Více ran nakonec rozdal americký bijec, Patrik Maier ovšem nepodal při souboji vůbec špatný výkon.

Parádní bitka Patrika Maiera s Ryanem Hollwegem

„Hollweg přišel na led a zákeřně dohrál mého spoluhráče, tak jsem ho vyzval k tomu, o co si koledoval. Byl to dobrý souboj, jsem spokojený,“ svěřil se po utkání Patrik Maier. Ten se sice mezi klasické bitkaře neřadí, shození rukavic mu ovšem úplně cizí není. „Nikdy jsem nebyl a ani nejsem bitkařem. S pěstním soubojem ale nemám problém a rád se postavím za tým. Je to taková součást taktiky.“

Bitka s Ryanem Hollwegem ovšem nepřišla jen tak, liberecký obránce si totiž na útočníka s vyvinutým plnovousem už předem brousil zuby. „Bylo to v plánu. Chtěl jsem se nějakým způsobem uvést do extraligy, ukázat se. Myslím, že to dopadlo celkem dobře,“ přiznal mladý obránce, pro něhož se jednalo o teprve třetí start v české nejvyšší soutěži. „Maier mě zkoušel na bitku vyzvat už dřív během zápasu, já jsem ovšem čekal na správnou chvíli. Byl to podle mě parádní a férový souboj,“ vyjádřil se k věci Ryan Hollweg.

Maier: Hollweg si koledoval, byl to dobrý souboj

Americký útočník už na českých kluzištích patří mezi vyhlášené bitkaře, není proto divu, že s ním mnozí chtějí poměřit síly. „Je to jen součást mé práce. Jsou to většinou mladí kluci, kteří si sami sobě chtějí něco dokázat. Když jsem byl jako oni, dělal jsem úplně to samé,“ řekl Ryan Hollweg. Souboj s takovýmto soupeřem se pochopitelně neobejde bez drobné přípravy, což potvrdil i Patrik Maier: „S trenérem Janem Ludvigem si občas říkáme nějaké taktiky a zkoušíme box. Dokonce jsme se koukli i na video. To ale nebyla žádná zvláštní příprava, spíš šlo o to, abych věděl, co očekávat.“

„Přesně to dobří bojovníci dělají. Dívají se na video, boxují a připravují se. Nijak se to neliší od těch, co dávají góly nebo hrají technický hokej. Ti, co zápasí, musí trénovat také,“ zareagoval na to člen plzeňského celku. Mladému Tygrovi se dokonce dostalo pochvaly i od kapitána Martina Ševce, jenž mohl onu výměnu názorů sledovat přímo na ledové ploše. „Myslím, že se Patrik nemá vůbec za co stydět, byla to minimálně remíza. Za to, co předvedl, si zaslouží klobouk dolů,“ pokyvoval. „Bitky určitě patří k hokeji. Je to pro diváky, kteří to mají rádi. V podstatě je to show a tu my děláme,“ řekl závěrem Patrik Maier.

Sestřih utkání Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz