Jízda Energie pokračuje. Vybojujme baráž už o víkendu, velí Tuominen

Foto: Jan Čech (Karlovarský deník), hokejkv.cz

Karlovarští hokejisté dosud v play off nepocítili pocit porážky. V sérii se Slavií vedou po dvou domácích duelech 2:0. „Trochu jsem očekával, že se nám doma bude dařit. Venku to však bude těžší, v Edenu mají menší kluziště, takže se možná bude hrát více fyzický hokej,“ prozrazuje bývalý slávista Henri Tuominen.

Především v úvodním klání to neměla Energie vůbec jednoduché. Pražanům se totiž ve druhé dvacetiminutovce povedlo během tří minut třikrát skórovat. „V první třetině se nám dařilo, poté jsme prostě přestali hrát, což se nesmí nikdy stát. Nakonec jsme ve třetí části srovnali a myslím, že to pro nás byla dobrá zkouška.“ Karlovy Vary se nakonec radovaly z vítězství 4:3 po prodloužení.

Svěřenci trenéra Milana Razýma neuspěli ani ve druhém semifinálovém souboji na ledě KV Areny. Po prohře v prodloužení padli 0:4, navíc je domácí přestříleli 42:29. Přestože inkasoval osm branek v pouhých dvou zápasech, zaslouží si za výkon pochvalu Dominik Frodl. Na gólmana Slavie dosud letělo 74 střeleckých pokusů.

V čem tkvěla podle finského forvarda síla Západočechů v prvních dvou semifinálových zápasech? „Víc jsme soupeře tlačili, hrozili jsme z brejků. Oni nejvíc stříleli od mantinelů, my se prosazovali i na středu,“ myslí si Tuominen. Ale Pražané rozhodně nejsou pro energetiky snadným soupeřem. „Snažili se dávat puky do předbrankového prostoru. Měli tam několik dorážek, ovšem Filip Novotný chytal velmi dobře a pomáhá nám vyhrávat zápasy,“ dodává.

„Vsetín hrál o něco více fyzicky, do těla a Slavia se snaží tvořit akce a pouze nenahazuje puk. Mají o dost lepšího brankáře, takže pro nás je těžší se prosadit v koncovce,“ vidí Fin hlavní rozdíly mezi sériemi se Vsetínem a Pražany.

Pro rodáka z finského Masku je toto semifinále o něco speciálnější, vždyť v sešívaném dresu odehrál necelé dvě sezony. „Samozřejmě, že trochu je, byl to můj první klub v Česku. Ale hodně hráčů, se kterými jsem hrál, už tam nehraje, takže to až tolik speciální není,“ vysvětluje Tuominen.

„Hodně hráčů, se kterými jsem hrál, už za Slavii nehraje, takže to až tolik speciální není.“

Podaří se celku z lázeňského města postoupit do vysněných bojů o extraligu hned už o víkendu v Praze? „Je to náš cíl, ukončit sérii a odpočinout si,“ potvrzuje šestadvacetiletý útočník. V Edenu to ale pro něj a jeho spoluhráče rozhodně nebude procházka růžovým sadem, sešívané navíc budou hnát diváci. „Dříve to bylo moje domácí kluziště, nemohu se dočkat té atmosféry.“

Předpokládá se, že do hlavního města se vydá i početná skupinka karlovarských příznivců. „Potřebujeme jejich podporu, snad nám přijedou fandit. Není to tak daleko, přijeďte nás podpořit a vybojujme baráž!“ zve Henri Tuominen. Dokáže parta pod vedením Martina Pešouta vybojovat baráž, nebo sešívaní ještě neřekli poslední slovo? Semifinále pokračuje v sobotu netradičně ve 14:30 a v neděli od 17:00.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz