Jágra se nedočkali, ale mají skalp Kladna. Stránský smekal před Brízgalou

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Porubští hokejisté, stejně tak i více než tři tisíce zvědavců, se těšili na příjezd Jaromíra Jágra. Legendární útočník však do vítkovické Ostravar Arény nedorazil. Jako hráč, ani jako podpora na střídačce Rytířů.

„Tak nějak jsem počítal s tím, že asi nepřijede, ale chtěl jsem ho aspoň vidět. Snad se mi ještě poštěstí si proti Jaromíru Jágrovi zahrát,“ přeje si Šimon Stránský, který přiznává, že případný příjezd legendy byl velkým tématem nejen u diváků, ale i v kabině nováčka Chance ligy.

„Kluci se ptali, jestli někdo neví, zda přijede, nebo nepřijede, ale před samotným zápasem už se to tolik neřešilo. Smutní jsou především lidi. Myslím, že hlavně kvůli tomu přišli, ale snad si zápas i tak užili – hrál se kvalitní hokej,“ pokyvuje útočník, který v utkání hýřil aktivitou.

Právě Stránský dramatickou bitvu rozsekl vítězným nájezdem, jenž mu vyšel skvěle. „Nájezdy jsou moje oblíbená disciplína, pokaždé si na ně věřím. Sice mi to tam ke konci ujelo, ale ještě jsem ten puk dokázal zkrotit a povedlo se,“ usmívá se spokojený střelec po triumfu 2:1.

„Zaskočili jsme favorizované Kladno, takže za dva body jsme moc rádi.“ Ale mohly být i tři, RT TORAX vedl po dvou třetinách na střely 28:12, ale ztrácel. „Myslím, že jsme hráli hodně dobře, ale jejich gólman byl skvělý, chytil spoustu šancí. Musím před ním smeknout klobouk.“

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Nebýt Adama Brízgaly, Rytíři si nemuseli z Ostravy odvézt ani bod. Dvacetiletý gólman, který se na česká kluziště vrátil po dvou letech strávených v zámoří, zvládl premiéru v kladenském dresu skvěle. „V úvodu jsem byl nervózní, ale po prvních dvou střelách to opadlo,“ líčí.

Brízgala nakonec pochytal 37 střel soupeře. „Měl jsem celkem dost práce, byli asi aktivnější a bruslivější, ale zase na druhou stranu... Nechci se na to vymlouvat, ale pět hodin cesty je znát a myslím, že v první třetině jsme to cítili úplně všichni,“ přiznává dvacetiletý brankář.

„S Jardou Jágrem raději nájezdy netrénuju, aby mi nespadlo sebevědomí.“

Na nájezdy si stejně jako Stránský věřil, ale navrch měli porubští střelci. „Věřil jsem, ale je to kdo s koho a tentokrát to bohužel nevyšlo.“ A jakou má úspěšnost proti Jaromíru Jágrovi? „Já s ním raději netrénuju, aby mi nespadlo sebevědomí,“ směje se hrdina pondělní bitvy.

Po návratu z Ameriky si musí zvykat na úplně jiný hokej. „Jde hlavně o kluziště. Na širším je to znát, máte víc času, musíte jinak bruslit a vykrývat úhly. A kvalitativně? Je to už dospělý hokej, takže je to zase o stupínek lepší než to, co jsem teď hrával,“ zakončuje Adam Brízgala.

Šikovné ruce Kubíka poslaly Kladno do vedení

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz