<

Horký po první trefě za Kometu: v Třebíči budu dál sbírat puky

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Úřadující mistr je v laufu! Kometa se v posledních sedmi kolech rozehrála do nevídané formy a po zásluze vede celou Tipsport extraligu. Naposledy její herní pohodu odnesla Olomouc, která si z jihu Moravy odvezla porážku 0:5. Gólový účet duelu uzavřel Luboš Horký, který přišel na výpomoc z nedaleké Třebíče a který se v 19 letech dočkal premiérové trefy v nejvyšší soutěži. „Cením si toho a budu si to pamatovat do konce života. Je to něco úžasného,“ rozplýval se šikovný forvard po konci vítězného večera.

Brno si v posledních kolech udělalo ze svého svatostánku nedobytnou pevnost, což na vlastní kůži poznali i kohouti z Hané. Ti pod Špilberkem vyšli nejen bodově, ale i gólově naprázdno. „Myslím si, že od začátku jsme diktovali tempo, navíc jsme dali tři góly. Uklidnilo nás to, a už jsem si celý zápas hlídali. Když jsme se my mladí dozvěděli, že budeme hrát, tak jsme byli rádi. Hrál vlastně i Mlčis (Jan Mlčák, pozn. aut.), a musím říct, že odehrál skvělý zápas,“ komentoval výkon svého šestnáctiletého spoluhráče Horký. „Ze začátku jsem byl trochu zakřiknutý, ale pak už jsem se do toho dostal. Tím, že jsem dal gól, tak si snad už budu víc věřit na puku a bude to lepší,“ přeje si do příštích zápasů.

Horký: Tohle si budu pamatovat do konce života

Před samotným začátkem duelu se navíc jak Horký, tak jeho spoluhráč dočkali cenných rad od Martina Erata a dalších zkušených borců v kabině Komety. „Říkali, ať se hlavně nebojíme hrát s pukem a nesnažíme se jej za každou cenu odpalovat, a hrajeme tak, jako bychom hráli normálně kdekoliv jinde. Máme vždy ukázat to, co umíme,“ povídá brněnský benjamínek. A jak moc mu pomohlo naskočit do „rozjetého vlaku“? „Určitě je to lepší, než kdyby se tým potácel na spodku tabulky. Kometa ji nyní vede, v kabině je klid, nemusíme se bát o body a hrajeme hodně jistě. Vyhráváme, což je moc dobře,“ je rád člen čtvrté lajny Brna.

První gól? Něco úžasného a památka do konce života

Velká chvíle talentu modrobílých, který ještě loni táhl juniorku, přišla na konci třetí třetiny. „Byl tam zmatek ve středním pásmu. Alex Mallet zavezl puk do pásma, já jsem se toho ještě dotkl a poslal to do rohu. Alex mi to poté vrátil před branku a už jsem do toho nějak bekhendem plácnul, a naštěstí to tam nějak spadlo,“ rozplýval se s úsměvem hokejista s číslem 16. „Jsem strašně rád. Před tolika lidmi, ještě k tomu doma v Brně. To je něco úžasného. Cením si toho a budu si to pamatovat do konce života. Puk jsem si schoval, Radim Zohorna mi ho přivezl,“ usmíval se.

Luboš Horký trávil a stále tráví většinu sezóny v prvoligové Třebíči, kde se vypracoval mezi nejlepší střelce týmu. Jaké jsou ale jeho úkoly v Brně? „Tady musím hrát více z obrany. Nedovolím si tu rozhodně tolik jako v první lize, ale jak jsem říkal – jsem moc rád, že mi to tam právě nyní spadlo,“ hovoří o své práci na ledě. „V první lize hraji více odvážněji. Tady se stále přeci jen bojím více něco udělat, hraji více z defenzívy,“ říká. V Třebíči má navíc stále vzhledem ke svému věku jinou povinnost. „V Třebíči stále sbíráme puky. My, co jsme ročníky 97 a mladší, to máme stále na starosti. A teď když jsem dal gól za Kometu? Určitě je budu sbírat dál,“ tvrdí osmnáctiletý útočník.

Každý zápas za Kometu je velká zkušenost

V přípravě hrál Horký za Kometu, kde patřil mezi nejpilnější zakončovatele. V úvodu sezóny však po většinou obléká dres Horácké Slavie. „Už před sezónou jsem věděl, že půjdu do Třebíče. Já se prvně musím ukázat v první lize a když se ukážu tam, tak pak uvidím, zda dostanu šanci tady v Brně, nebo ne. Každý zápas za Kometu je pro mě moc přínosný, takže jsem rád za možnosti, které mi Libor Zábranský dává a vážím si toho,“ cení si každé minuty na ledě. „Nervozita tam vždycky na začátku trochu je. V Třebíči tolik ani ne, ale doma v Brně většinou ano. Přípravné zápasy mi ale rozhodně pomohly, a nejsem už tolik zakřiknutý,“ doplňuje svá slova.

„Každý zápas za chlapy vám přidá hodně zkušeností a čím víc hrajeme, tak tím víc si věříme. Je to pro nás dobře,“ uvědomuje si. A kam povedou jeho další kroky v následujících dnech? „Celé to byla to spíše „nárazová věc“. Od trenérů se později dozvím, jak to bude dál a jestli pojedu na další zápas s Třebíčí do Vsetína,“ uzavírá s nejistým výhledem do budoucnosti.

Sestřih utkání HC Kometa Brno – HC Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz