Hattrick v 18 letech a čepice na ledě. Nejlepší zápas sezony, libuje si Kaut

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Pardubice urvaly výhru na ledě Třince. Trenéři Holaň, Janecký a Marek dokázali své mužstvo připravit znamenitě, Dynamo se po závěrečné siréně mohlo radovat z jednoznačného vítězství 6:2, čímž si zajistilo slibnou výchozí pozici pro závěrečné kolo. Východočeši drží šestou příčku, jakákoliv výhra je posune přímo do čtvrtfinále.

Byl to večer jednoho muže. Martin Kaut byl velmi aktivní, vypracoval si nespočet gólových příležitostí, tři z nich dokázal přesně zakončit. Nebýt tyčky při jednom ze samostatných úniků, či nedotáhnuté kličky v jiném, mohla na jeho kontě v kolonce vstřelených branek svítit zcela jiná číslovka, než „pouze“ tři.

„Já si nemyslím že bych to udělal nějak špatně. Při prvním nájezdu to stačilo dát nahoru, ale sjelo mi to. Při druhém jsem trefil tyčku, a pak jsem vystřelil. Možná jsem měl střílet i předtím a dal bych i více gólů. Ale to je úplně jedno,“ usmívá se hrdina večera.

Byl to váš nejpovedenější zápas kariéry?
Z mého pohledu to byl určitě nejpovedenější zápas v sezoně, ale především jsme rádi za ty tři body, protože jsme koukali na tabulku a týmy pod námi vyhrály, takže pro nás to je velmi důležitá výhra. V neděli se porveme o šestku.

Hattrick Martina Kauta

Domácí vám to ale příliš nekomplikovali, v zápase jste měli dost šancí.
Hodně jsme jezdili na brejky, sám jsem jel dvakrát sám a myslím, že jsme odehráli super zápas. Jak dopředu, tak dozadu, a zaslouženě jsme vyhráli.

Proč to nevycházelo v nájezdech?
Na tom musím ještě zapracovat. Jak to mám říct... Jsem šťastný, že jsme vyhráli. To je důležité.

Pak jste raději střílel, než vymýšlel kličky, že?
Já si nemyslím že bych to udělal nějak špatně. Při tom prvním nájezdu to stačilo dát nahoru, ale sjelo mi to. Při druhém jsem trefil tyčku, a pak jsem vystřelil. Možná jsem měl střílet i předtím a dal bych i více gólů. Ale to je úplně jedno.

Po třetím gólu na led přilétla čepice. Byla z pardubického kotle?
Fandů přijelo dost. Ano, čepice přilétla, hlavně tam hodil jednu Milan Klouček ze střídačky (smích). Mám ji i s pukem za první hattrick.

Kdy jste se radoval naposledy ze tří gólů v jednom zápase?
Myslím, že ve starším dorostu v play off proti Zlínu. Teď jsem dal další a jsem za něj moc rád.

Marcinko: První třetina ušla, pak to bylo špatné

Čím to bylo, že jste měli tolik prostoru?
To nevím, byl jsem z toho sám překvapený, že jsme jezdili pořád do přečíslení. Přišlo mi, že Třinec hrozně propadal a my jsme hráli na brejky. Jsou to pro nás hodně cenné body, v derby se porveme o tu šestku.

Pro Třinec to byla nejvyšší porážka na domácím ledě.
To jsme netušil, ale je to pozitivní. Závěr sezony je nejdůležitější a jsem rád, že se nám takhle daří.

S Třincem jste bodovali v každém zápase v sezoně. Sedí vám jejich styl hry?
Myslím si, že se nám proti týmům nahoře hraje lépe. Nevím, čím to je, ale osobně to tak cítím. Nevím, jak kluci.

Může se stát, že se s Třincem utkáte ve čtvrtfinále. Vyhovovalo by vám to?
Podle výsledků možná ano. V play off to je ale úplně jedno. Tam může porazit kdokoliv kohokoliv. Uvidíme, koho budeme mít.

Před Vánoci jste byli na dně tabulky, nyní máte blízko k přímému postupu do play off a máte to ve svých rukou. Co na to říkáte?
Je to lepší pocit, než po těch předešlých dvou sezonách, kdy jsme se motali dole. Moc jsem tomu ještě o těch Vánocích nevěřil, ale týmový duch v kabině funguje. Pořád jsme tomu věřili a jsme tam, kde jsme chtěli být.

Sestřih utkání HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz