Gólman Honzík dal gól, ale radost neměl. Byla to ostudná fraška, říká

Foto: hokejpelhrimov.cz

14. dubna 2015, 15:35

Adam Bagar

Poté, co hokejisté Sokolova definitivně ztratili naději na postup do druhé nejvyšší soutěže, se chtěli aspoň důstojně rozloučit se svými příznivci a udělat tím tečku za jinak velmi povedenou sezonou. Jejich plány jim ale překazil Tábor, který k poslednímu zápasu kvalifikace dorazil jen s desítkou statečných a jedním gólmanem. A ten když se zranil, proměnil se souboj ve frašku. V ní skóroval dokonce brankář David Honzík. "Nemělo to s hokejem nic společného," zlobí se.

"Takový zápas jsem nezažil a doufám, že už nikdy nezažiju. Myslím, že to bylo ze strany Tábora hodně nesportovní gesto vůči druhé lize a celé kvalifikaci. Úplně to zostudili," kroutí hlavou dvaadvacetiletý brankář David Honzík. "Chtěli jsme se po porážce v Přerově důstojně rozloučit se sezonou." To však Baníku úplně nevyšlo, ačkoli své příznivce potěšil šestnácti vstřelenými brankami.

Ve 39. minutě se totiž hostům, kteří už nepočítali se sehráním utkání, zranil jediný gólman Tomáš Klestil. A jelikož i do pole měli kohouti hráčů málo, rozhodli se hrát ve zbytku střetnutí bez brankáře. "Hodně nás naštvalo, že přijeli jen s deseti hráči. Tím, že jsme jim dali šestnáct gólů, jsme je chtěli potopit," přiznává Honzík, který se rovněž ve třetím dějství zapsal mezi úspěšné kanonýry.

"Myslím, že to bylo ze strany Tábora hodně nesportovní gesto vůči druhé lize a celé kvalifikaci."

"Musím říct, že mi to nějak sedlo a byla to docela i rána," culí se Honzík po svém umění s brankářskou holí. "Snažím se na rozehrávce a práci s hokejkou pracovat. Zkoušel jsem to už minulý rok, ale nevyšlo mi to. Teď jsem to zkusil zase spíše ze srandy a spadlo to do branky," culí se mladý gólman po své premiérově vstřelené brance. "Akorát nějaké asistence jsem předtím sbíral," líčí.

Aby gólman vstřelil gól, se zase tak často nevidí, obzvláště pak u nás. "Hodně lidí tomu nevěřilo a mysleli si, že mi branku jenom připsali, nebo udělali na onlajnech chybu. Nějaké srandičky jsem si pak vyslechl, ale spíše se mě lidé ptali, co se tam dělo, protože výsledkově to byla pořádná divočina," prozrazuje k zápasu, v němž Sokolov vyhrál nad Táborem až neuvěřitelně vysoko 16:3.

A při prázdné brance měl Honzík příležitost i na další góly. "Zkoušel jsem to ještě jednou, ale pak už si to hlídali a nemělo to cenu. Kdybych jim dal dva, tři góly, tak to už by byla asi hodně velká ostuda," přemýšlí Honzík. "Asi by se o tom hovořilo hodně, ale neměl bych radost, protože duel byl ostudnou fraškou," sděluje David Honzík, jehož spoluhráči ještě hecovali k dalším kouskům.

"To už by asi bylo moc," ví sokolovský gólman, jenž má z letošního ročníku lehce smíšené pocity. "Ambice tady byly od začátku nejvyšší, bohužel jsme si to prohráli sami. Určitě jsme měli zvítězit v Táboře a škoda, že jsme nezvládli lépe koncovku zápasu v Přerově. Teď už se s tím nic nedá dělat," zakončuje Honzík. Jeho celku nakonec scházel na postupující Zubry pouhý jeden bodík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz