Gól Olesze byl uznán správně. Liberec dostal za Willa pokutu 10 tisíc

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

28. listopadu 2017, 11:51

Adam Bagar

Po posledním kole Tipsport extraligy se dost mluvilo o regulérnosti vítězné branky Vítkovic při zápase s Libercem. Nyní už je jasno. Podle slov předsedy komise rozhodčích ČSLH Vladimíra Šindlera byl gól uznán správně. Zato jednání brankáře Romana Willa správné nebylo. Ředitel elitní tuzemské soutěže Josef Řezníček potrestal Bílé Tygry finanční pokutou 10 tisíc korun za to, že liberecký gólman po utkání hodnotil výkon rozhodčích.

Ke spornému momentu došlo ve 44. minutě. Rostislav Olesz se ze strany řítil sám na libereckou branku a jeho pokus skončil v lapačce jistého Romana Willa. Jenže potom se vítkovický útočník srazil s Lukášem Dernerem a ten poslal vlastního gólmana i s kotoučem za brankovou čáru. Bílí Tygři soptili, ale hlavní rozhodčí Robin Šír a Adam Kika gól uznali.

Tygři cítili křivdu, srazil je kuriózní gól. Ovlivnilo to zápas, štve Willa »

"Měl jsem puk v moci, poté se tam přede mnou dva hráči srazili a je logické, že když mě někdo hodí s pukem dozadu, že s ním po nějaké době skončím v brance. Pokud jsem měl puk v moci a nějaké tři čtyři sekundy po střele tam nakonec spadne, tak nevím, co na to říct. Ovlivnilo to celý zápas," zlobil se liberecký brankář po velmi smolné porážce 2:3.

"Vím, že to rozhodčí mají dost těžké, mají sekundu na to se rozhodnout. Ale dalo se to vyřešit s klidnější hlavou a jít se třeba podívat na video. Ta situace ovlivnila celé utkání," zopakoval Will. Viditelně naštvaný byl také hlavní trenér Filip Pešán, který od rozhodčích vyžadoval vysvětlení. "Omluvil se, že nestihl včas písknout," krčil rameny na tiskovce.

Kuriózní vítězná branka Rostislava Olesze

Podle ředitele soutěže Josefa Řezníčka liberecký gólman svými výroky zpochybnil rozhodnutí hlavních arbitrů. Došlo tím k porušení Herního řádu soutěže, podle něhož jsou kluby povinny zajistit, aby nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačního týmu ani funkcionářů nehodnotil v den zápasu výkon rozhodčích. Liberec zaplatí 10 tisíc korun.

Ke kuriózní trefě se vyjádřil také předseda komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler. „Gól byl uznán v souladu s pravidly, neboť Lukáš Derner upadl na vlastního brankáře po silovém souboji, jenž vyvolal z vlastní iniciativy a při kterém prokázal Rostislav Olesz větší stabilitu,“ hlásí s tím, že Roman Will navíc kontroloval puk jen krátkou dobu.

Olesz: Derner svojí chybou vletěl do gólmana

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz