Gallet končí, Kratochvil zůstává. Smlouvu s Dynamem má Bučko

Foto: hcdynamo.cz

Konečnou úpravu kádru pro extraligovou sezonu uskutečnili v pardubickém Dynamu. Trenér Miloš Holaň společně s vedením klubu rozhodli, že Východočechy opustí Francouz Hugo Gallet (na snímku). Zůstává naopak Matouš Kratochvil, smlouvu podepsal Martin Bučko. Mladíci Denis Kusý a Michal Machač naopak míří do Litoměřic.

První škrty v soupisce přišly po turnaji Mountfield Cup, nyní kádr Dynama zná konečnou podobu. „Společně se sportovním manažerem a trenéry jsme provedli definitivní zúžení na společném jednání v pátek dopoledne, po jeho skončení měl trenér Miloš Holaň s jednotlivci osobní pohovory,“ konstatuje na webu Dynama  předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Pardubický kádr je podle něj kompletní, i když vedení nadále sleduje situaci na trhu a nebrání se případnému doplnění sestavy v případě zajímavé nabídky. V klubu byli dosud na zkoušce Hugo Gallet a Matouš Kratochvil, uspěl ale jen útočník, který loni oblékal dres Přerov.

Salfický: Gallet nezklamal, ale do zúženého kádru se nám nevešel

Gallet v Dynamu nezůstane. „U Huga jsme měli otazník až do konce zkoušky. Vážíme si jeho snahy, rozhodně nás nezklamal, zahrál dobře, ale v tuto chvíli jsme se rozhodli ho nepodepsat. Určitě budeme hráče dál sledovat, ale v tuto chvíli se nám do zúženého kádru nevešel. Nebylo by správné brát ho třeba na pozici osmého obránce, když chceme dávat prostor našim mladým hráčům," vysvětluje Salfický.

Kratochvil naopak přesvědčil. „„Jeho příchod řešíme i s dlouhodobější perspektivou do budoucna. Matouš na try-outu uspěl, nyní jednáme s Přerovem o formě jeho působení u nás. Uvidíme, jak jej vytížíme v této sezoně, každopádně s Matoušem chceme do budoucna pracovat,“ hlásí Salfický. 

Dlouhodobou smlouvu s Dynamem podepsal slovenský obránce Martin Bučko, jenž do Pardubic přišel před dvěma lety a dosud hrál za mládežnické týmy Dynama. „Martina jsme koupili, vidíme v něm zajímavý potenciál, jeho služby jsme si tedy pojistili novým kontraktem. Je na něm, jak se porve o šanci. Pokud to nebude přímo v A týmu, počítáme s jeho vytížením v juniorce nebo v dospělé soutěži,“ dodává Salfický..

Machač a Kusý jdou do Litoměřic, talent Koffer má potenciál

Do prvoligových Litoměřic míří útočník Denis Kusý, který bude mít ze Stadionu vyřízené střídavé starty do Dynama. „V přípravě střídal výborné momenty se slabšími, je ve věku, kdy potřebuje co nejvíc hrát, aby rostl. Proto jsme ho uvolnili zpět do Litoměřic, kde by měl dostávat mnoho prostoru. Jistě bude patřit k hráčům, které budeme důkladně během sezony skautovat a povoláme je v případě nutnosti,“ informuje Salfický.

Do projektu Dukla v Litoměřicích se zapojí také Michal Machač. Na Memoriálu Zbyňka Kusého se poprvé v prvním týmu Dynama objevil Filip Koffer, jinak kmenový útočník reprezentační osmnáctky. „Je v něm velký potenciál, chceme, aby dle možností trénoval s A týmem. Počítáme s ním jako tahounem naší juniorky s tím, že ho chceme zapracovat do našeho prvního mužstva, aby byl jednou jeho oporou,“ uzavírá generální manažer Dynama.

Aktuální kádr Dynama

Brankáři:
Ondřej Kacetl a Milan Klouček.

Obránci:
Martin Bučko, Vojtěch Budík, Petr Čáslava, Rhett Holland, Josef Hrabal, Daniil Miromanov, Marek Trončinský a Ty Wishart.

Útočníci:
Antonín Dušek, Miloš Bubela, Ondřej Machala, Jan Mandát, Rostislav Marosz, Jordann Perret, Patrik Poulíček, Tomáš Rolinek, Tomáš Svoboda, Petr Sýkora, Sacha Treille a Tomáš Vondráček. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz