Frýdek sází na hvězdnou první formaci. Postoupí přes Benátky?

Foto: Radim Šidlovský, hcf-m.cz

Před dvěma lety byl Frýdek-Místek na chvostu druhé ligy. Pak se stal farmou Třince, opanoval základní část, ve finále zdolal Vsetín a skrz kvalifikaci postoupil do WSM Ligy. V ní se bez potíží zachránil a zahraje si play off.

Preview k předkolu WSM Ligy – Benátky nad Jizerou vs. Frýdek-Místek.

V předkole vyzve Benátky nad Jizerou, pro změnu partnerský tým Liberce, Sparty a Mladé Boleslavi. 

Klíčem k frýdecko-místeckému úspěchu je skvěle hrající formace s Aronem Chmielewským, Antonínem Pechancem a Markem Růžičkou. 

Technickým hokejistům slezského celku může dělat problémy tvrdá benátecká hra. Pro mnoho hráčů se navíc bude jednat o první seniorské play off v kariéře. Lukáš Jašek nebo bratři Kovařčíkové jsou ale natolik talentovaní, že by jim tlak neměl svázat ruce.  

Vzájemné zápasy s Benátkami nad Jizerou
Frýdek-Místek 3:2sn. Benátky n/J
Benátky n/J 5:4 Frýdek-Místek
Frýdek-Místek 7:3 Benátky n/J
Benátky n/J 3:2 pr. Frýdek-Místek

Tip Hokej.cz: čtvrtfinále

Foto: Radim Šidlovský, hcf-m.cz

Soupiska

Brankáři: Juraj Šimboch, Lukáš Daneček, Jan Hlaváč

Obránci: Miha Štebih, Jakub Kania, René Piegl, Michal Roman, Miloslav Jáchym, Marian Adámek, Jakub Matyáš, Jan Bartko, David Stránský, Filip Haman, Bohumil Jank

Útočníci: Aron Chmielewski, Marek Růžička, David Cienciala, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Lukáš Jašek, Antonín Pechanec, David Klimša, Tomáš Franek, Adam Rufer, Tadeáš Jaroš, Miloš Roman, Vít Christov, Jan Hladoník, Jakub Lacka, David Samiec, Lukáš Kaukič, Jan Sonnek, Adam Flok

Pohled Hokej.cz

Brankáři (10/15): Frýdek-Místek doplácel na nezkušenosti a v základní části dostával hodně branek. Z účastníků play off na tom byly hůř jen Prostějov a Ústí nad Labem. Vinit za to však nemůže Juraje Šimbocha, který byl v mnoha zápasech nejlepším hráčem mužstva. Udržel pět čistých kont, společně s Lubošem Horčičkou nejvíce ze všech gólmanů WSM Ligy. 

Obránci (6/15): Zasáhne do předkola Bohumil Jank? Frýdku by hodně pomohl, a to ve všech herních činnostech. Svými kvalitami bezpochyby patří mezi deset nejlepších beků soutěže. Ve 20 zápasech základní části měl bilanci 4+6 a ve statistice +/- osmnáct plusových bodů. Pokud si Janka stáhne Třinec, bude veškerá odpovědnost ležet na Mihu Štebihovi a Jakubu Kaniovi. Ostatní beci, jako jsou Jakub Matyáš (ten navíc v posledních týdnech v sestavě chyběl), René Piegl nebo Miloslav Jáchym, do role rozdílových hráčů zatím nedospěli. Z juniorů se prosazují Marian Adámek a reprezentant Slovenska na letošním MSJ Michal Roman.

Útočníci (8/15): Frýdek-Místek má několik výrazných individualit. Aron Chmielewski využívá statné postavy a v útočném pásmu si počíná krvelačně. V základní části si držel průměr takřka jednoho bodu na zápas. Mozkem ofenzivy jsou David Cienciala a Antonín Pechanec. Elitní formaci s Chmielewským a Pechancem tvoří osobitý talent Marek Růžička. Bodování juniorů WSM Ligy ovládl Lukáš Jašek. Dalšími mladíčky, kteří se výrazně prosazují, jsou bratři Michal a Ondřej Kovařčíkové. Spoustu zkušeností s play off mají David Klimša a Adam Rufer.

Přesilové hry (1/3): Nejlepším střelcem při početních výhodách je s pěti trefami David Klimša. Více jak dva góly má i Michal Kovařčík. O další branky se podělilo šestnáct hráčů. Klíčovým mužem by mohl být Bohumil Jank, který ale naskočil do čtyř z posledních pěti extraligových kol. Jeho mise ve Frýdku tedy pravděpodobně skončila.

Samostatné nájezdy (2/3): Nováček soutěže získal bonusový bod ve třech ze čtyř utkání, které rozhodovaly samostatné nájezdy. O jedno vítězství se postaral Erik Hrňa, který ovšem sezonu dokončí v Třinci. Zbylé dvě trefy mají na svědomí Ondřej Kovařčík a Tomáš Franek. V minulém rozstřelu dali trenéři důvěru i Davidu Ciencialovi a Aronu Chmielewskému. Gól z nájezdu umí dát také Lukáš Jašek.

Aktuální forma (2/3): V posledních osmi zápasech buď Frýdek-Místek vyhrál, nebo prohrál o jedinou branku. V únoru porazil Kladno a držel krok s Jihlavou.

Ostatní (2/5): Pro mnoho hráčů se bude jednat o první play off kariéry. Technickým hokejistům může dělat problémy tvrdá benátecká hra, nováčka soutěže ale požene zaplněná Polárka.

Celkem: 31/59 
Hodnocení Benátek n/J podle Hokej.cz (viz článek): 29/59

Tři opory

Juraj Šimboch – David Cienciala – Antonín Pechanec.

Juraj Šimboch – David Cienciala – Antonín Pechanec. | Foto: Radim Šidlovský, hcf-m.cz

Porovnání s Benátkami n/J

Umístění v základní části: 
8. Benátky n/J (73 bodů: 18 V, 5 VP, 9 PP, 20 P), 
9. Frýdek-Místek (72 bodů: 17 V, 7 VP, 7 PP, 21 P).

Skóre ze základní části: 
Benátky n/J (124:138, - 12), 
Frýdek-Místek (146:153, - 7).

Bilance z posledních 10 zápasů: 
Benátky n/J (6 výher, 4 porážky), 
Frýdek-Místek (5 výher, 5 porážek)

Úspěšnost přesilovek: 
Benátky n/J (15,02 %), 
Frýdek-Místek (14,95 %).

Úspěšnost oslabení: 
Benátky n/J (84,74 %), 
Frýdek-Místek (85,51 %).

Střely za zápas: 
Benátky n/J (29,17 střel), 
Frýdek-Místek (32,62 střel).

Trestné minuty: 
Benátky n/J (671 TM), 
Frýdek-Místek (536 TM).

Návštěvnost: 
Benátky n/J (302 diváků), 
Frýdek-Místek (1 718 diváků).

Foto: Radim Šidlovský, hcf-m.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz