Energie zabrala, vynulovala Jihlavu. Motor znovu obral Dynamo

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Vyrovnaná baráž se přehoupla do své druhé poloviny. Na programu bylo 7. kolo, ve kterém karlovarští hokejisté zabrali a po dvou porážkách berou plný počet bodů. Na svém ledě si totiž Energie poradila s jihlavskou Duklou v poměru 3:0. Pardubice doma opět nestačily na České Budějovice, Motor vyhrál 3:2. Oba extraligové celky jsou nyní na posledních dvou příčkách tabulky. Prvoligisté však mají k dobru pouze bod.

Jihlava si ve Varech neškrtla, Honzík má nulu

Hokejisté Karlových Varů vytěžili ze dvou posledních zápasů jen bod a potřebovali nutně zabrat. Proti byl lídr barážové tabulky z Jihlavy. Lépe začali domácí. V čase 13:10 Dujsík vysunul Beránka, který pověsil puk pod horní tyčku, a Energie vedla. Na startu druhé části Grígerovu střílenou přihrávku tečoval Kohout a bylo to 2:0. Pak zahrozili také hosté, kdy Dundáčkovo nahození nebezpečně tečoval Čachotský a při Honzíkovi stáli všichni svatí.

Udeřilo ale na opačné straně. Odražený puk zachytil u levého mantinelu Flek, okamžitě nahodil kotouč na branku, kde jej Beránek šikovně sklepl mimo dosah Svobody, a Karlovarští šli do tříbrankového trháku. Dukla se nezmohla na jediný gól a prohrála podruhé v řadě, tentokrát 0:3. Karlovarský brankář David Honzík zlikvidoval všech 15 střel soupeře a vychytal nulu. Oba týmy si dají dva dny pauzu, baráž pokračuje v pátek.

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): „Jsem rád, že to kluci zvládli, protože to byl těžký zápas. Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát za tři body a kluci k tomu přistoupili výborně. Měli pohyb, hráli agresivně, napadali soupeře. U všeho byli dřív. V některých těžkých situacích, která si Jihlava vytvořila, nás podržel gólman.“

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „První branku jsme dostali po situaci, o které jsme mluvili ráno na poradě, ale stalo se. Pohyb nebyl z naší strany tak dobrý jako v předchozích utkáních. Za stavu 1:0 se to přesto trošku tahalo, ale udělali jsme dvě chyby. Soupeř si vítězství zasloužil. Musím sportovně přiznat, že šel za výhrou více než my.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC DUKLA JIHLAVA 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Beránek (Dujsík, Skuhravý), 26. Kohout (Gríger, Dujsík), 35. Beránek (Flek).
Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Frodl, Zavřel.
Vyloučení: 3:4.
Bez využití.
Střely na branku: 32:15.
Diváci: 2 268. 
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík – Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Dušek, Skuhravý, Gorčík – Beránek, Gríger, Flek – Harkabus, M. Zadražil, Kohout. Trenéři: Tlačil a Antonik. 
HC Dukla Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Půža, Kaláb – Diviš, J. Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

Motor opět dobyl Dynamo, udeřil ve třetí části

Pardubické Dynamo se po dvou vítězstvích znovu představilo na domácím ledě. Tentokrát se střetlo s Českými Budějovicemi, které naposledy vyhrály v Karlových Varech. Hned na začátku utkání ujeli domácí Schaus a Panna do přečíslení dva na jednoho, jenže rána amerického zádaka skončila nad klecí Motoru. Byli to Jihočeši, kteří udeřili jako první. Pýcha předal puk Pavlinovi, jenž našel volného Dostálka, a ten z mezikruží propálil Růžičku.

Pak kanonýr Petr Sýkora poslal Rolinka do dvou tutovek, domácí vůdce ale šance neproměnil. Rolinek se dočkal až 15 sekund před koncem druhé části, kdy v přesilovce tečoval bombu Trončinského a bylo vyrovnáno. Motor ovšem předvedl fantastický vstup do třetí třetiny. Nejprve po Heřmanově skvostné přihrávce skóroval Vlček, 16 vteřin nato napřáhl Vak a zvýšil na 3:1 pro hosty. Dynamo zásluhou Špirka už jen snížilo.

Otakar Janecký (asistent trenéra Pardubic): „První třetina nám moc nevyšla, ale naštěstí jsme vyrovnali. Ve druhé třetině jsme hráli velmi dobře. Chtěli jsme na to navázat i ve třetí části, ale po vlastních chybách a nedodržení herní disciplíny jsme inkasovali dva góly. Pak jsme to stáhli, ale pokud nedáme gól v přesilovce pět na tři, nedá se vyhrát. Je to trest a musíme se z něj poučit. Sice jsme snížili, ale štěstí se od nás odklonilo.“

Antonín Stavjaňa (trenér Českých Budějovic): „Vedli jsme 1:0, ale potom jsme – a tento scénář se v prolínací soutěži opakuje – propadli pasivitě co se týče ofenzivy. Domácí zaslouženě vyrovnali, ale pak dva slepené góly rozhodly o utkání. Domácí nedokázali proměnit přesilovku pět na tři. Snížili v závěru, ale chyběl jim klid. Kolektivní výkon a výborný gólman rozhodly o naší výhře.“

HC DYNAMO PARDUBICE – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 40. Rolinek (Trončinský, Čáslava), 55. Špirko (Čáslava, Schaus) – 7. Dostálek (Pavlin, Pýcha), 42. Vlček (Heřman, Pavlin), 42. Vak (Fronk).
Rozhodčí: Čech, Pešina – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 3:6, navíc Schaus (Pardubice) 10 minut.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 30:22.
Diváci: 9 101. 
HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, M. Bárta – Starý, Kaut, Panna. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký. 
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík – Čermák, Pajič, Chovan – Heřman, Vlček, Dostálek – Hřebejk, Vak, Fronk – Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa a Štrba.

Tabulka baráže o TELH po 7. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 7 1 4 0 2 16:16 11
2. ČEZ Motor České Budějovice 7 3 0 2 2 14:16 11
3. HC Energie Karlovy Vary 7 2 1 2 2 20:19 10
4. HC Dynamo Pardubice 7 2 1 2 2 20:19 10

Další program baráže o TELH

Pátek 14. dubna – 8. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary

Neděle 16. dubna – 9. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Motor České Budějovice

Úterý 18. dubna – 10. kolo:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 21. dubna – 11. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice

Neděle 22. dubna – 12. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz