Dukla letěla Raketou na Mars. DJ Šídlo byl výborný, směje se Žálčík

Foto: hcdukla.cz

7. října 2017, 15:31

Milan Sochor

Jihlavští hokejisté přivítali na svém ledě Litvínov, proti kterému chtěli navázat na týden staré vítězství nad Vítkovicemi. Severočeši se zatím trápí. Nedaří se jim střelecky a z venkovních zápasů ještě nevybojovali ani jeden bod. Svěřenci Petra Vlka na tomto faktu rozhodně nehodlali nic měnit a brali výhru 4:1.

Zápas se odehrával v bojovném duchu. Na ledě bylo cítit, že se hraje prakticky o šest bodů. Verva potřebovala uspět, aby se dotáhla na soupeře před sebou, mezi které patří i celek z Vysočiny. Utkání nakonec lépe zvládli mírně favorizovaní domácí. „Makali jsme. Hráli jsme to, co jsme potřebovali. Věděli jsme, jak Litvínov bude hrát. Byli jsme perfektně připraveni. Měli jsme na to celý týden, a výsledek je takový, jaký je. Jsme šťastní, že máme tři body,“ hodnotí utkání Tomáš Kubalík.

Na první gól čekal Horácký zimní stadion až do druhé třetiny. Skóre otevřel Lukáš Žálčík, po něm vedení Dukly zvyšoval Tomáš Kubalík. Jednalo se o jeho první trefu v dresu Dukly a nakonec se ukázala jako vítězná. „Najížděl jsem z pravé strany a myslel jsem si, že se tam nějak natlačím. Ztratil jsem puk v rohu, pak se ale ke mně dostal zpátky. Já už jsem nechtěl nic vymýšlet a cpal jsem se do brány. Na to nás trenéři upozorňují, abychom nic nevymýšleli a tlačili se před brankoviště. Viděl jsem mezeru, natlačil jsem se do ní a najednou byl puk v síti,“ popisuje situaci šťastný střelec.

Umíme dávat i pěkné góly, těší Lukáše Žálčíka

Gól Tomáše Kubalíka potěšil oko i náročnějšího fanouška, nebyl ovšem jediný. Kdo se přišel na hokej podívat, rozhodně nelitoval. Už první branka, o kterou se postarala třetí útočná formace, se dá zařadit do škatulky těch nádherných. „Jak Andy (Lukáš Anděl, pozn. red.), tak Hlína (Michal Hlinka, pozn. red.) i já jsme dobří bruslaři. Rychle jsme vybruslili z našeho pásma a já jsem šel do brány. Hlína si chvilku počkal, Andy mu výborně najel a pak mě neskutečně krásně našel. To už bylo pro mě jednoduché,“ vzpomíná na povedenou kombinaci Lukáš Žálčík.

Litvínov na startu třetí periody využil přesilovou hru a utkání zdramatizoval. Nováček soutěže ovšem přispěchal s odpovědí taktéž v přesilové hře. Pohlednou souhru zakončil Filip Seman. „Gól jako gól. Ale je pravda, že Semiš teď vyhrál zlatou helmu, takže umíme dávat i pěkné góly. V tomto utkání se nám podařily fakt krásné,“ připomněl střelec úvodní branky čerstvý úspěch Filipa Semana, jenž byl diváky v hlasování oceněn za baseballovou trefu do sítě Chomutova.

S blížícím se koncem se v ledovém kolbišti stále více jiskřilo. Hosté se nevzdávali. „Museli se snažit, prohrávali 3:1. Všechno vsadili na jednu útočnou kartu. Proto jsme dali i čtvrtý gól, zůstali jsme tam sami. Soupeř přitvrdil, ale trenér nám na střídačce velice důrazně sdělil, že se s nimi nemáme pouštět do větších soubojů,“ přibližuje křídelník třetí formace dění ze závěru zápasu. Jihlavští hokejisté se k oplácení vyprovokovat nenechali: „Na to máme trenéra, který nám řekne, co máme dělat.“

Fanoušci Jihlavy, kterých se na zápas přišlo podívat bezmála 4700, se tak radovali z nejvyššího vítězství, kterého Dukla v dosavadním průběhu dosáhla. Slavili samozřejmě i samotní hráči. Z jejich kabiny se ozýval song Raketou na Mars, který proslavila Kometa při svém mistrovském tažení. „O muziku v kabině se stará Šídlo (Petr Šidlík, pozn. red.). Dneska byl výborný,“ uzavírá s úsměvem na rtech Lukáš Žálčík.

Sestřih utkání HC Dukla Jihlava – HC VERVA Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz