Dej bude chybět Vítkovicím až tři měsíce. Veselého slova ho naštvala

Foto: Facebook HC Vítkovice Ridera

20. října 2017, 13:42

Adam Bagar

Úvodní prognózy se naplnily, zranění vítkovického útočníka Rastislava Deje je vážnějšího rázu. Ostravanům bude chybět přibližně dva až tři měsíce! "Rasťo Dej má natržené postranní vazy a natržené křížové vazy v koleni, dále natržený meniskus v koleni a také úlomek v bércové kosti," prozrazuje v tiskové zprávě klubový lékař Daniel Gavlíček.

Slovenský forvard se zranil při úterním zápase ve Zlíně, když jej po odpískání ostře kolenem sestřelil domácí kapitán Ondřej Veselý. Ten od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání za faul kolenem a následně dostal od disciplinárky stopku na tři zápasy. Dej si odpočine mnohem déle, orientačně až čtvrt roku.

„Jak se můžu cítit? Čeká mě operační zákrok, ortéza, berle, dlouhá rekonvalescence. Po všech vyšetřeních a konzultacích jsme dospěli k této variantě, takže si na čas od hokeje odpočinu. Je to škoda, ale i takový je hokej,“ smutní Rastislav Dej. Ten se vyjádřil také k samotnému zákroku, který Veselý označil za běžný střet.

„Myslím, že celá ta situace byla hodně nešťastná a zbytečná. Byl tam ofsajd, bylo to navíc už po odpískání. Ne, že bych se přestal úplně soustředit, viděl jsem, že na mě jede, ještě jsem chtěl trochu uhnout. Byl to nešťastný střet a celkově už bych se k tomu nechtěl vracet. Stalo se a už se s tím nedá nic dělat,“ prozrazuje zklamaně.

Naštvala ho však slova zlínského kapitána, který naznačil, že Dej situaci přifilmoval. „Mrzí mě to, chybí mi určitá úcta. Ondra je zkušený hráč a tuto úctu by asi měl mít. Pokud někomu ve střetu urazím koleno, tak potom veřejně uznám chybu, omluvím se a přijmu trest. Slova o teatrálnosti mi přišla přehnaná a zbytečná,“ nechápe.

Ostrý zákrok na Deje? Běžný střet, byla to i jeho chyba, hájí se Veselý »

„Když mám uražené koleno, tak se nemůžu okamžitě zvednout a odjet na střídačku. A když si pak přečtu, že jsem měl více uhnout, také on mohl víc uhnout a vyhnout se mi úplně. Tohle mě zamrzelo a naštvalo, v médiích po sobě šlapat nenechám,“ mrzí slovenského útočníka, jenž byl během posledních dní s Veselým v kontaktu.

„Ondra mi napsal zprávu, že ho to mrzí, že v tom nebyl úmysl a přeje mi rychlé uzdravení. Podle mě je z toho dost špatný,“ myslí si Dej, jenž si na nějaký čas odpočine od hokeje. „Budu víc času trávit s manželkou, rodinou a přáteli, mít čas na nějakou dobrou knížku, filmy nebo seriály,“ prozrazuje Dej, který musí na operaci.

Vyjádření Jakuba Petra k ataku Veselého na Deje

„Předem bych chtěl říci, že i nadále stojím za tím, lépe řečeno chci věřit tomu, co jsem řekl na tiskové konferenci po utkání ve Zlíně. A to, že si nemyslím, že Ondřej Veselý fauloval Rastislava Deje úmyslně. Na druhé straně jsem ale přesvědčen, že každý hráč na ledě je zodpovědný za své činy a měl by být připraven nést následky za svá jednání.

Trest na tři zápasy za takto vážné ohrožení zdraví protihráče mi nepřipadá vůbec adekvátní a dost mě zaráží, že disciplinární komise ve svém resumé neuvedla a tím pádem ani nezohlednila, že k zákroku došlo až po odpískání, tedy po přerušení hry.

Další věcí, která mě osobně znovu dost zaráží je, že disciplinární komise vynesla nad Ondřejem Veselým verdikt, aniž by se informovala o stavu Rastislava Deje. Přijde mi zvláštní, že trest byl určen dříve, než vůbec proběhlo první vyšetření zraněného hráče a tudíž disciplinární komise neměla a ani nemohla mít vůbec představu o tom, jak moc vážné zranění je. To je pro mě dost nepochopitelné.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz