Dahlin, Svěčnikov a pak Zadina? První odhady draftu 2018 Čechům přejí

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Příští draft NHL je ještě daleko, 22. a 23. června 2018 bude tradiční přehlídku elitních juniorů hostit Dallas. Už teď ale začínají z různých zdrojů proudit více či méně kvalifikované odhady. Respektované organizace jako Účad Centrálního skautingu nebo International Scouting Servis zveřejní svá pořadí až po startu sezony a prvních turnajích, jinde dali úvodní žebříčky už teď. Například podle Future Considerations, kde se draftu věnují poměrně podrobně, je hlavním favoritem na pozici jedničky Rasmus Dahlin.

Druhé místo drží ruský útočník Andrej Svěčnikov, což není žádné překvapení, protože oba zmínění mladíci jsou na čele odhadů delší dobu. Pravda, nová sezona může karty zamíchat, loni byl třeba dlouho nejvýš Nolan Patrick, ale posléze ho přeskočil Švýcar Nico Hischier. Dahlin a Svěčnikov však mají tolik talentu a schopností, že by v trojici nejlepších chybět neměli.

Uvidíme. Podle stránek Future Considerations si mohou smělé ambice dělat i Češi. Pokud se nestane něco neočekávaného, Martina Nečase a Filipa Chytila napodobí v prvním kole draftu jejich spoluhráč z mládežnických výběrů Filip Zadina (na snímku). Pardubický útočník, jenž odchází do kanadského Halifaxu, by mohl být černým koněm. Zmíněná společnost ho vidí na třetím stupínku!

Dlouho první Joseph Veleno je čtvrtý, za kanadským útočníkem, který se chystá na svůj druhý Memoriál Ivana Hlinky, následují výborný obránce Jared McIsaac, syn slavného otce Brady Tkachuk, Bode Wilde a další zadák Ryan Merkley. Z Evropanů se do první patnáctky vešel ještě elitní švédský bek Adam Boqvist.

Za českým favoritem Zadinou se neztratili ani další tuzemští talenti. Jakub Škarek je podle pořadí Future Considerations z počátku srpna na 31. místě, na druhé kolo draftu mohou pomýšlet Jáchym Kondelík a Zack Malík. Do stovky nejlepších se skautům zmíněné společnosti vešli ještě Martin Kaut, Libor Zábranský, Tomáš Koblížek, Jakub Lauko a Filip Král.

Zdá se, že příští draft by mohl být z českého pohledu zajímavý. Letos ve výběru uspělo devět našinců, zmíněný odhad pro rok 2018 vidí stejný počet do první stovky. Ale počkejme, nic podstatného zatím tahle informace neznamená. Na základě výkonů v minulé sezoně by mohli v draftu uspět také další hokejisté, záležet bude, jaké výkony předvedou v klubech a na mezistátní scéně.

U hokejistů ročníku 2000 napoví blížící se Memoriál Ivana Hlinky, důležité bude dubnové mistrovství světa. Hráči narození po 15. září 1999 jako Zadina, Škarek, Kaut, Král, Hrabík také mají o co bojovat. Cesta k úspěšnému draftu a prvnímu kroku směrem k NHL je ještě pořádně dlouhá...

Odhad draftu NHL 2018 podle Future Considerations:

1. Rasmus Dahlin           obránce  Švédsko
2. Andrej Svěčnikov útočník Rusko
3. Filip Zadina útočník Česko
4. Joseph Veleno útočník Kanada
5. Jared McIsaac obránce Kanada
6. Brady Tkachuk útočník USA
7. Bode Wilde obránce USA
8. Ryan Merkley obránce Kanada
9. Quinton Hughes obránce USA
10. Anderson MacDonald útočník Kanada
11. Oliver Wahlstrom útočník USA
12. Ty Smith obránce Kanada
13. Benoit-Olivier Groulx útočník Kanada
14. Adam Boqvist obránce Švédsko
15. Jack McBain útočník Kanada

Další Češi:

31. Jakub Škarek      brankář
47. Jáchym Kondelík útočník
50. Zack Malík obránce
67. Martin Kaut útočník
71. Libor Zábranský obránce
74. Tomáš Koblížek útočník
84. Jakub Lauko útočník
94. Filip Král obránce

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz