<

Bál se zakletí, ale udeřil v pravý čas. Velká úleva, oddechl si Nahodil

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Tři zápasy, tři výhry a osm bodů na kontě. Hokejisté brněnské Komety rozjeli svou první pouť Ligou mistrů v novodobé historii ve velkém stylu a zatím kráčejí skupinou B bez porážky. První domácí utkání letošního ročníku však bylo velkou zatěžkávací zkouškou také před blížícím se startem nové extraligové sezony, nicméně ačkoliv Kometa dvakrát prohrávala, tak vždy dokázala se soupeřem srovnat krok a v prodloužení vydřela bonusový bod. O vyrovnávací trefu krátce před koncem třetí třetiny se postaral útočník Lukáš Nahodil, který si v modrobílém dresu otevřel svůj gólový účet. „Doufám, že to teď ze mě spadne, a těch gólů bude padat více,“ řekl s úsměvem.

Ačkoliv Kometa poprvé v CHL nevyšla s plným bodovým ziskem, výhra v prodloužení udržela svěřence Libora Zábranského na vítězné vlně, a zároveň v čele skupiny B. „Myslím, že všichni viděli, jak kvalitní a těžké utkání to bylo, protože Finové jsou hodně nabruslení, a my se jim v tomhle museli vyrovnat. Od druhé třetiny už jsme měli hodně dobrý pohyb a v prodloužení už to byla loterie, naštěstá jsme byli šťastnější my,“ usmíval se po skončení zápasu Nahodil.

Mistr v CHL válí, Tygři dali 7 gólů. Angličané opět zaskočili Hradec »

Modrobílí v utkání dvakrát ztráceli, ze souvislého tlaku nakonec vytěžili kýženou trefu na 2:2. „Stále jsme věřili ve vyrovnání. Věděli jsme, že ten gól je na spadnutí, a nakonec se to tam nějak poodráželo a skončilo to v brance. Je to super a máme i díky tomu dva body,“ ocenil neutichající bojovnost šikovný křídelník.

Sám devětadvacetiletý forvard, poté co v průběhu utkání trefil jen brankovou konstrukci, se postaral před koncem zápasu o vyrovnání pohotovou dorážkou, a prosadil se tak vůbec poprvé v dresu Komety. „Určitě to byla úleva. I ve Finsku už jsem trefil tyčku a už jsem si trochu myslel, že jsem zakletý. Doufám, že to teď ze mě spadne, a těch gólů bude padat více,“ oddechl si šťastný střelec.

„My už jsme Ligu Mistrů s Pardubicemi hráli loni a ty zápasy jsou nesmírně kvalitní. Už ve skupině jsme tehdy narazili na Frölundu, která to nakonec celé vyhrála. CHL má velkou kvalitu a člověk získá zase nové zkušenosti,“ hodnotil prozatímní úroveň duelů v nejprestižnější evropské hokejové soutěži.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Lukáš Nahodil nastupuje ve formaci s Alexandre Malletem a Hynkem Zohornou, tedy s dvojicí, jež měla lví podíl na loňském titulu. „Já jsem z kluků nadšený. Zohy (Hynek Zohorna, pozn. red.) je letec, Alex vybojuje spoustu puků. Jen si moc nepokecáme, protože se Zohym anglicky skoro neumíme. Snažíme se domlouvat spíše jednoduše a funguje nám to,“ komentuje spolupráci s parťáky Nahodil.

Další utkání CHL čeká Kometu v sobotu, už od půl druhé. „Já si rád přispím, takže se budu budit chvíli před zápasem (smích). Je to atraktivní pro menší děti, je to pro ně zážitek. Uvidíme, jak bude vypadat program před zápasem. Nevím, jestli zvolíme vydatnější snídani, nebo lehký brzký oběd. Asi se budu muset poradit se ženou,“ zauvažoval nad sobotním duelem třebíčský rodák.

Sobotní duel se Stavangerem bude pro Kometu v podstatě generálkou před startem TELH, která nastane v pátek 8.9. „Každý zápas chceme vyhrát, o to víc, když je to generálka na ligu. Ještě k tomu před tak exkluzivním publikem, jaké tady máme,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz