AZ platí 20 tisíc za řádění fanoušků v Prostějově. Pykají i Vsetín a Slavia

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Disciplinární komise ČSLH v reprezentační přestávce řešila chování příznivců Slavie, Vsetína a Havířova! Pražané musejí zaplatit finanční pokutu ve výši 5 tisíc korun, valašský nováček WSM Ligy 10 tisíc a AZet dokonce 20 tisíc korun za to, že jeho fanoušci řádili v Prostějově.

„V čase 50:39 byl zápas přerušen na dvacet minut z důvodu házení pyrotechniky ze sektoru hostí na ledovou plochu. Před opětovným pokračováním hry byla opět vhozena pyrotechnika na led. Proto byli vyzváni pořadatelé, aby situaci v kotli hostí uklidnili. Byla zavolána policie ČR, která vyvedla všechny hostující fanoušky ze stadionu,“ popisují v zápise o utkání hlavní sudí Michal Dědek s Jakubem Koziolem.

Disciplinárka si vyžádala zprávu pořadatelské služby. Na základě předloženého videozáznamu potvrdila provinění havířovských fanoušků, kteří použili pyrotechniku s kouřovým efektem a odpálili čtyři petardy, z nichž jednu vhodili do blízkosti hráčů připravujících se na zahájení hry. Vzhledem k tomu, že jejich jednání způsobilo přerušení utkání, byl klub potrestán finanční pokutou ve výši 20 tisíc korun.

Pyká i Vsetín, jehož příznivci se provinili v domácím zápase s Přerovem. „Při odchodu hostů a rozhodčích do šaten byly na ledovou plochu vhazovány předměty, následně při průchodu pod tribunou domácí fanoušci polévali hostující hráče a rozhodčí pivem,“ sdělují v zápise o utkání arbitři Vojtěch Fiala s Tomášem Zbořilem. Vzhledem k tomu, že nešlo o první takový případ, zaplatí Valaši 10 tisíc korun.

Posledním hříšníkem je Slavia, jejíž fanoušci v Kadani použili pyrotechniku. „Po skončení utkání bylo v sektoru příznivců hostí odpáleno pět světlic od tří fanoušků, obličeje měli zakryté šálou,“ popisují v oficiálním zápise o utkání hlavní rozhodčí Michal Škrobák s Michalem Kostourkem. Disciplinárka přihlédla k tomu, že jednání nemělo vliv na průběh utkání. Pražané proto zaplatí pokutu pět tisíc korun.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz