Augusta po stáži ve Winnipegu: Některé věci použiju v Boleslavi

Foto: Jan Pavlíček,bkboleslav.cz

18. července 2017, 9:21

Adam Bagar

Pod taktovkou nových trenérů Patrika Augusty a Viktora Ujčíka zahájili hokejisté Mladé Boleslavi druhou fázi přípravy na extraligovou sezonu 2017-18. Úvodní týden Bruslaři stráví netradičně pouze na suchu a na led se vrátí v pondělí 24. července. "Hráči si budou moci zabruslit už o den dřív," hlásí Augusta.

"Začali jsme po dvoutýdenní dovolené. Kluci měli individuální plány, na které teď navážeme a připravíme se na nástup na led. Kromě jiného nás čekají také funkční vyšetření hráčů, jež musí každý hráč mít, aby mohl nastoupit v extralize," řekl pro ČTK nový boleslavský kouč.

Úvodní fázi přípravy si hráči pochvalovali. "Věnovali jsme se hlavně silové přípravě. Také jsme měli různé druhy sportů, ať už basketbal nebo fotbal, a rychlostní přípravu. Bylo to jiné než v minulých letech a já věřím, že to hráče někam posunulo," pokračoval Patrik Augusta.

"Pokaždé, když máte možnost nahlédnout pod pokličku nějakého klubu NHL, je to zážitek. A každého to obohatí. Nechci nikoho kopírovat, ale vyznávají tam podobnou filosofii té mojí. Jsou věci, které jsem si z toho vzal a použiju je tady."

V minulých letech Bruslaři pravidelně vyráželi na soustředění, letos však zůstali doma. "Je to taková má trenérská věc. Jsem rád v místě, kde budeme hrát. Abych i já poznal víc prostředí, v němž budeme pracovat," vysvětlil Augusta, který strávil týden na stáži ve Winnipegu.

"Pokaždé, když máte možnost nahlédnout pod pokličku nějakého klubu NHL, je to zážitek. A každého to obohatí," uvedl. "Nechci nikoho kopírovat, ale vyznávají tam podobnou filosofii té mojí. Jsou věci, které jsem si z toho vzal a použiju je tady," dodal exjihlavský trenér.

Myslím, že mladší hráči musejí vždycky trénovat víc než ti starší

Ten přivítal i řadu mladých hráčů, které čeká větší dril. "Myslím, že mladší hráči musejí vždycky trénovat víc než ti starší. Chceme se jim věnovat individuálně a snažit se je zdokonalovat, proto pro ně děláme víc tréninků. Věřím, že je to pro ně dobrá zkušenost," uvedl Augusta.

Trenéři kvůli drobným zdravotním problémům neměli k dispozici kompletní kádr. Ze zámoří se však vrátil gólman Brandon Maxwell, nechyběly ani posily Jakub Valský, Tomáš Knotek, Petr Mrázek, Ronald Knot, Oldrich Kotvan, Jan Růžička, Jiří Říha, David Němeček a další.

Širší kádr BK Mladá Boleslav 2017-18

Brankáři:
Dominik Groh, Brandon Maxwell, Jan Růžička.

Obránci:
David Bernad, Jan Hanzlík, František Hrdinka, Ronald Knot, Oldrich Kotvan, Jiří Kurka, Marek Mlčoch, David Němeček, Tomáš Pastor, Jiří Říha, Matěj Stříteský, František Uřídil.

Útočníci:
Jakub Klepiš, Tomáš Knotek, Pavel Kousal, Martin Látal, Radan Lenc, Petr Mrázek, Pavel Musil, Kroni Musliu, Ondřej Najman, Jakub Orsava, Lukáš Pabiška, Dominik Pacovský, Jakub Planý, Jakub Valský, Lukáš Volf, Lukáš Žejdl.

Příchody do BK Mladá Boleslav

Jan Růžička (Des Moines)
Ondřej Najman (Spokane)
Pavel Kousal (Spokane)
Ronald Knot (Slavia Praha)
Oldrich Kotvan (Zlín)
Jiří Říha (Jihlava)
David Němeček (Plzeň)
Tomáš Knotek (Hradec Králové)
Petr Mrázek (Kometa Brno)
Jakub Valský (Liberec)

Odchody z BK Mladá Boleslav

Jan Lukáš (Banská Bystrica)
Jan Holub (neznámo)
Jiří Kučný (neznámo)
Tomáš Voráček (neznámo)
Ivan Ďurač (neznámo)
Vít Jonák (neznámo)
Tomáš Pospíšil (neznámo)
Tomáš Urban (neznámo)
Marek Trončinský (Pardubice)

Program přípravných utkání

03.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav
08.08. 18:00 BK Mladá Boleslav – Orli Znojmo
10.08. 18:00 Orli Znojmo – BK Mladá Boleslav
15.08. 17:30 HC VERVA Litvínov – BK Mladá Boleslav
17.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – HC VERVA Litvínov
22.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary
29.08. 17:00 HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav (Poděbrady)
31.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz