WSM Liga začne 9. září. Do play off osm týmů, předkolo nebude

Foto: Mr.Fear Graphics

13. června 2017, 14:14

Marek Hedbávný

Druhá nejvyšší hokejová soutěž odstartuje v sobotu 9. září. Hracími dny zůstávají soboty a středy s několika vloženými pondělky. Základní část má opět 52 kol a skončí 24. února. Prvních osm týmů postoupí do čtvrtfinále play off. Předkolo a play out se v příští sezoně hrát nebudou. Devátému až čtrnáctému týmu po základní části tedy skončí sezona.

Informace potvrdil pro hokej.cz řídící pracovník WSM Ligy Pavel Setikovský. Rozpis základní části přineseme později.

Sedm klubů hlasovalo pro zrušení předkola, šest pro jeho zachování a jeden se zdržel. „Že jde do play off jen osm týmů a ostatní mají konec, je nejen podle našeho klubu velice nešťastné řešení směrem ke kvalitě soutěže. Protože se nepadá, kluby, které budou mít malou nebo žádnou šanci na play off, to zabalí, drahé hráče pustí a kvalita soutěže i návštěvnost půjde dolů,“ řekl pro hc-havirov.cz manažer AZetu Patrik Rimmel. 

Potěšilo ho ovšem, že Havířov bude hrát doma v atraktivním sobotním termínu častěji než loni. „Vzhledem k systému soutěže by měl být zaručen optimální poměr domácích utkání v sobotu a ve středu. Soutěž také bude respektovat listopadovou a prosincovou reprezentační přestávku," stojí na stránkách hclitomerice.cz.

„Měl by být zaručen optimální poměr domácích utkání v sobotu a ve středu."

Zatím je známo, že nováček soutěže Vsetín vstoupí do sezony zápasem v Ústí nad Labem. Doma se Valaši poprvé představí ve středu 13. září proti Karlovým Varům.

Šlágrem prvního kola by mělo být hanácké derby mezi Přerovem a Prostějovem. České Budějovice zajíždějí do Litoměřic, Třebíč se zase utká před vlastními fanoušky s Benátkami nad Jizerou.

Slavia zahájí nový ročník duelem v Edenu, kam přijede Havířov. „Výkonný výbor ČSLH vzal v minulém týdnu na vědomí, že klub HC Slavia Praha uhradil závazky vůči hráčům, což mu bylo uloženo rozhodnutím výkonného výboru ČSLH z května 2017," citujeme tiskovou zprávu ČSLH.

Už v březnu výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje schválil jiné změny v herním systému druhé nejvyšší soutěže. Od sezony 2017/2018 je WSM Liga nesestupová a postupně ji budou rozšiřovat vítězové druhé ligy. V roce 2020, po mistrovství světa juniorů v České republice, se novinky zhodnotí a rozhodne se o dalším postupu.

„Úprava vytváří prostor pro širší zapojení juniorů ve druhé nejvyšší soutěži a zjednodušení jejich přechodu do dospělého hokeje,“ uvedl tehdy prezident ČSLH Tomáš Král. „Současně klubům umožní, aby zařazením mladých hráčů šetřily náklady.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz