Vždy připraven. Endál zase jako Pardubičan, proti Plzni přispěl gólem

Foto: hcpce.cz

Třetí sezonu v řadě pendluje útočník Lukáš Endál na trase Havlíčkův Brod – Pardubice. Když je extraligový tým v úzkých kvůli marodce, zavolá do pětašedesát kilometrů vzdáleného města, kde si vyžádá obětavého válečníka. A Endál důvěru splácí: na ledě přijme jakoukoliv roli, bojuje, dře za tým. Proti Plzni ukázal, že umí i v pravou chvíli přesně zamířit.

„Povedlo se nám celé střídání, vytvořili jsme si tlak v útočném pásmu. Rotací jsme se dostali z rohu a já šel před brankáře. Tam jsem jen čekal, jestli si Honza Ščotka všimne, že mám připravenou hokejku. Pak přede mnou přistál puk, a tak jsem ho plácl do branky,“ popisoval svou první letošní branku Endál. „Asi to šlo mezi betony, nebo pod nohou, nevím. A je to úplně jedno,“ usmíval se.

Sestřih utkání HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Škoda Plzeň sledujte ZDE.

Endálova trefa byla v tu chvíli hodně cenná. Pardubice nemohly odrazit houževnatou Plzeň, z převahy dlouho nedokázaly nic vytěžit. „Plzeň hrála celou dobu agresivně, chodila po nás, dohrávala souboje. Byla nepříjemná ve hře pět na pět i v oslabení, měla nebezpečné protiútoky. O to více jsme rádi, že jsme si s tím poradili,“ uznal Lukáš Endál.

Nechybělo moc a zápas muselo rozseknout nastavení. Do sirény zbývalo přesně 73 vteřin, když svůj úprk proměnil přesnou ranou mezi betony Petr Sýkora. „Pokud ujede do brejku, tak je to prakticky jistý gól,“ glosoval Endál. „Na střídačce zavládla euforie. Dát minutu a čtvrt před koncem gól, to je velká paráda,“ rozplýval se.

Pardubice vyhrály na domácím ledě pátý zápas ze šesti, špatně si nevedou ani venku. Výsledkem je třetí místo, a tím pádem i výborná nálada v kabině. „Tím, že se teď hraje nahoře, je atmosféra usměvavější,“ pravil Endál, který před rokem při výpomoci zažil v Pardubicích horší časy. „To bylo trochu napjaté. Hrálo se kolem osmého desátého místa a nebyla taková pohoda,“ zavzpomínal.

Tak či tak, Endál je za další návrat do Pardubic rád. Bez řečí přijme jakoukoliv roli, užívá si boje v extralize. „Když si ji člověk může zahrát, je to nejvíc, co může v Čechách být,“ prohlásil upřímně. „Začátek sezony byl pro mě hektický, celkově to bylo všechno složité. Jsem rád za to, že jsem mohl začít v Havličkově Brodě, mám to tam moc rád a dost mi to pomohlo. Že jsem se teď dostal zpět do Pardubic, je jen plus, třešnička navíc,“ dodal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz