Výtisk? Je to blázen! Klobouk dolů, co zblokuje, klaní se Honzík

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

29. prosince 2016, 13:11

Jan Šimek

Držel Karlovy Vary, seč mohl. David Honzík ve Vítkovicích často čaroval. Domácí drželi vedení 2:0 a nebýt karlovarského brankáře, mohli Ostravané vést mnohem vyšším rozdílem. Honzík skvěle zastavil únik Ondřeje Romana, zblokoval nespočet dorážek. Energie se ale prosadila jen jednou a na vítkovickém ledě padla v poměru 1:3. Karlovarským zlomila vaz inkasovaná branka ve vlastní přesilovce. „Tohle se nesmí stávat. Není to poprvé, co se nám něco takového přihodilo,“ smutní Honzík.

Domácí šli do vedení po šesti minutách hry, kdy se střelou z nulového úhlu prosadil Roman. Tentýž hráč vzápětí ujížděl sám na Honzíka, ale karlovarský gólman ukázal senzační zákrok lapačkou.

„V prvním zápase mi tady dal dva góly. Čekal jsem od něj střelu na lapačku, nebo že prostě vystřelí, ale udělal to dobře. Je to hrozně šikovný hráč. Z posledních sil jsem se natahoval a naštěstí mi to nějak lízlo lapačku. Vytečoval jsem to na tyčku. Aspoň to byl takový světlý moment v zápase,“ popisuje David Honzík.

Vedení Ostravanů navýšil obránce Urbanec. Neuběhlo však ani 30 sekund a Mikulík vstřelil kontaktní gól na 2:1. Energetici měli ideální možnost srovnat v přesilovce pět na tři, jenže se jim to nepovedlo. I díky dvěma obětavým pádům Jana Výtiska do střel. „Honzu Výtiska v týmu nemáme, ale pro gólmany musí být radost za ním chytat. Spoustu toho zblokuje. A hlavně jaké střely! Když to tak řeknu, je to normálně blázen. Klobouk dolů, co všechno zblokuje. To je neskutečné!“ chválí vítkovického lídra.

Energie vyrovnat nedokázala a co víc. V závěru klasické přesilovky inkasovala třetí gól z hole Němce. „Ani nevím, co se stalo za bránou. Asi špatná souhra, nebo komunikace. Najednou to vyplavalo před bránu, kde byl hráč úplně sám. To se v našich přesilovkách nesmí stávat. Není to poprvé, co se nám něco takového přihodilo,“ mrzí Honzíka.

„Honzu Výtiska v týmu nemáme, ale pro gólmany musí být radost za ním chytat. Klobouk dolů, co všechno zblokuje. To je neskutečné!“

Zlomila tato branka středeční duel definitivně ve prospěch Vítkovic? „Nemyslím si, že se zápas lámal v této přesilovce. Lámal se už v první třetině, kterou jsme hrozně zaspali,“ myslí si mladý brankář.

Karlovarským se v početních výhodách nedaří. Přitom jich měli suverénně nejvíc z celé soutěže (161), ale zároveň jich nejméně využili. Dali v nich pouze 18 branek. Využití přesilovek tedy hlásí chabou hodnotu 11,18 %. „Přesilovky neproměňujeme. Je to naše velká slabina. Ubíjí nás to,“ přiznává David Honzík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz