Vyhrát dva Stanley Cupy, Chicago by mě nevyměnilo, tvrdí Panarin

Foto: Michal Eger

15. srpna 2017, 15:40

Václav Jáchim

Těšil se na další sezonu, už třetí v barvách Chicago Blackhawks. Jenže pak Artěmij Panarin uslyšel velkou novinu, která změnila další plány. "V NHL vás mohou vyměnit kdykoli, tohle může potkat každého. V mém případě se ale přidalo, že jsem nic takového nečekal," vrací se k červnovému stěhování do Columbusu. "Chystal jsem se zrovna na ryby. Do míst, kde není telefonní signál. Když mi to řekli, vyrazil jsem," vzpomíná v rozhovoru pro deník Sport-Express.

Chtěl být chvilku sám. Dobře věděl, že jeden z největších trejdů léta v NHL vyvolá masivní žádosti o rozhovory a spousty dotazů od všech možných známých i neznámých. "Musel jsem to chvilku vstřebávat. Ale řekl jsem si, že život bývá nevyzpytatelný. Dívám se na to pozitivně," povídá s nadhledem.

V Chicagu bleskově zaujal. Loni získal cenu pro nejlepšího nováčka ligy, Calder Trophy potvrdil skvělými individuálními výkony v dalším období. Majitel bronzové medaile z letošního MS a účastník loňského Světového poháru hrál výborně i v uplynulém ročníku, jenomže Chicago skončilo v play off brzy. "Kdybych s týmem získal dva Stanley Cupy, tam nevymění. Teď chápu, že vedení muselo něco udělat," připomíná.

Volba padla na něj. Ruský šikula s neskutečnou technikou a bruslením putoval do Columbusu v rámci velké výměny, jejíž součástí byl také Brandon Saad. "Kdybych byl generálním manažerem, asi bych udělal to samé. Saad je výborný hráč. Blackhawks pomohl ke Stanley Cupu, má smlouvu na čtyři roky. V organizaci to zná, dřív tam byl úspěšný."

Když pominul prvotní šok, bývalý útočník Podolsku či Petrohradu začal přemýšlet o tom, co pro něj změna znamená. "Říkám si, že by to pro mě mohlo být dobré řešení. Měl bych víc hrát, v Columbusu je navíc silný tým. Pár dní mi trvalo, než jsem trejd vstřebal, teď už jsem klidný," hlásí s úsměvem. V zámořských médiích se posléze objevily spekulace, že na příchod Saada mohly mít vliv i přímluvy hvězd Kanea s Toewsem.

Panarin to komentuje s úsměvem. "Různých debat byla spousta, mně je celkem jedno, co se na tohle téma říká. Není vyloučeno, že to tak bylo. Když jsem hrál v týmu, který dvakrát skončil play off v prvním kole, na koho bych se měl v souvislosti s výměnou zlobit?" ptá se nahlas. V Chicagu se musel rozloučit s mnoha kamarády, přiznává, že se mu neodchází snadno. "Také trenér mi hodně pomohl. Joel Quenneville udělal pro moji kariéru hodně, moc jsem mu za vše děkoval."

Za měsíc vypuknou tréninkové kempy, Panarin už se dívá dívá dopředu. "Výměna do Columbusu pro mě není žádná jáma, ale trampolína, které mě může vystřelit nahoru. Nesmím se soustředit na to, abych dokázal, že mám na NHL. To už jsem splnil. Chci být ve vítězném týmu, udělám maximum, abych co nejvíc pomohl," hlásí. Jelikož jeho oblíbené číslo 72 nosí krajan Bobrovskij, a volná není ani sedmadvacítka, vezme si ruský útočník devítku. "Věřím, že mi přinese štěstí. začíná nová etapa. Hrozně se těším," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz