Vrchlabí ovládlo krkonošské derby, Vsetín rozhodl o výhře v závěru

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

21. října 2015, 23:22

Tomáš Nejedlo

Sedm druholigových zápasů bylo na programu ve středu 21. října. Pozornost poutalo zejména krkonošské derby, v němž Vrchlabí hostilo Trutnov. Domácí Stadion potvrdil dobrou herní pohodu a pěti góly už do poloviny duelu rozhodl o své výhře. Ve skupině Východ na druhé místo poskočil Vsetín, který v Novém Jičíně urval tříbodovou výhru v poslední minutě řádné hrací doby. Vedoucí Frýdek-Místek si s chutí zastřílel ve Valašském Meziříčí, Hodonín doma udolal Techniku Brno. Překvapila naopak domácí dvoubodová ztráta Opavy, která v nájezdech padla s Karvinou.

Skupina Západ

Debutující Píša prohru Trutnova v krkonošském derby neodvrátil

Téměř dvě tisícovky diváků se ve středu sešly na vrchlabském stadionu, kde bylo na programu krkonošské derby s nedalekým Trutnovem. Hosté přijeli posíleni o zkušeného osmatřicetiletého beka Aleše Píšu, který ještě loni nastupoval v extraligových Pardubicích. Avšak Vrchlabští na debut tohoto veterána nebrali ohledy. Už po třech minutách hry fauloval právě Píša unikajícího Pavla Mrňu, který následné trestné střílení proměnil a odstartoval gólové hody domácích. Jirků, Šimoníček a Oppelt totiž zařídili stav 4:0 po první třetině a do hostujícího brankoviště se místo Jeschkeho postavil Čáp. I on inkasoval, z hole harcovníka Filipa. Čestného úspěchu se Draci dočkali až v samém závěru, když Jelínkovi shutout zkazil Cetkovský. Vrchlabští prokázali dobrou pohodu a připsali si pátou výhru v řadě.

HC Stadion Vrchlabí – HC BAK Trutnov 5:1 (4:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Mrňa, 11. Jirků (Filip), 16. Šimoníček (Mrňa), 20. Oppelt (Filip, Matějka), 26. Filip (Jirků) – 59. Cetkovsvký (Luštinec, Kubica).

Skupina Východ

Frýdek-Místek si na ledě Bobrů zastřílel, třemi body výhru řídil Adamský

Vedoucí celek východní skupiny Frýdek-Místek si připsal letos už jedenáctou tříbodovou výhru z dvanácti možných. Bobři se však po dvě třetiny s jasným papírovým favoritem statečně drželi. Dokonce šli brankou Studeného do vedení. Ještě do přestávky však hosté stav otočili, rozdílovou trefu v té době zařídil zkušený Ocelář Martin Adamský. Na vyrovnání Školouda už odpovídali jen hosté. Byl to opět Adamský, kdo vsítil další gól hostí, a jak se později ukázalo, byla to trefa vítězná. V závěrečné desetiminutovce ještě hosté svou výhru zvýraznili dalšími čtyřmi vstřelenými brankami a na čele tabulky mají devítibodový náskok.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Frýdek-Místek 2:7 (1:2, 1:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 5. Studený, 26. Školoud (Sprušil, Pořický) – 18. Schwarz (Sonnek, Jaroš), 20. Adamský (Matuš, Cienciala), 26. Adamský (Cienciala, Matuš), 53. Chmielewski (Franek, Rufer), 55. Franek (Doudera), 57. Klimša (Luka, Adamský), 60. Polák (Jaroš).

Vsetín rozhodl v poslední minutě, výhru vystřelil Kolařík

Druhé místo patří po dvanáctém odehraném kole celku Vsetína, který má stejný počet bodů jako Technika Brno, avšak lepší skóre. Vsetínští středeční výhru v Novém Jičíně doslova vydřeli. Hrálo se vyrovnané utkání, kdy domácí nejprve po gólu Ižackého vedli, aby Vávra s Vítkem skóre otočili. Další vyrovnání zařídil v polovině utkání Kabeláč a rozuzlení přišlo až v poslední desetiminutovce. Hlavní roli hrál především hostující Jan Kolařík, který nejprve vstřelil rozdílový gól a v čase 59:44 reagoval na předchozí vyrovnání Flašara a gólem šestnáct vteřin před závěrečnou sirénou Valachům zařídil šťastnou výhru.

HK Nový Jičín – VHK Vsetín 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Ižacký (Mikšan), 34. Kabeláč (Lehečka, Uhlár), 58. Flašar (Zdeněk, Gebauer) – 15. Vávra (Kubo, Vítek), 31. Vítek (Kubo), 52. Kolařík (Vaněk, Tesařík), 60. Kolařík (Nedbálek, Zúbek).

Karviná v sedmé sérii nájezdů rozhodl o druhém bodu v Opavě

Až sedmá série nájezdové loterie o bod navíc musela rozhodovat v Opavě, kde se hrálo možná trochu překvapivě tak vyrovnané utkání s Karvinou. Hosté měli před utkáním na svém kontě jen sedm bodů, avšak svou sbírku Karvinští dokázali o dva bodíky rozšířit. Dvěma góly se v karvinském dresu blýskl dvacetiletý lotyšský bezmála dvoumetrový útočník Arturs Logunovs. Domácí alespoň bod zachránili dvěma góly ve třetí třetině, avšak v nájezdech se radovala Karviná. V sedmé sérii o bodu navíc rozhodl Václav Chomič.

HC Slezan Opava – SK Karviná 3:4 po sam. náj. (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Chalupa (Černý, Herman), 42. Wolf (Selingr, Chalupa), 54. Baďura (Vrabel) – 2. Foltyn, 24. Logunovs (Deutsch), 36. Logunovs, rozh. náj. Chomič.

V desetigólové přestřelce v Břeclavi uspěli domácí Lvi

Deset gólů padlo v duelu dvou týmů z dolních pater tabulky východní skupiny. Po konci utkání se však z výhry mohli radovat domácí břeclavští hokejisté, kteří nováčka z Kopřivnice nakonec udolali 6:4. Rozhodující pro následný vývoj utkání se nakonec ukázala už první třetina, kdy si domácí vypracovali dvoubrankový náskok, který se jim v následujícím průběhu náramně hodil. Nepříjemně hrající Kopřivnice se totiž nevzdávala a až do samého závěru zápasu bojovala o body. Ty však zůstaly u Dyje a domácí rozšířili své bodové konto na čtrnáct.

HC LVI Břeclav – HC Kopřivnice 6:4 (2:0, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. P.Zítka, 18. Zháňal (Dittrich, Tobola), 28. Vachutka (Svoboda, Červenka), 35. Červenka (Vachutka), 42. Tobola (Zháňal, Flora), 45. Vachutka (Dittrich) – 28. Kofroň, 30. Tomášek, 50. Kofroň (Suchý, Čintala), 58. Suchý (Stránský, Kofroň). 

 

Moravské Budějovice oplatily Porubě porážku, doma těsně zvítězily

V úvodním kole soutěže se ve vzájemném zápase Poruby a Moravských Budějovic radovali z výhry Ostravané. Tentokrát opět zvítězil domácí mančaft, kterým byla Žihadla. Cesta k zisku tří bodů však byla pro domácí velmi trnitá. Porubští totiž kladli notný odpor a o body se rvali až do samého závěru utkání. Za stavu 4:4 však v přesilovce zavelel na zteč Roman Mikeš a rozdílovým gólem pohřbil naděje ostravského celku na body. V černožlutém dresu ve středu dvě branky zaznamenal zkušený Lukáš Havel, do role dvorního nahrávače se pasoval Ondřej Šťáva, který si připsal tři nahrávky.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC RT TORAX Poruba 2011 5:4 (1:0, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 19. Horký (Rytnauer, Paták), 28. Rytnauer (Horký, Šťáva), 29. Havel (Pelikán), 47. Havel (Šťáva), 55. Mikeš (Šťáva) – 31. Vajda (Vrána, Seidler), 34. Bednář (Ovšák), 43. Ballner (Vaněk, Sedlář), 53. Bednář (Ballner, Malý).

Hodonínský Peš zajistil proti Technice body v závěru

Výsledky brněnské Techniky se od začátku letošní sezóny vyznačují jen minimálním rozdílem ve skóre. Vyrovnané zápasy týmu z moravské metropole pokračují, jeden takový se hrál i ve středu v Hodoníně. Domácí Drtiči třikrát v utkání vedli, Technika dokázala ve všech třech případech vyrovnat a zdálo se, že by duel mohl dospět do prodloužení. Leč to se nestalo, neboť dvě minuty před koncem řádné hrací doby rozhodl v přesilovce hodonínský Petr Peš!

SHK Hodonín – HC Technika Brno 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Jurásek (Špok), 29. Garanin (Polesný, Kučera), 50. Charvát (Garanin), 58. Peš (Špok) – 24. Habrovec (Vrba, Kadlec), 36. M. Brzobohatý (Jurča), 54. Benýšek (Jurča).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz