Vrátil se domů coby soupeř. Přišlo mi to jako jiný zimák, hlásí Strapáč

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

27. listopadu 2016, 18:54

Jan Šimek

Vrátil se do míst, kde s hokejem začal. Teď se v Ostravě představil v dresu soupeře. Olomoucký celek dorazil na vítkovický led také s útočníkem Petrem Strapáčem, který v posledním vzájemném utkání na Hané sroloval kapitána Ostravanů Jana Výtiska. Tentokrát se nic podobného neopakovalo. Bylo vidět, že má Strapáč chuť se ukázat, zároveň si ale dával pozor. „Po tom trestu jsem byl opatrnější. Měl jsem to trochu v hlavě, ale teď už hraji stejně, jako jsem hrával,“ říká vítkovický odchovanec.

„Dali jsme pouze jeden gól. V první třetině jsme měli za stavu 1:0 nějaké šance a já jsem dal tyčku. V zápasech se nám bohužel nedaří odskočit aspoň na dvougólový rozdíl, abychom měli více klidu. Ve druhé třetině nám potom domácí srovnali, ve třetí využili přesilovku, a pak už si to víceméně pohlídali. Dali třetí gól a bylo v podstatě po zápase,“ přiznává Petr Strapáč.

Hanáci začali na ledě Vítkovic skvěle, uběhlo sotva sedm minut a šli do vedení po přesilovkové trefě Skladaného. Měli i další šance, ale ty nedokázali využít. „Nedaří se nám dát druhý, třetí gól. Pak vždycky dostaneme nějakou šmudlu a takhle to dopadá,“ lituje útočník Mory.

Na startu druhého dějství srovnal Roman a na opačné straně měl slibnou příležitost právě Strapáč. „Tohle musím dávat. Byla to pozice přímo mezi kruhy. Co víc si přát. Z toho měl být gól a mohli jsme jít zase do vedení. Takhle to bylo furt 1:1. Vítkovice nemají přesilovky špatné, což se bohužel potvrdilo, a prohráli jsme,“ mrzí olomouckého forvarda.

„Po tom trestu jsem byl opatrnější. Měl jsem to trochu v hlavě, ale teď už hraji tak, jako dřív.“

Ve třetí třetině skóre otočil v početní výhodě Zdráhal a Baranka krátce nato srazil Moru do kolen – 3:1. Hanáci v závěru dřeli. Zkusili to v šesti. Snížit, natož vyrovnat ale nedokázali. „Měli jsme dlouhou zvýhodněnou přesilovku. Hráli jsme šest na čtyři, ale bohužel se nám nepovedlo dát gól a nemáme ani bod,“ vykládá Strapáč.

Jak se cítil v Ostravě coby soupeř? „Přišlo mi to úplně jako jiný zimák, když jsem hrál na hostující straně. Hrálo se mi celkem dobře, ale bohužel nevezeme žádné body,“ štve sedmadvacetiletého útočníka.

Olomoučtí hokejisté tak na vítkovickém ledě v Tipsport extralize ani na pátý pokus. „Bavili jsme se o tom. Slyšeli jsme, že Olomouc tady ještě nevyhrála. Chtěli jsme to zlomit. Myslím, že jsme k tomu neměli daleko, ale na kdyby se nehraje,“ uvědomuje si Strapáč. „Nevím, čím to je. Vítkovicím jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Byly úseky hry, kdy jsme domácí přehrávali. V koncovce se bohužel trápíme,“ dodává.

V posledním vzájemném duelu, který v říjnu odehrál na Hané, tvrdě srazil ostravského vůdce Jana Výtiska. Za tvrdý faul pak od disciplinárky inkasoval čtyřzápasovou stopku. Dával si nyní větší pozor? „Je pravda, že po tom trestu jsem byl opatrnější. Nikdy jsem nedostal žádný vyšší trest a distanc už vůbec ne. Měl jsem to trochu v hlavě, ale teď už hraji tak, jako dřív. Nebyl v tom úmysl. Byla to nešťastná náhoda. Myslím si, že se dlouho nic podobného nebude opakovat,“ tvrdí Strapáč.

Pomineme-li hostování v Havířově nebo Porubě, je Olomouc pro Strapáče první jiné angažmá než to ve Vítkovicích. Jak se na Hané cítí? „První čtvrtina soutěže nebyla špatná, ale po tom trestu by to mohlo být lepší. Trochu se trápím v koncovce. Doufám, že to brzy prolomím a pomůžu týmu i produktivitou,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz