Vrátí se Černý do Litvínova? Doufám, že se dohodneme, hlásí Kysela

Foto: www.hokej-litvinov.cz

24. června 2016, 17:12

Václav Jáchim

Jakub Petružálek se do litvínovského dresu zatím nevrátí, dal přednost Třinci, představitelé Vervy tedy hledají jiné řešení pro posílení ofenzívy. Mužem číslo jedna je v tomto ohledu Jakub Černý - odchovanec klubu, který strávil dvě poslední sezony v běloruském týmu Junosť Minsk. Jednání probíhají, brzy by mělo být jasno, zda účastník MS dvacítek 2007 najde cestu zpátky. "Zájem máme. Kuba s námi trénuje, je to hráč, který by nám určitě pomohl," konstatuje generální manažer Robert Kysela.

Zhruba měsíc zbývá do chvíle, kdy většina extraligových týmů půjde na led a zahájí finální přípravu na nový ročník. V Litvínově rovněž nezahálejí, stávající kádr maká naplno, představitelé Vervy zároveň hledají možnosti, jak vylepšit aktuální sestavu. Černý byl od začátku na seznamu hodně vysoko. "Jakubovi jsme dali nabídku, momentálně je to o tom, abychom našli kompromis. Pevně doufám, že to klapne. Že se dohodneme," připomíná Kysela.

Útočník, který během sezony 2008-09 sehrál také jeden mezistátní zápas za reprezentaci dospělých, by se Vervě hodně hodil. "Je to pro nás důležitý hráč. Víme, že v Bělorusku odváděl vynikající výkony, jeho hokejová úroveň bude ještě lepší než v době, kdy od nás odcházel. Navíc Kuba má rysy osobnosti, co dokáže strhnout ostatní. U nás by byl velmi platný," nepochybuje Kysela.

Obě strany vedly rozhovory už loni, tehdy k domluvě nedošlo. "Naše představy se rozcházely, to je normální. Na Kubu jsme se v žádném případě nezlobili, já osobně ho chápal i tehdy, kdy od nás šel do zahraničí. Také jsem to hrával, vím, že život hokejisty je krátký. Ve čtyřiceti letech skončíte a obrazně řečeno stojíte na ulici s tím, že umíte jenom hokej. Náš zájem o Kubu je dlouhodobý, ale rozumím tomu, že se on i další kluci chtějí zabezpečit. Je to logické," vysvětluje Kysela.

Černý nechal za zády dva roky v běloruském Minsku. Tamní Junosť patří k nejlepším týmům otevřeného šampionátu Běloruska, pravidelně dodává hráče elitnímu Dynamu do KHL. Během premiérové sezony si nyní devětadvacetiletý rodák z Litvínova vedl náramně, celkem sehrál 65 utkání a zaznamenal 71 bod. Pak měl bilanci o něco slabší, což zapříčinily hlavně zdravotní potíže. "O Jakuba jsme stáli už dřív, i v průběhu minulé sezony. Ale zranil se, nevyšlo to. Teď je stejná možnost znovu," potvrzuje generální manažer severočeského klubu

Jakub Černý absolvoval v černo-žlutém dresu celkem osm extraligových sezon. Bilance? 341 utkání, 59 gólů. V létě 2011 odešel do finského Turku, ročník pak ale znovu dokončil doma. Po štaci v Minsku je nyní žhavým adeptem na posílení kádru trenéra Radima Rulíka. Podle všeho se zdá, že shoda je blízko. "Víme, že Kuba má z Běloruska znovu nabídku, ovšem u nás je doma. Vzhledem k okolnostem jsme vylepšili náš návrh a nyní finalizujeme jednání. Jak jsem řekl: doufám, že se dohodneme a Kuba znovu oblékne litvínovský dres," uzavírá Robert Kysela.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz