Vlci vládnou Západu, Poruba se s Opavou nemazala. Šumperk už hrál doma

Foto: Adam Krátký, shkhodonin.cz

8. listopadu 2017, 22:42

Tomáš Nejedlo

Středa 8. října zastihla v plné polní devět druholigových stadionů, kde byly svedeny boje o další body do příslušných tabulek. Na Západě se zraky upíraly především do Jablonce, kde se hrál duel rivalů – Vlci hostili Vrchlabí. Ve vyrovnané bitvě nakonec uspěl favorit, zvítězil těsně 4:3. V ostatních duelech byly k vidění vysoké výhry, jako třeba Sokolov, který porazil Řisuty 8:1. Nadělovaly Dvůr Králové Bílině, a to rovnou desítku, nebo Děčín Letňanům. V Praze vyhrál 8:3. V jediném utkání skupiny Střed Tábor doma dominoval, stejně jako Poruba na Východě, když přehrála Opavu jasně 9:0. Šumperk hrál poprvé na svém zrekonstruovaném stadion a hned vyhrál, Hodonín porazil 4:2.

SKUPINA ZÁPAD

Duel prvního s čtvrtým týmem tabulky západní skupiny byl k vidění v Jablonci nad Nisou. Utkali se dva rivalové a zejména od druhé třetiny to podle toho také na ledě vypadalo. Začalo se jiskřit a padaly i góly. Horalé rychle smazali dvoubrankový náskok soupeře, a to díky dvěma šťastným trefám Miškovského a jedné Maďara. Ústřední postavou však byl bek Vlků Martin Tondr. Ten si připsal gól a dvě asistence a ještě stihl hecovat spoluhráče i soupeře. Byl i u vítězné trefy svého týmu, při hře ve čtyřech jeho pobídku od modré chytře za Jelínkova záda usměrnil Nevyhoštěný, a protože od začátku třetí části už jiný gól nepadl, ve vyrovnaném pohledném zápase brali výhru Jablonečtí.

Jen se čtyřmi beky a devíti útočníky nastoupili do boje s Trutnovem hráči Mostu. Na slánském ledě to byl vyrovnaný zápas, i co se vstřelených branek týče. Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, v nichž si bod navíc na cestu do Krkonoš přibalili Trutnovští. Domácí prostředí k upevnění třetí příčky svědčilo celku Sokolova, když doma vypráskal Řisuty 8:1. Baník po loňském paběrkování letos zatím poměrně válí, i tento zápas toho byl důkazem. Hostům nepomohla ani výměna gólmanů. Ilašenko s Chabrem si rovnoměrně podělili po čtyřech inkasovaných gólech a Buldoci odjížděli s nadílkou.

Podobně na tom byli také hráči Bíliny. Ti padli rovněž vysoko, a sice na ledě nováčka. Dvůr Králové si lebedil v útočných akcích, diváci tleskali celkem deseti brankám v síti soupeře a k domovům odcházeli jistě nadmíru spokojeni. Čtyřmi brankami se blýskl ruský forvard Pavel Pozdnyakov a i díky jeho ofenzivnímu příspěvku se mohla s chutí točit tamní desítka Tambor. Dvě třetiny živili naději na body hokejisté Letňan, za stavu 3:3 šli do třetí části plni odhodlání a snažili se pokusit o další skalp favorita – podobně jako nedávno doma s Vrchlabím. Jenže proti Medvědům Pražané zle narazili, v poslední dvacetiminutovce pětkrát inkasovali a padli vysoko 3:8! Je pravda, že Děčínským vyšlo, na co sáhli, a zajímavostí bylo, že o osm gólů se podělilo osm různých hráčů.

HC Most – HC BAK Trutnov 4:5 po sam. náj. (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)

HC Baník Sokolov – HC Řisuty 8:1 (1:0, 3:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 10. Harkabus (Zadražil, Šik), 22. Čejka (Trapl, Šmejc), 25. Kašpar (Račanský), 25. Zadražil (Osmík, Šik), 42. D.Hruška (T.Rohan, Kuběna), 51. T.Rohan (Kuběna, D.Hruška), 53. Harkabus (Zadražil, Šik), 57. Harkabus – 24. Krpata (Patyk).

HC RODOS Dvůr Králové n. Labem – HC Draci Bílina 10:3 (3:1, 5:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Pozdnyakov (Karlík), 18. Pozdnyakov (Karlík), 20. Valášek (Hamerský), 23. Valášek (Hrazdíra, Petira), 31. Kocián (Petira, Hrazdíra), 35. Hrazdíra (Valášek), 36. Pozdnyakov (Luštinec, Antonov), 39. Pozdnyakov (Hamerský), 59. Kmošek (Ježek), 60. Hrazdíra (Valášek) – 10. Kolíček (Mála), 21. Kýhos (Mála), 48. Kolíček (Kýhos, Kuncl).

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Stadion Vrchlabí 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. M.Tondr, 26. Pilař (M.Tondr, Brokeš), 32. L.Tondr (Bříška, Žalud), 45. Nevyhoštěný (M.Tondr, Mulač) – 22. Miškovský (Pšurný, Erban), 36. Miškovský (Pojkar, Erban), 37. Maďar (Urban).

HC Letci Letňany – HC Děčín 3:8 (2:1, 1:2, 0:5)
Branky a nahrávky: 2. Dubský (Kadane), 2. Novák, 23. Lojka (Vojtěch Prchal) – 1. Volráb (Hříbal), 26. Zdvořáček (Faigl, Oliverius), 34. Kaltenböck (Oliverius), 46. Vaněk (Faigl, Chovanec), 47. Hašek (Volráb, Faigl), 51. Sladkovský (Hašek, Oliverius), 55. Kopta (Chmelař, Balcar), 58. Oliverius (Vacek).

SKUPINA STŘED

Jediné utkání skupiny Střed se hrálo u Jordánu, domácí Tábor hostil v předehrávce čtyřiadvacátého kola Klatovy a bylo z toho dohromady deset gólů. Ofenzivní duel předznamenala už úvodní minuta, po dvaatřiceti sekundách hry skóroval zkušený Matušík a odstartoval úspěšnou třetinu Kohoutů. Na jeho gól navázali ještě Rousek a Pechánek a Klatovy měly o čem přemýšlet. I přes snahu už tříbrankové manko Západočeši smazat nedokázali, a i když se jim povedlo třikrát skórovat, padli na táborském ledě 3:7.

Hockey Club Tábor – SHC Klatovy 7:3 (3:0, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 1. Matušík (Severa), 16. Rousek (Prokeš, Seidl), 17. Pechánek (Škrdleta, Černý T.), 29. Březina (Urbanec), 51. Severa (Heřman), 53. Matušík (Havran, Urbanec), 60. Seidl (Prokeš) – 27. Kokoška (Houfek), 32. Pour (Houfek), 55. Kokoška (Tulačka).

SKUPINA VÝCHOD

Dlouhých čtrnáct zápasů v kuse sehráli šumperští hokejisté ve skupině Východ na ledě svých soupeřů. To vše kvůli rozsáhlé rekonstrukci svého stadionu, která se podařila dokončit začátkem listopadu a ve středu 8. listopadu mohli Draci konečně vyjet na domovský led a potěšit tak své fanoušky. A návrat domů pojali vskutku parádně, vždyť porazili druhý Hodonín, který poprvé pod vedením nového trenéra a bývalého reprezentačního gólmana Romana Čechmánka, padl 2:4. Gól si šumperští fanoušci zařvali ale až po polovině utkání, kdy vyrovnával Ostřanský. Rozhodnutí přinesla závěrečná desetiminutovka, rozhodující a svou druhou trefu v utkání zaznamenal Daniel Vachutka a odstartoval euforii k výhře.

V souboji Davida s Goliášem nenechali porubští hokejisté nikoho na pochybách. Hráči RT TORAXu z pozice vedoucího celku tabulky rozdrtili poslední tým Opavu jednoznačně 9:0. Kýžené desítky se sice příznivci Ostravanů nedočkali, ale i tak tleskali devíti gólům v síti Slezanů. Marek Haas zářil čtyřmi kanadskými body, kanonýr Luka uzavřel účet na zmiňovaných devět tref a Jaroš v samém závěru v úniku odmítl zakulacení skóre na deset. Výčet duelů východní skupiny zakončíme v Kopřivnici, kde domácí Tatra vydřela výhru nad Valašským Meziříčím. Rozhodnutí přišlo necelé tři minuty před koncem, kdy tři body a výsledek 4:3 zařídil hrající asistent trenéra Martin Tomášek.

HC TATRA Kopřivnice – HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Tomášek (Stříž), 7. Krutil (Suchý, Gola), 12. Bartošák (Suchý, Krutil), 58. Tomášek (Stříž) – 13. Pořický (Brunec), 37. Pokorný (Mikel, Hořanský), 39. Pořický.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HK Opava 9:0 (1:0, 2:0, 6:0)
Branky a nahrávky: 7. Zdeněk (Káňa, Slavík), 21. Adam (Haas), 30. Zdeněk, 41. Zachar (Adam, Haas), 42. Zachar (Ollender, Jaroš), 43. Haas (Zachar), 46. Schwarz (Ballner), 54. Haas (Fojtík), 54. Luka (Zdeněk).

Draci Šumperk – SHK Hodonín 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 32. Ostřanský (Fischer), 38. Vachutka (Cink), 52. Vachtuka (Řezáč, Půhoný), 56. Kovařík (Vymazal) – 10. Kuba (Romančík, Haloda M.), 49. Hajný (Peš, Sedlák J.).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz