Hradec zastavil jízdu Komety! Boleslav venku konečně slaví, Buchtele řádil

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Devatenáctý den v novém roce nabídl kompletní sedmizápasovou porci zápasů Tipsport extraligy. Ve šlágru 41. kola přišla Kometa o sérii výher, Mountfield ji stopl na devíti zápasech. Mladá Boleslav v Chomutově dokázala zlomit dlouhé čekání na venkovní vítězství, staronová posila Sparty Jan Buchtele režíroval výhru v Jihlavě a Vítkovice si doma poradily s Olomoucí. Liberec parádními přesilovkami prodloužil trápení Litvínova, Zlín se výhrou v Pardubicích přiblížil šestce. Plzeň pak před televizními kamerami přehrála Třinec a navýšila náskok na čele.

Boleslav v Chomutově zlomila venkovní krizi

Mladá Boleslav vyhrála venku naposledy 26. listopadu, kdy se jí podařilo uspět na ledě Třince. Od té doby osmkrát mimo své území padla. Zlom přišel až v Chomutově, kde jí na tříbodovou výhru stačila jediná branka a pouhých 12 střel! Hrdinou zápasu byl americký brankář Brandon Maxwell, který lapil všech 32 ran Pirátů. O vítězství rozhodl už ve druhé minutě hry dělovkou od modré čáry obránce Oldrich Kotvan. Nejenže se tedy Chomutovu nepodařilo soupeři ze středních Čech vrátit minulou drtivou porážku 0:5, navíc mu znovu nedokázal dát ani gól. Tyto dva duely proti Bruslařům jsou jediné, v nichž Piráti v letošním ročníku nevstřelili ani jeden gól. A právě před Boleslaví má Chomutov na desátém místě už jen jednobodový náskok.

Petr Martínek (asistent trenéra Chomutova): "Bylo to pro nás moc důležité utkání, které jsme nezvládli. První třetina byla z naší strany katastrofální. Neměli jsme pohyb a jenom díky Štěpánovi v bráně jsme drželi skóre 0:1. Od druhé třetiny jsme začali hrát náš hokej, bohužel jsem z velkého množství šancí výborně chytajícímu gólmanovi nedali gól. Usnadnili jsme mu to naší koncovkou, chtěli jsme dávat góly nahoru, ale trefovali jsme jenom pupík. Když nedáte gól, nemůžete vyhrát."

Viktor Ujčík (asistent trenéra Mladé Boleslavi): "Takový zápas jsme hrozně moc potřebovali. Přijeli jsme s velkou pokorou a respektem k soupeři, který v posledních zápasech hrál dobře a vyhrál. Na prvním místě musím vyzdvihnout gólmana Maxwella, na kterém tým stál. Zbytek musím pochválit za ohromnou bojovnost. Měli jsme dost šancí, abychom odskočili na dva góly, ale bohužel nám produktivita hodně vázne. O to více jsme rádi, že jsme zápas zvládli na jeden gól. Vezeme si hrozně moc důležité body."

PIRÁTI CHOMUTOV – BK MLADÁ BOLESLAV 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Kotvan (Dlapa, Samuels).
Rozhodčí: Hribik, Svoboda – Gerát, Kis.
Vyloučení: 3:4
Bez využití.
Střely na branku: 32:12.
Diváci: 3716.
Nejlepší hráči: Štěpán Lukeš – Brandon Maxwell.
Piráti Chomutov: Š. Lukeš – Dietz, Flemming, Knot, Mrázek, Slovák, Grman, Valach – Vondrka, Huml, Koblasa – Sklenář, V. Růžička, Šťovíček – Lauko, Smejkal, Poletín – Skokan, J. Havel, A. Dlouhý. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.
BK Mladá Boleslav: Maxwell – Hanzlík, Hrdinka, J. Říha, Dlapa, Eminger, Němeček, Kotvan – Urban, Orsava, Žejdl – Valský, Pabiška, P. Musil – Martin Procházka, Pacovský, P. Holík – Lenc, Samuels, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Novic Buchtele třemi body řídil výhru Sparty v Jihlavě

Jihlava mohla jít za jistých okolností pryč z posledního fleku, pražskou Spartu navíc v prvním zápase hraném na svém ledě obrala o všechny body. Pražané ale nyní přijeli na Vysočinu s posíleným trenérským štábem o Radima Rulíka a zejména se staronovou akvizicí Janem Buchtelem. Právě on měl prsty hned ve třech ze čtyř tref, díky kterým Sparta už v 29. minutě vedla 4:0. Sám gólem v oslabení vyhnal z branky Voldena, a zařídil tak extraligový debut pro Kořenáře, hrdinu čtvrtfinále MS dvacítek proti Finsku. Duklu ale jakoby tento impuls nabudil a ještě před koncem druhé části trefami Anděla a Čachotského snížila na 2:4. Víc už ale Jihlava nezvládla, a jelikož už ani sparťané žádný gól nepřidali, skóre 4.2 pro hosty platilo jako konečné. Pražané vyhráli za tři body poprvé po čtyřech duelech. Jan Buchtele se při svém obnoveném debutu za Spartu stal hvězdou utkání.

Jaroslav Nevěd (asistent trenéra Sparty): "Podařilo se nám vstoupit do zápasu tak, jak jsme plánovali. To samozřejmě plánujeme celý rok a někdy se nám to nevede, ale dnes se nám to vydařilo. Podařilo se nám dát rychlé góly, hráči se dostali do pohody. První třetinu jsme kontrolovali ve druhé třetině jsme přidali čtvrtý gól. To se nám už dlouho nestalo, že bychom vedli 4:0. Hráči se dostali do přehnané euforie a malinko vypadli ze svých rolí. Začali se pohybovat všude a vlastně nikde. Dovolili jsme tím Jihlavě nastartovat comeback, proto jsme si brali i time. Potřebovali jsme kluky zase vrátit zpátky na zem, že se hraje ještě dalších třicet minut. Všichni si to uvědomili a od té doby jsme zase začali hrát poctivěji dozadu. Jihlava sice byla více na puku, ale už jsme bili hustí a byli jsme tam, kde jsme potřebovali být. Už jsme nedovolili Jihlavě skórovat."

Petr Vlk (trenér Jihlavy): "Utkání z naší strany už od začátku nebylo špatné, ale bohužel jsme v úvodní části doplatili na tři nepokryté chlapy v předbrankovém prostoru, kdy na nich jsme, ale není pokryta hokejka. To je celé. Jinak ta třetina z naší strany, co se pohybu týče, nebyla špatná. Ale tyhle tři akce, abychom soupeři dovolili dát branku, se nesly celým utkáním, protože to bylo laciné vedení. Pak tam padla ještě čtvrtá branka, ale kluci, i přestože jsme prohrávali 4:0, pořád chtěli. Jenže v určitých fázích se soupeř v defenzivě dobře stavěl a ve chvílích, kdy už to nebylo nutné, se do ničeho necpal a postavil to tam. Bylo těžké se přes ně dostat. Dvě branky nás přeci jenom trochu nastartovaly, ale zase paradoxně nás zbrzdily fauly, které nejsou nutné, které soupeře nebolí, akorát jdeme ven. Tohle bylo špatně ve chvílích, kdy jsme mohli trošku tlačit, místo toho jsme hráli ve čtyřech. To soupeři také pomohlo."

HC DUKLA JIHLAVA – HC SPARTA PRAHA 2:4 (0:3, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Anděl (de la Rose), 37. Čachotský (Anděl, Hamill) – 4. Pech (Klimek, Kalina), 7. P. Vrána (Kudrna, Buchtele), 17. Mikuš (Buchtele, Kudrna), 29. Buchtele (Forman, Z. Michálek).
Rozhodčí: Lacina, Pešina – Jindra, Polonyi.
Vyloučení: 7:5.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 27:31.
Diváci: 5184.
Nejlepší hráči: Lukáš Anděl – Jan Buchtele.
HC Dukla Jihlava: Volden – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský – Jiránek, Skořepa, Dostálek – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš, R. Hubáček, Žálčík. Trenéři: Vlk a Zeman.
HC Sparta Praha: Aittokallio – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka, Nedomlel – Klimek, Pech, Forman – Buchtele, P. Vrána, Kudrna – Říčka, Černoch, Reichenberg – Kumstát, Rousek, Uher. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd, Janeček.

Vítkovice přehrály Olomouc a jsou třetí

Vítkovická Ostravar aréna hostila souboj dvou týmů z první šestky, čtvrtá Ridera přivítala šestou Olomouc. Hanáci měli na poslední dvě návštěvy v Ostravě dobré vzpomínky a ani první část nevypadala marně. Domácí se sice dvakrát dostali do vedení, Mora ale v obou případech dokázala bleskurychle reagovat. Podobný scénář se už ale neopakoval v druhé části, kde se utkání lámalo. Třetí vedení v duelu vystřelil Vítkovicím Klok, v závěru třetiny na něj navázali Trška s Oleszem. Rázem tak domácí vedli už 5:2. Tříbrankový náskok se svěřencům Jakuba Petra už povedlo bez větších obtíží ohlídat. Návrat na domácí led tak Vítkovice oslavily třemi body a v tabulce postoupily na tří pozici. Premiéru v extralize si za Vítkovice v tomto duelu odbyl teprve šestnáctiletý Jaromír Pytlík.

Pavel Trnka (asistent trenéra Vítkovic): "Hráli jsme se soupeřem z první šestky, takže jsou to pro nás velmi důležité body. Do zápasu jsme vstoupili laxně, soupeř dominoval, ale naštěstí jsme od druhé třetiny zlepšili pohyb a byli agresivnější. Právě prostřední část rozhodla o výsledku. Co se týče nasazení Jaromíra Pytlíka, tak jsme původně přemýšleli, že bude třináctým útočníkem, ale nakonec dostal více prostoru. Myslím, že hrál solidně, byl znát jeho věk, ale do budoucna je to velice talentovaný hráč. Jsme rádi, že ho tady máme."

Zdeněk Venera (trenér Olomouce): "První třetina vypadala z naší strany velmi dobře, hráli jsme aktivně, měli střeleckou převahu, ale bohužel jsme z ní nevytěžili víc, než výsledek 2:2. O vítězi rozhodla druhá část, kdy se domácím podařilo třikrát skórovat. V poslední třetině už se Vítkovice nikam nehnaly, hrály chytře, zkušeně bránily a nedovolily nám vrátit se nějakým způsobem do zápasu."

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC OLOMOUC 5:2 (2:2, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Hrbas (Szturc, Baranka), 17. P. Zdráhal (O. Roman), 31. Klok (Sloboda, Kucsera), 38. Trška (Olesz, Hrbas), 40. Olesz (Trška, Kucsera) – 10. Mráz (Podlaha), 18. Eberle (Laš).
Rozhodčí: Šír, Bejček – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 3:3.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 22:25.
Diváci: 8503.
Nejlepší hráči: Marek Hrbas – Jan Eberle.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Klok, Sloboda, Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, Š. Stránský, Szturc – Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.
HC Olomouc: Konrád (41. Falter) – Vyrůbalík, Dujsík, Jaroměřský, Houdek, J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek, Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Herman, Jergl – Ostřížek, Mráz, Podlaha. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.

Kometa proti Hradci přišla o šňůru i o třetí místo

Přímá bitva o druhé místo. V takovém duchu se nesl zápas třetí Komety s druhým Hradcem Králové. Jenže na branky byl tento duel dost dlouhou dobu skoupý. Na první trefu se čekalo až do 31. minuty, kdy poslal Mountfield do vedení Džerinš. Čekání na další gól už tak dlouhé nebylo, odpověď Brňanů přišla v mžiku. Přesně po minutě srovnal Malec. Podobně si gólové pozdravy vyměnily oba celky na startu třetí části, na Cingela kvapně reagoval Zaťovič. Když pak ale krátce nato slavil druhý gól v duelu Dřerinš, vypadalo to, že Východočeši výhru uhájí. V 17. minutě navíc Martin Erat neproměnil trestné střílení. Vyrovnání Brňanů ale přece jen přišlo, ve hře bez brankáře udeřil Nečas! Otočit duel, a prodloužit tak sérii výher na deset zápasů, se ale úřadujícím mistrům nepovedlo. O bodu navíc pro Mountfield totiž v nastavení rozhodl Gregorc. Hradec tak dál drží druhé místo, Kometa naopak klesla na čtvrtou příčku.

Kamil Pokorný (asistent trenéra Brna): "Bylo to nadstandardní extraligové utkání s výbornou kulisou hrané ve skvělém tempu. Je škoda, že jsme nedali gól už v první třetině, i když Hradec přijel s výbornou defenzivní taktikou. Od té druhé jsme doháněli vždy soupeře. Povedlo se nám to poprvé i podruhé, pak ale za stavu 2:2 nám soupeř ujel a výsledkově zase utekl. Dostali jsme gól, ale kluci se nevzdali, nakonec z tlaku vyrovnali doslova za minutu dvanáct. Škoda prodloužení. Byli jsme lepší, aktivnější a stříleli jsme, pak ale přišel jeden odražený kotouč a soupeř rozhodl. Nemáme se za co stydět a i když jsme po dlouhé době prohráli, tak jsme prohráli se ctí, navíc máme bod a teď jdeme dál."

Tomáš Martinec (asistent trenéra Hradce Králové): "Byl to zápas, který měl parametry play off. Soustředili jsme se na obrannou část hry a ta se nám dařila. Oba brankáři podali v celém zápase výborný výkon. Jestli je něco, v čem ještě můžeme být lepší, tak jsou to přesilovky. Ty se nám dnes moc nedařily. Na konci jsme při hře soupeře bez brankáře udělali chybu a domácí vyrovnali. Klukům však i tak za dva získané body patří velký dík."

HC KOMETA BRNO – MOUNTFIELD HK 3:4 po prodloužení (0:0, 1:1, 2:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Malec (V. Němec, Vincour), 43. Zaťovič (Vincour, J. Krejčík), 60. Nečas (Zaťovič, M. Erat) – 31. Džerinš (Zámorský, Cingel), 42. Cingel (Bednář, Džerinš), 45. Džerinš (Cingel, Gregorc), 64. Gregorc (Červený).
Rozhodčí: Mrkva, Kika – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 36:28.
Diváci: 7700.
Nejlepší hráči: Tomáš Vincour – Andris Džerinš.
HC Kometa Brno: Langhamer – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – R. Zohorna, Hruška, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Vincour – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák, Haščák – Vondráček. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Horáček.
Mountfield HK: Rybár – Cibulskis, Zámorský, Graňák, Gregorc, Vydarený, Pláněk, F. Pavlík – Cingel, Džerinš, Bednář – Červený, Koukal, Smoleňák – Látal, Zigo, Köhler – R. Pavlík, Berger, Vopelka. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Liberec řádil v přesilovkách, Verva dál trpí

Oba celky potřebovaly vybřednout z krize. Liberec nebodoval třikrát za sebou, litvínovská série proher se protáhla už na šest utkání. Lépe do utkání vstoupili Bílí Tygři, jenže úspěch za svou aktivitu sklidili až ve druhé části. Těsně předtím, než se utkání přelilo do druhé poloviny, pálil přesně Jašek, dvě minuty před druhou sirénou navýšil liberecký náskok Redenbach. V budování vedení pokračoval loňský vicemistr krátce po přestávce, když se podruhé v zápase trefil Jašek. Na 4:0 pak upravil první brankou v sezoně Šmíd. O čestný zásah Litvínova se pak sice postaral Hübl, poslední slovo ale zásluhou Pyrochty v oslabení měli přece jenom domácí. Tři z pěti gólů dali Tygři v přesilovce! Verva pod Jiřím Šlégrem ještě nevyhrála, padla posedmé v řadě. Liberec se výhrou na dva body přiblížil předkolu.

Filip Pešán (trenér Liberce): „Jsem rád, že jsme byli poctivý tým, byť jsme v některých situacích neproměňovali svůj tlak v branky. Byli jsme ovšem trpěliví a zaslouženě vyhráli."

Radim Skuhrovec (asistent trenéra Litvínova): „Utkání se nám samozřejmě nehodnotí dobře. Soupeř nás předčil ve všech herních činnostech. Bohužel jsme nepředvedli takový výkon, abychom bojovali, předvedli nasazení a tlak do brány. Jsme ve fázi, kdy se nám moc nedaří. Myslím si ale, že týmu, kterému se moc nedaří, musí bruslit a bojovat. V tom byl Liberec jednoznačně lepší, proto je ten výsledek takový. Soupeři gratuluji, vyhrál zaslouženě."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC VERVA LITVÍNOV 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 28. Jašek (Krenželok), 38. Redenbach (Ševc, M. Kvapil), 43. Jašek (Lakatoš), 54. Šmíd (L. Krenželok, Bakoš), 57. Pyrochta (P. Jelínek) – 56. V. Hübl (Gerhát).
Rozhodčí: Pražák, Heikkinen – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 3:8, navíc Derner (Liberec) 10 minut, Kantor (Litvínov) 10 minut.
Využití: 3:1.
Střely na branku: 39:22.
Diváci: 5072.
Nejlepší hráči: Lukáš Jašek – Jiří Gula.
Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Maier, Šmíd – Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
HC VERVA Litvínov: Kantor – L. Doudera, Kubát, K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička – Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš – Smolka, Havlíček, Trávníček – M. Havelka, M. Hanzl, Matoušek – Dufek, Válek, Jícha. Trenéři: Šlégr, Stránský, Weissmann a Skuhrovec.

Vítězné Žižkovo jubileum! Zlín ztrácí na šest dva body

V Pardubicích se odehrál duel tabulkových sousedů, kteří se snaží o stáhnutí ztráty na šesté místo, které zaručuje přímý postup do play off. Dynamo hostilo Zlín. Právě Berani měli v utkání od začátku o něco navrch, což se ukazovalo na počtu střel i vstřelených gólů. V první části se prosadil Šťastný, čtyři minuty po startu druhé třetiny pálil v přesilovce přesně Sedláček. Asistenci na tento gól si připsal obránce Žižka, který odehrál svůj jubilejní 1000. zápas v extralize! Pardubice však zásluhou Tomáška ještě ve druhém dějství snížily a v 52. minutě brankou Marosze dokonce vyrovnaly. Jenže radost domácím nevydržela dlouho, jen minutu a 17 vteřin nato propálil Kacetla Ferenc. Na jeho trefu už Dynamo odpověď nenašlo. Zlín tak vyhrál potřetí během posledních čtyř duelů, na šestou Olomouc už ztrácí pouhé dva body.

Miloš Holaň (trenér Pardubic): "Pro nás je to obrovská ztráta domácího zápasu za tři body. Nejsem spokojený s přístupem ani hrou, kterou jsme předváděli. Dneska to bylo bez emocí, i když třeba Zlín dal šťastné góly, tak my jsme nebyli vůbec aktivní a důrazní. Výkon nebyl vůbec dobrý, až na malé výjimky, kdy se nám podařilo stáhnout ztrátu z 0:2 na 2:2. Bohužel jsme hned inkasovali po nepochopitelné chybě první pětky, která dneska nebyla tím stavebním kamenem, protože dostala oba góly ve hře pět na pět, což by se nemělo stávat. Z výkonu jsem hodně zklamaný, je to velká ztráta, tabulka je tak vyrovnaná, že každé klopýtnutí může být fatální."

Robert Svoboda (trenér Zlína): "Do utkání jsme vstoupili dobře, povedlo se nám navázat na domácí utkání se silnými soupeři. Dostali jsme se do vedení a mohli jsme ho i navýšit, pak to ale zkomplikovalo, protože domácí snížili, a navíc Roberts Bukarts netrefil prázdnou branku. Ve třetí třetině Pardubice přidaly, byly aktivnější a vytvořily si tlak, my jsme naopak byli pasivní, což jsme rozhodně nechtěli. Vypadalo to, že zápas skončí remízou, ale šťastný gól na naší straně rozhodl. Vítězství je pro nás velmi dobré."

HC DYNAMO PARDUBICE – AUKRO BERANI ZLÍN 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Tomášek (Treille), 53. Marosz (Trončinský, Rolinek) – 10. Šťastný (Fořt, Roberts Bukarts), 25. P. Sedláček (Kubiš, Žižka), 54. Ferenc (Freibergs, Fořt).
Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Pešek, Rampír.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 25:29.
Diváci: 8032.
Nejlepší hráči: Rostislav Marosz – Tomáš Žižka.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Trončinský, Čáslava, Holland, Hrabal, Cardwell, Wishart, Ščotka – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Aukro Berani Zlín: Kašík – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Padrnos – Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts – Okál, Honejsek, Kubiš – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý – Illo, Popelka, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Oceláři venku bez bodu, lídr navýšil vedení

První Plzeň na svém ledě přivítala pátý Třinec. Už od třetí minuty se lépe dýchalo Ocelářům, kterým pláchl Martin Růžička a přesnou střelou nad Svobodovu lapačku poslal hosty do vedení. To jim ale moc dlouho nevydrželo, v desáté minutě totiž zamířil přesně Tomáš Mertl, který se tak opět odpoutal od Růžičky na čele tabulky střelců. Ve druhé třetině se pak zásluhou Poura povedlo lídrovi otočit vývoj v utkání. I když se pak Oceláři snažili, co to jen šlo, na body v Plzni nedosáhli. Stalo se to poprvé po osmi zápasech, co si Třinec z venku neodvezl ani bod. Plzeň díky jednobodové ztrátě Hradce navýšila vedení na čele už na 11 bodů.

Ladislav Čihák (asistent trenéra Plzně): "Na začátku jsme udělali chybu a nevyvíjelo se to dobře. Upřímně řečeno, byl Třinec lepší na puku, měl lepší pohyb, připadal mi hladovější. Nám ale nechyběla bojovnost. Takové zápasy jsou, že soupeř je třeba lepší a je potřeba se tomu přizpůsobit a začít bránit. To jsme dnes ve třetí části zvládli. Třinec je kvalitní mužstvo a my si ceníme tří bodů."

Václav Varaďa (trenér Třince): "Já bych chtěl poděkovat klukům, že dnešní zápas odehráli tak, jak ho odehráli. I když jsme nakonec nebodovali. Je to pro nás nešťastné, kluci hráli na maximum při našem náročném programu, přistoupili k tomu zodpovědně. Je hezké, že si vytváříme šance, ale je potřeba je proměňovat. Proto dnes body zůstaly tady."

HC ŠKODA PLZEŇ – HC OCELÁŘI TŘINEC 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Mertl (Kracík, Gulaš), 35. Pour (Schleiss, Moravčík) – 3. Martin Růžička (Roth, Linhart).
Rozhodčí: Souček, Hradil – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 24:28.
Diváci: 6886.
Nejlepší hráči: Miroslav Svoboda – Martin Růžička.
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – J. Kindl, Jones, D. Sklenička, J. Holý, Moravčík, L. Kaňák – Kantner, Mertl, Gulaš – Schleiss, Kratěna, Pour – D. Kindl, Stach, Straka – Rubner, Kracík, Hollweg. Trenéři: Straka, Vlasák, Hanzlík a Čihák.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Linhart, Roth, L. Kovář, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Adamský, Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Škoda Plzeň 42 23 5 9 5 141:96 88
2. Mountfield HK 41 19 7 6 9 112:78 77
3 HC VÍTKOVICE RIDERA 42 22 3 4 13 128:93 76
4. HC Kometa Brno 41 19 5 8 9 122:89 75
5. HC Oceláři Třinec 41 18 5 6 12 114:99 70
6. HC Olomouc 41 13 8 7 13 100:105 62
7. Aukro Berani Zlín 41 14 7 4 16 93:104 60
8. HC Sparta Praha 41 15 4 4 18 111:119 57
9. HC Dynamo Pardubice 41 14 5 5 17 99:113 57
10. Piráti Chomutov 41 10 8 7 16 103:122 53
11. BK Mladá Boleslav 41 12 5 6 18 89:106 52
12. Bílí Tygři Liberec 40 11 8 2 19 96:121 51
13. HC VERVA Litvínov 41 10 4 5 22 94:129 43
14. HC Dukla Jihlava 40 7 6 7 20 83:111 40

Další program Tipsport extraligy

Neděle 21. ledna – 42. kolo:
15:00 HC Sparta Praha – HC VÍTKOVICE RIDERA
15:00 HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava
15:00 Bílí Tygři Liberec – Aukro Berani Zlín
15:30 Piráti Chomutov – HC Dynamo Pardubice
17:00 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno
18:20 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov (ČT sport)

Úterý 23. ledna – předehrávka 44. kola
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC VÍTKOVICE RIDERA

Úterý 23. ledna – předehrávka 49. kola
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha
17:30 Aukro Berani Zlín – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Dukla Jihlava
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno (ČT sport)
18.00 Mountfield HK – Piráti Chomutov 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz