Vincour jako chůva? Pak Salákovi pošlu účet, culí se. Na NHL nemyslí

Foto: iSport.cz

16. prosince 2015, 17:11

Adam Bagar

Podruhé v kariéře zamířil Tomáš Vincour do ruské KHL a svého rozhodnutí vůbec nelituje. Jeho Novosibirsku se totiž daří nad očekávání dobře. I díky Vincourovým 25 bodům aktuálně vládne tabulce Východní konference. „Ale všichni víme, že klíčem k našemu úspěchu je Saša Salák,“ má jasno bývalý útočník zámořské NHL, který o návratu do nejlepší ligy světa zatím nepřemýšlí a soustředí se na výkony v Kontinentální lize.

„Začátky ale nebyly jednoduché. Přijel jsem do Novosibirsku čtyři dny před startem soutěže a šel bez jediného přátelského utkání rovnou do boje. Trvalo mi pár zápasů, než jsem se do toho dostal,“ přiznává Vincour s tím, že situaci měl ztíženou ještě vyššími nároky na cizince. „Od zahraničních hráčů se očekávají lepší výsledky, je to cítit asi v každém týmu. Ale zatím se mi daří a mám super spoluhráče,“ líčí.

Nedaří se nejen jemu, ale především celému týmu, který se překvapivě drží na předních pozicích ruské KHL. „V mančaftu panuje velká pohoda, jsme dobrá parta. Ale není žádným tajemstvím, že naším klíčem k úspěchu je Saša Salák v brance. Snažíme se mu pomáhat a dost našich zápasů končí výsledky 1:1, 2:1. Všechno hrajeme přes Sašu,“ culí se Tomáš Vincour, který tráví se Salákem mnoho času.

"Na konci sezony dám Sašovi účet za hodiny, které jsem strávil s jeho dětmi."

„Jsme spolu snad 24 hodin denně. Jdeme na trénink, pak jdu většinou k němu domů a trávím čas s jeho rodinou. Je super, že tam nejsem sám, moc mi to pomáhá,“ přiznává pětadvacetiletý útočník, který s trochou nadsázky plní roli jakési chůvy. „Pak na konci sezony dám Sašovi účet za hodiny, které jsem strávil s jeho dětmi,“ usmívá se Vincour s tím, že děti má moc rád a je to pro něj parádní odreagování.

„Člověk si tam od hokeje odpočine a přijde také na jiné myšlenky. S dětmi pořád blbneme, hrajeme hokej a podobně,“ prozrazuje hokejista, který si ruskou KHL vyzkoušel už v sezoně 2013-14 v barvách Kazaně. „Teď ale hraju více, daří se nám a jsem maximálně spokojený,“ pokyvuje Vincour s tím, že letošní ročník si užívají také fanoušci. „Každý zápas je vyprodáno, celé město žije hokejem,“ přiznává.

Češi se těší na vyprodanou arénu! Vůjtek před Finy ukázal na Furcha »

A co dělá ve volném čase? „Člověk je rád, když si může odpočinout, nebo si zajít na dobrou večeři. Tréninky, cestování. Kdo to zažil, tak ví, že to není nic jednoduchého,“ prozrazuje Vincour, který o návratu do NHL zatím nepřemýšlí. „Teď se soustředím na výkony v Sibiru a ještě nevím, co bude příští rok. Aktuálně chci dobře dohrát sezonu a pokračovat ve výkonech, které zatím předvádíme,“ pokyvuje.

Na dálku pochopitelně sleduje i výkony Dallasu, který ho před šesti lety draftoval a v jehož dresu nastoupil k 86 zápasům nejlepší ligy světa. Stars se letos náramně daří a jsou nejlepším týmem v celé soutěži. „Znám tam hodně kluků a moc jim to přeju. S některými jsem pořád v kontaktu. Přibližně jednou za měsíc si napíšeme, jak to jde. Třeba s Codym Eakinem nebo Brendenem Dillonem,“ zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz