VIDEO: Univerzitní bitvu sledovalo 7826 diváků! Fandili i hráči Komety

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

Ve čtvrtek večer nedřepěli studenti brněnské Masarykovy univerzity doma nad skripty. Alespoň ne ti, kteří se vypravili na univerzitní bitvu na provizorně vybudovaném stadionu za Lužánkami. Pod širým nebem tentokrát změřily síly výběry brněnské Masarykovy univerzity a pražské Univerzity Karlovy. A bylo na co se dívat. Těsné výhře Univerzity Karlovy přihlíželo rekordních 7 826 fanoušků. Více jich doposud na univerzitní hokej v Česku nikdy nepřišlo.

Dosavadní rekord drželo právě Brno. Minulý rok dorazila na tradiční souboj dvou největších brněnských univerzit vyprodaná DRFG Arena čítající 7 700 diváků. Teď měli organizátoři kapacitu daleko větší a i přes probíhající zkouškové období se ukázalo, že hlad po univerzitním hokeji je v Brně obrovský.

"Byl jsem mile překvapen z toho, kolik došlo lidí. Takové číslo se vůbec nečekalo. I když jsme těsně prohráli, hodnotíme celou akci pozitivně. Strašně moc jsme se na ni všichni těšili," vykládá trenér brněnského výběru Jiří Sedláček po porážce 3:4. "Prohra nás mrzí hlavně z toho důvodu, že přišlo tolik lidí. Před zápasem jsme se s kluky bavili, kolik diváků by mohlo dojít, ale vůbec jsme neměli představu. Čekali jsme tak dvakrát méně," vypráví útočník brněnské Masarykovy univerzity Ondřej Stehlík.

"Byl jsem mile překvapen z toho, kolik došlo lidí. Takové číslo se vůbec nečekalo."

Právě pětadvacetiletý forvard byl jedním z mála hráčů, kteří se na ledě pod širým nebem mihli už podruhé. Stehlík totiž coby kmenový hráč druholigové Techniky Brno absolvoval první utkání už v neděli proti Hodonínu. "Tentokrát byl trošku lepší led. V neděli totiž utkání před námi hrála Kometa. Bylo také daleko více fanoušků, atmosféra univerzitních soubojů je hodně láká," přemýšlí Stehlík.

"Rachot byl ale menší, než když se hraje na stadionu. Lidi sice řvali, v kryté hale by byli ale slyšet více. Trošku tomu také chyběla ta rivalita dvou brněnských škol, kdy na sebe diváci křičí z jedné strany na druhou," porovnává Stehlík čtvrteční bitvu s tradičními souboji Masarykovy univerzity proti Vysokému učení technickému.

Spokojenost z netradičního duelu převládala i na straně soupeře. "Ze začátku jsme si šli jen tak pinknout, ale postupně se to rozjíždělo, až se to celé vyvinulo v pohledný zápas. Nechybělo nasazení, užili jsme si to my i fanoušci. Masaryčka měla určitě vyšší úroveň než pražské týmy, se kterými jsme doposud hráli," vypráví obránce Univerzity Karlovy Dominik Šteiner.

"Byla velmi výborná atmosféra," přidává trenér hostujícího týmu Pavel Arnošt. "Myslím si, že si to obě mužstva užila a pobavila diváky tím, že i studenti vysoké školy mohou hrát velmi dobrý hokej," uzavírá chválou směrem ke svým svěřencům, kteří se nejspíš z velké části hokejem živit nebudou. Spíše si zase večer sednou doma se skripty a budou se připravovat na svoji nehokejovou budoucnost.

Výsledek:

MASARYKOVA UNIVERZITA – UNIVERZITA KARLOVA 3:4 (2:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Matouš (Pospíšil, J. Novák), 17. Stehlík (P. Brzobohatý, Polesný), 54. Skočovský – 14. Šteiner (Arnošt), 25. D. Novák (Šteiner), 36. Jirků (Slavíček), 37. Hučko (D. Novák, P. Novák).
Rozhodčí: Honza, Král – Komínek, Lainka.
Vyloučení: 7:11.
Využití: 2:1.
Diváci: 7826.
Nejlepší hráči: Michal Brzobohatý – Dominik Šteiner.
Masarykova univerzita: Kalina – Skočovský, Vrba, J. Novák, Polesný, Koukal, Zítka, Šidák – Matouš, M. Brzobohatý, Hnilička, Medřický, P. Brzobohatý, Bustin, Brekke, Kadlec, Látal, Stehlík, Nováček, Pospíšil. Trenér: Jiří Sedláček.
Univerzita Karlova: Oliva – Švaříček, Šteiner, Herr, Krátký, Baláž, M. Novák, Hučko, Bícha, P. Novák, D. Novák, Jirků, Slavíček, Rovný, Hybner, Gremlica, Šeda, Arnošt, Slánský. Trenér: Pavel Arnošt.

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz


Další program Hokejových her Brno 2016

Pátek 8. ledna 2016:

10:00 – 11:00 Trénink HC Sparta Praha
11:15 – 12:00 Trénink HC Kometa Brno
17:00 – 18:00 Koncert skupiny Kabát
18:20 – 21:00 Utkání 34. kola TELH HC Kometa Brno – HC Sparta Praha

Sobota 9. ledna 2016:

09:00 – 11:00 Bruslení pro dětské domovy
12:00 – 14:30 Reprezentace žen Česko – Slovensko
16:30 – 19:00 Utkání DHL ELJ HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava
20:00 – 21:30 Veřejné bruslení

Neděle 10. ledna 2016:

09:00 – 18:30 Mládežnický turnaj krajů
19:00 – 21:30 Veřejné bruslení

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz