VIDEO: Tygři neunesli nejvyšší porážku! Birner zuřil, Kudrna nechápal

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Pořádné emoce přinesl šlágr pátečního kola. Vedoucí Liberec tvrdě narazil na ledě čtvrtého Hradce Králové a porážka 1:5 pro něj byla vůbec nejvyšší v sezoně. Utkání navíc nedohráli rovnou čtyři Bílí Tygři – nejdřív odkulhal do šaten zraněný Ján Lašák, ve třetí třetině ho následovali tři spoluhráči s osobními tresty! „Chtěli to nějak nakopnout a vyhecovat, k hokeji to patří,“ řekl hradecký Jaroslav Kudrna.

Všechno přitom začalo naprosto férově. Vašíček dohrál Radivojeviče, ten se po něm ohnal, a rázem byli oba bijci v sobě. Jejich pěstní souboj skončil remízou, fanoušci obou táborů mohli jenom tleskat a zdálo se, že za rozhodnutého stavu by to mohlo být všechno. Jenže nebylo! Čtyři minuty před koncem se u střídaček začali popichovat právě Kudrna s Petrem Vampolou a po vhazování liberecký útočník na svého soka skočil.

„Z buly mně hned přetáhl dres přes hlavu a pak jsme se drželi. Moc jsem to nepochopil, nevím, co v tom hledal. To se musíte zeptat jeho. Asi měl za úkol to ještě vyhecovat, z mé strany ani nebyl čas, abych se zapojil. Navíc bych ještě oslabil tým,“ uvědomoval si hradecký zkušenec. Kudrna skončil v nehokejové pozici na ledě, Vampola dostal oproti němu navrch menší trest a osobní desítku. Mountfield pak využil dvojnásobnou přesilovku a gólem na 5:1 hodil na protivníka ještě větší deku.

Jak těžká deka to byla, se ukázalo hned vzápětí. Jen co znovu padl puk na led, začal se kolem sebe ohánět Michal Birner. Jiří Šimánek se evidentně prát nechtěl, Birner ale půl minuty nato nesmyslně dohrál Tomáše Knotka a rozhodčí ho s vyšším trestem poslali do sprch.

„Možná tam byly nějaké ukvapené věci... Ne, nebudu to dál komentovat. Je to hokej, a tak to někdy bývá. I to se divákům muselo líbit. Nebudu říkat, že jsme je chtěli vyprovokovat, to vůbec ne, ale k zápasu to patří,“ říkal už zklidněný liberecký útočník. „Ukázali jsme, že jsme schopni se jeden za druhého postavit. Určitě v tom nebylo nic osobního, že by někdo někoho vyhledával. Občas se to přihodí. Nebudu hodnotit sám sebe, to ať hodnotí někdo jiný,“ snažil se zpětně mírnit své řádění.

Na Birnerův výstup reagovali nesportovně hradečtí fanoušci za střídačkou, kteří počastovali liberecké hokejisty pivem. Ti ovšem neváhali a třeba další povolaný reprezentant Michal Řepík (na fotce) jim vrátil úder! Zkrátka a dobře, tohle byla bitva se vším všudy. Kromě nepříjemného zranění pravého kolene, po kterém musela odstoupit tygří opora Ján Lašák, naštěstí odešli ze zápasu všichni hráči ve zdraví. „Rozhodčí nastavili takový metr a dospělo to tam, kam dospělo. Určitě bych jim to nedával za vinu,“ hlásil Birner. „Emoce? Nevím, jestli z naší strany nějaké byly, akorát ty vítězné. A z jejich... Je to sport, chtěli to nějak nakopnout a vyhecovat, k hokeji to patří,“ věděl smířený Kudrna.

Koneckonců, to jediné, co si bude historie pamatovat, je výsledek. Mountfield dal lídrovi tři góly ve druhé třetině, pak už si náskok v klidu hlídal a Tygry porazil vůbec poprvé v sezoně. „Měli výborný pohyb, párkrát jsme měli i štěstí. Byl na nás velký tlak, ale ustáli jsme to. Myslím že od druhé třetiny jsme výsledek kontrolovali a asi zaslouženě vyhráli,“ komentoval Kudrna důležitou výhru Hradce. „Zápasy venku nám nevyšly, trápili jsme se. A teď pět gólů, to jsme za zápas dlouho nedali.“

Naopak Liberec potřebuje zase zabrat, Sparta stáhla jeho náskok na sedm bodů. Těžkou hlavu si ale lídr z porážky dělat nemusí. „Výsledek může vypadat hrozivě, ale měli jsme stejně šancí jako Hradec. Možná i víc těch vyložených. Bohužel nám to tam nespadlo, jim ano. Kacetl chytal výborně,“ hlásil Birner na adresu hradeckého gólmana, který předvedl možná svůj nejlepší večer roku. „Extra šílený výkon jsme tady určitě nepředvedli. Věřím, že v sobotu už si na to nikdo ani nevzpomene,“ dodal Michal Birner.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz