VIDEO: Plzeň zmrazila O2 arenu! Spartu rozstřílela sedmi góly, v sérii vede

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

29. března 2016, 20:27

David Jahoda

Kdo čekal, že Sparta v prvním semifinálovém duelu proti Plzni potvrdí roli favorita, byl na omylu. Indiáni si přenesli svou formu ze čtvrtfinále i do semifinále, potvrdili, že se jim v O2 areně dlouhodobě daří a v sérii se ujali vedení! Základ svého úspěchu položila Škodovka už v první části, kterou vyhrála poměrem 3:0. Sparťané se nevzdávali, v průběhu zápasu dvakrát snížili na rozdíl dvou tref, blíž se však k Plzni nepřiblížili. Ve třetí periodě přidali Západočeši ještě tři branky, a Spartu nakonec rozprášili v poměru 7:3!

Plzni se letos v O2 areně dařilo, získala zde během dvou zápasů čtyři body, navíc byla jediným celkem, který během základní části doma Spartu obral o všechny body. O tom, že je tato aréna pro indiány oblíbená, se mohli všichni přesvědčit hned v první části. Hráči Škodovky byli všude dřív, naopak Sparta působila zaraženým dojmem. První šok přišel v osmé minutě, kdy si Indrákovu ránu srazil do své sítě brankář Pöpperle. Na rozdíl dvou branek po dalších osmi minutách navýšil Johnson, který si tváří v tvář domácímu gólmanovi poradil bravurně.

Ze strany Západočechů to ještě nebylo vše. Po teči Johnsona si necelé dvě minuty před první sirénou srazil puk do vlastní branky sparťanský bek Hrbas. Platnost gólu musel potvrdit až videorozhodčí. Do druhé části nastoupila Sparta s novým brankářem Taylorem a také s úplně jiným herním projevem. Zaslouženě došlo ke snížení. Pokračoval seriál kuriózních branek, Hlinkův přesilovkou pokus z ostrého úhlu si totiž našel cestu až za Machovského. Vzápětí se ale díky přesilovkám Plzeňští opět dostali na koně, a gólem v jedné z nich si vzali zpět třígólové vedení. Zasloužil se o to Lev.

Výborná hokejová podívaná však pokračovala. Sparťané v žádném případě nehodili flintu do žita, ještě před koncem druhé části snížil přesnou střelou obránce Polášek. Gólové hody pokračovaly i v poslední třetině. K zápletce však nedošlo. Ba naopak. Plzeňští potvrdili svou výhru dalšími třemi trefami. Dvakrát v krátkém časovém sledu se prosadil Erik Hrňa, a i když následně zkorigoval výsledek Kudrna, poslední slovo měli přece jenom indiáni. Sedmý hřebíček do sparťanské rakve přidal Kracík. Strakovi svěřenci tak nadělili sparťanům nejkrutější porážku v jejich působení v O2 areně a ujali se vedení v semifinálové sérii.

Josef Jandač (trenér Sparty Praha): „Ráz utkání určila naše absolutně nepovedená první třetina. Vyrobili jsme chyby, které soupeř potrestal. Tím jsme mu vítězství sami nabídli, ale nesnižuji tím jeho výkon. Plzeň hrála velmi dobře. Pak když jsme se trošku nadechli, tak zase odskočila a tím nám sebrala možnost zápas zdramatizovat. Tomáše Pöpperleho za góly neviním, chtěli jsme dát týmu nějaký impuls. Nevím, proč jsme měli tak špatný nástup.“

Michal Straka (trenér Plzně): „Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Rozhodla
první třetina, ve které jsme vstřelili dva góly, další pak z přesilovky a vedli 3:0. Pro vývoj zápasu to bylo rozhodující. Vždy, když Sparta snížila na rozdíl dvou gólů, tak jsme znovu odskočili. V závěru nám to tam navíc ještě napadalo. Je to pro nás velmi důležitý první bod.“

HC SPARTA PRAHA – HC ŠKODA PLZEŇ 3:7 (0:3, 2:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 23. Hlinka, 37. Polášek (Přibyl, Čajkovský), 57. Kudrna – 8. Indrák (Kracík, Kubalík), 16. Johnson (Kratěna, Lev), 19. Johnson (Kadlec), 33. Lev (Kratěna, Kadlec), 48. Hrňa (Kadlec, Lev), 55. Hrňa (Přikryl), 58. Kracík (Kubalík, Indrák).
Rozhodčí: Šír, Hejduk – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 2:3.
Střely na branku: 34:30.
Diváci: 8860.
Nejlepší hráči: Adam Polášek – Ondřej Kratěna.
Stav série: 0:1.
HC Sparta Praha: Pöpperle (21. Taylor) – Polášek, Eminger, Piskáček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina – Přibyl, Hlinka, Dragoun – Forman, Pech, Kumstát – Hamilton, Cingel, Sabolič – Netík, Kudrna, Hlaváč – Černoch. Trenéři: Jandač, Moták a P. Martinec.
HC Škoda Plzeň: Machovský – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Kudroč, Sklenička, Kubka – Hollweg, Preisinger, Hrňa – Kratěna, Lev, Johnson – Indrák, Kracík, Kubalík – Suchý, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Špaček.

Další program semifinále ČP play off TELH

Středa 30. března – 2. zápas:
18:20 HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň (ČT sport)

Čtvrtek 31. března – 1. zápas:
18:20  Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav (ČT sport)

Pátek 1. dubna – 2. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav (ČT sport)

Sobota 2. dubna – 3. zápas:
16:00 HC Škoda Plzeň – HC Sparta (ČT sport)

Neděle 3. dubna – 4. zápas:
16:45 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (ČT sport)

Pondělí 4. dubna – 3. zápas:
17:20 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Úterý 5. dubna – 4. zápas:
17:20 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Středa 6. dubna – případný 5. zápas:
18:20 HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň (ČT sport)

Čtvrtek 7. dubna – případný 5. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav (ČT sport)

Pátek 8. dubna – případný 6. zápas:
17:20 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (ČT sport)

Sobota 9. dubna – případný 6. zápas:
15:20 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (ĆT sport)

Neděle 10. dubna – případný 7. zápas:
17:20 HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň (ČT sport)

Pondělí 11. dubna – případný 7. zápas:
18:20 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz