VIDEO: Oceláři vyhráli Rona Cup. Gól dal i brankář Hrubec!

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Hokejisté Třince remizovali 3:3 s Trenčínem, a zajistili si tím vítězství na tradičním turnaji Rona Cup. Druhý gól Ocelářů připsali rozhodčí brankáři Šimonu Hrubcovi.

VIDEO KURIÓZNÍ TREFY NAJDETE ZDE.

Takto popsaly situaci onlajny.eu: „Trenčín měl výhodu, Bohunický vypálil tvrdě z pravého křídla, puk se ale od zadního mantinelu odrazil ven z pásma. Hráč Trenčína za pukem nespěchal. Zrychlil až v momentě, kdy si uvědomil, že se puk začíná stáčet směrem k prázdné bráně. A to už bylo pozdě. Rozhodčí připsali gól brankáři Hrubcovi, který se jako poslední z třineckých hráčů dotkl puku."

V zápase přitom začal jako jednička Peter Hamerlík, po střetu s protihráčem v závěru první třetiny ale ze hry raději odstoupil a místo něj šel do branky Šimon Hrubec.

„Podle statistik to asi gól je, ale já to jako gól neberu."

Ten sice třikrát inkasoval, ale také jednou skóroval a jeho spoluhráči přidali další dvě trefy. A protože Třinec v prvních dvou kolech Rona Cupu neztratil ani bod, remíza 3:3 mu stačila k historicky čtvrtému klubovému vítězství na prestižním trenčínském turnaji.

„Podle statistik to asi gól je, ale já to jako gól neberu," řekl Hrubec po zápase. „Jednou bych chtěl to hřiště přehodit a dát to svými vlastními silami. Navíc tohle byla docela sporná situace. Bylo to sice připsané mně, ale možná jsem ten puk ani netečoval."

Dosud jedinými gólmany, kterým byla v soutěžním zápase české extraligy připsána branka, jsou Dominik Furch a Marek Čiliak. Před pěti lety si dal Litvínov vlastní gól a Furch byl posledním, kdo se z týmu Slavie dotkl puku. Podobná situace se stala v roce 2014 v utkání Zlína s Kometou.

Ještě větší kuriozitou je událost z roku 1964. Gólman Gottwaldova (dnes Zlín) Jaromír Přecechtěl využil trestné střílení, branka byla ale posléze odvolána. „Přecechtěl se hrnul k exekuci. Odložil brankářskou rukavici i hokejku, vypůjčil si hráčskou hůl a chladnokrevným blafákem překonal kolegu odnaproti. Branka však nebyla uznána a opakované trestné střílení už Trtílek neproměnil. Celá záležitost se stala předmětem široké diskuse až ve sboru rozhodčích. Šlo totiž o okolnost, zda může brankář s vyměněnou holí provádět trestné střílení," napsal s odkazem na dobový tisk zlinsky.denik.cz.

HK DUKLA TRENČÍN – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:3 (0:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Dlouhý (Radivojevič, Hossa), 32. Bezúch, 52. Hossa (Švec) – 22. Doudera (Haman), 29. Hrubec, 51. M. Kovařčík.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík (od 21. Hrubec) – Doudera, Roth, Musil, Adámek, Jank, Bartko, Haman – Rákos, Marcinko, Martin Ružička – Dravecký, M. Kovařčík, Petružálek – Cienciala, Marek Ružička, Hrňa – O. Kovařčík.

Po zápase se jely doplňkové samostatné nájezdy, ve kterých uspěl Trenčín.

Poslední vítězové Rona Cupu

2017: HC Oceláři Třinec
2016: turnaj se nepořádal
2015: Aukro Berani Zlín
2014: HC Kometa Brno
2013: HC Košice

Rona Cup je pravidelně se konající turnaj v Trenčíně na Slovensku. První ročník se uskutečnil v roce 1994.

Konečné pořadí Rona Cupu 2017:
1. HC Oceláři Třinec  
2. MsHK Žilina
3. HK Dukla Trenčín  
4. VHK Robe Vsetín
5. SCORPIONS de Mulhouse
6. Etoile Noire de Strasbourg
 
Nejlepší brankář: Tomáš Tomek (MsHK Žilina)
Nejlepší obránce: Tomáš Starosta (HK Dukla Trenčín)
Nejlepší útočník: Martin Ružička (HC Oceláři Třinec)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz