VIDEO: Motor v baráži překvapil Slavii a je zpátky! Mora padla s Piráty

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Hokejisté Českých Budějovic jsou zpátky ve hře! I když do baráže vstoupili špatně a čtyřikrát prohráli, v posledním kole doma obrali Olomouc a nyní slaví druhé vítězství! Jihočeši uspěli v pražském Edenu, kde si poradili s favorizovanou Slavií. Sešívaní tak nemají ani bod, přesto zůstávají na prvním místě tabulky. Opačný příběh zažívají Hanáci, kteří doma nestačili na Chomutov. Mora padla rozdílem tří branek a patří ji poslední příčka tabulky.

Českobudějovičtí v Edenu začali pěkně od podlahy. Už ve čtvrté minutě totiž z hranice pravého kruhu práskl do puku Straka a přesnou trefou k tyčce propálil Furcha. Po velké skrumáži před domácí brankou mohli Pražané děkovat připravenému Furchovi, že za svá záda nepustil druhý puk. Na startu druhé části předvedl domácí gólman další perfektní zákrok, když kryl ránu Muchy i dorážku Roba.

V čase 28:03 se Slavia dočkala vyrovnání, které bylo dost kuriózní. Po dělovce Knota se puk odrazil od Sklenáře a elegantním obloučkem zapadl do klece Jihočechů – 1:1. Dlouho se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, ale necelých sedm minut před koncem Nouza nádherně našel Kuchejdu, jenž se z mezikruží trefil parádně pod víko, a Motor opět vedl. Krátce nato navíc Straka vysunul Nouzu a ten přidal třetí zásah do slávistické sítě. Pražané se nezmohli ani na korekci výsledku a po dvou výhrách padli.

Josef Beránek (trenér Slavie Praha): „Bylo to nervózní utkání, závěr zvládl lépe soupeř. Myslím, že nás Motor ničím nezaskočil, hru Českých Budějovic jsme očekávali. My se především musíme naučit proměňovat šance, které jsme si vytvořili ještě předtím, než jsme dostali druhý gól. Kdybychom šance využili, myslím, že zápas mohl být obráceně. Baráž je v polovině, my musíme hrát dál, bojovat v každém zápase.“

Radek Bělohlav (asistent trenéra Českých Budějovic): „Od první minuty jsme zápas ovládali, mrzelo náš, že jsme v úvodní třetině nedali dva až tři góly, protože šance na to byly. Vlastně z ojedinělé střely jsme dostali na 1:1, ale řekl bych, že druhou a hlavně třetí třetinu jsme ovládali a soupeře i přestříleli. Před tímto víkendem jsme chtěli baráž trošku zamotat a dostat se do hry, po utkání s Olomoucí jsme si na to i věřili. Ale je to jenom polovina, teď jedeme na další těžké utkání do Olomouce. A po pravdě řečeno - pořád jsme na nepostupové pozici, moc jsme toho ještě neuhráli.“

HC SLAVIA PRAHA – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Sklenář (Knot, Pletka) – 4. Straka (Kuchejda, Nouza), 54. Kuchejda (Nouza, Vráblík), 57. Nouza (Straka).
Rozhodčí: Hradil, Lacina – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 13:11.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 25:43.
Diváci: 4300.
HC Slavia Praha: Furch – Štich, A. Růžička, Šulc, Novák, Kolařík, Knot, Valach, Drahorád – J. Doležal, Vlasák, Čermák – Sklenář, Divíšek, Pletka – Kolář, Vas, Holec – Poletín, Andres, Babka. Trenéři: Beránek a Srdínko.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Žovinec, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Semrád, Mucha, D. Růžička – Švihálek, Pajič, Marek – Kuchejda, Straka, Nouza – Přibyl, Rob, Vaniš – Boháč, Trummer, Pašek. Trenéři: Rosol a Bělohlav.

Piráti v první části třikrát udeřili a z Hané vezou výhru

Chomutovští hokejisté zamířili na dalekou výpravu do Olomouce a na její led vtrhli ve velkém stylu. V čase 7:40 napřáhl od modré Hovorka, prostřelil Trvaje a díky využité přesilovce Piráti získali náskok. Pak Skinner přiťukl puk Ruttovi, který zvýšil vedení Severočechů. Vzápětí navíc skončila za zády Trvaje i tečovaná střela Šuláka a hosté šli do tříbrankového trháku. Na konci první části proměnili početní výhodu i domácí, kdy Bucovo nahození šikovně tečoval mezi betony Hanuljaka olomoucký bek Vyrůbalík.

Po gólu naděje se čekalo, že Hanáci na svého soupeře ve druhé části vlétnou. Kohouti sice nehráli špatně, jenže v koncovce se trápili a chomutovský náskok zůstal dvoubrankový. Ve třetím dějství přišel o puk Rašner, Hovorka podruhé propálil Trvaje a bylo to 1:4. Hned o 34 sekund později sice snížil Zuzin, ale poslední slovo měl chomutovský mladík Kaše, jenž upravil skóre na konečných 2:5. Olomouc tak klesla na poslední příčku barážové tabulky.

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): „O osudu zápasu rozhodla první třetina, v níž jsme inkasovali tři góly. Těžko jsme se pak z toho sbírali. Ještě jsme sice stihli v první části snížit na 1:3, ale ve druhém dějství jsme gól nepřidali, čímž jsme hodně znervózněli. Tato nervozita se poté projevila v posledních deseti minutách zápasu, který jsme bohužel nezvládli.“

Břetislav Kopřiva (trenér Chomutova): „Do zápasu jsme dobře vstoupili a měli dobrý pohyb. Podařilo se nám dát tři branky, což mužstvo, které hraje venku, vždy velmi uklidní. Zatímco druhému to moc nepomůže, neboť s časem pak roste nervozita. Naši hráči odvedli dobrý výkon. Navázali jsme na zápas se Slavií, který jsme po velké převaze ztratili. V Olomouci se nám to ale vrátilo, protože se nám povedlo vstřelit góly. Jsme za to rádi, protože se tady těžko vyhrává.“

HC OLOMOUC – PIRÁTI CHOMUTOV 2:5 (1:3, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Vyrůbalík (Buc, Knotek), 48. Zuzin (Dlouhý, Patera) – 8. Hovorka (Rutta, Skinner), 12. Rutta (Skinner, Chlouba), 13. Šulák, 48. Hovorka, 56. O. Kaše (Gajovský, Skinner).
Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Bryška, Skopal.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 30:20.
Diváci: 3989.
HC Olomouc: Trvaj – Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Staněk, Houdek, Rašner – Laš, Knotek, Buc – Řípa, Marosz, Kucharczyk – Matai, Herman, Rachůnek – Dlouhý, Patera, Zuzin. Trenéři: Fiala, Tomajko a Dopita.
Piráti Chomutov: Hanuljak – Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman – Hovorka, Dušek, L. Květoň – O. Kaše, Růžička, Gajovský – D. Květoň, Kämpf, Hřebejk – McGregor, Chlouba, Šagát. Trenéři: Kopřiva a Totter.

Tabulka po 6. kole baráže o TELH

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1 HC Slavia Praha 6 3 1 0 2 10:9 11
2. Piráti Chomutov 6 2 2 0 2 17:12 10
3. ČEZ Motor České Budějovice 6 2 0 2 2 15:19 8
4. HC Olomouc 6 2 0 1 3 14:16 7

Další program baráže o Tipsport extraligu

7. kolo – úterý 7. dubna:

18:00 HC Olomouc – ČEZ Motor České Budějovice
18:10 HC Slavia Praha – Piráti Chomutov

8. kolo – pátek 10. dubna:

17:00 ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha
17:30 Piráti Chomutov – HC Olomouc

9. kolo – neděle 12. dubna:

17:00 HC Olomouc – HC Slavia Praha
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov

10. kolo – úterý 14. dubna:

18:00 HC Slavia Praha – HC Olomouc
17:30 Piráti Chomutov – ČEZ Motor České Budějovice

11. kolo – pátek 17. dubna:

17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Olomouc
17:30 Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

12. kolo – neděle 19. dubna:

17:00 HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Olomouc – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz