VIDEO: Konrád vyčapal lídra, pak odpaloval sněhové koule

Foto: Zdeněk Polák, hc-olomouc.cz

29. listopadu 2015, 9:15

David Jahoda

Bílým Tygrům při vyslovení jeho jména musí běhat mráz po zádech. V prvním utkání si na něm vylámali zuby, nyní ho pokořili jen jednou. Za vším stojí slovenská kometa letošní sezony brankář Branislav Konrád. Ten pomohl své Olomouci i podruhé obrat Liberec o všechny body, a po víc než měsíci si tak mohl před olomouckým publikem opět zadovádět. Tentokrát odpaloval sněhové koule. „Ještě něco vymyslím,“ usmíval se Konrád.

Lídr soutěže po jedenácti zápasech nebral ani bod, jeho série skončila na ledě Olomouce. Právě Hanáci byli tím posledním celkem, který Liberec vzal všechny tři body a teď se jim to povedlo znovu. Velký podíl na tom měl slovenský brankář Branislav Konrád, který je v letošní sezoně velkou oporou Mory.

„Soustředil jsem se na to nedostat gól, bohužel mi tam nakonec jeden padl. Kluci ale dali dva a bereme tři body. A brát proti Liberci plný počet bodů, to se povede málokdy. Jsme spokojení,“ liboval si osmadvacetiletý gólman, který v Olomouci nedávno prodloužil smlouvu o tři roky.

Druhý vzájemný zápas mezi Olomoucí a Libercem se dost podobal tomu prvnímu, dlouho se hrálo bez branek, proto bylo přispění brankářů dost důležité. Bude se „Korádo“ těšit i na další duely se smečkou Bílých Tygrů?

„Těžko říct, jestli se na ně budu těšit. Ale vím, že střílejí hodně na bránu, což mají brankáři v podstatě rádi. Čekal jsem, že bude dost střel a myslím si, že tomu tak i nakonec bylo. Byl jsem stále v permanenci a v pohybu,“ komentoval Konrád průběh utkání s lídrem tabulky.

Nezapomněl ale pochválit své spoluhráče. „Kluci dobře bránili, nepouštěli soupeře do žádných vyložených šancí. Příležitosti dva na jednoho nebo nějaký samostatný nájezd Liberec neměl, což bylo podstatné. Pak jsme dali dva gólíky. Je to pro nás velmi důležitá výhra,“ doplnil Konrád.

„Je to jedno. Na nuly se nehraje, hraje se na body. Mrzelo by mě, kdyby dal Liberec gól a bylo to 1:1.“

V prvním měření sil liberecké hráče naprosto vynuloval a ani teď nebyl Konrád od čistéoh konta daleko. Dělilo ho od něj šest minut, radost to ale gólmanovi čtvrtého celku soutěže nepokazilo. „Je to jedno. Na nuly se nehraje, hraje se na body. Mrzelo by mě, kdyby dal Liberec gól a bylo to 1:1. Naštěstí jsme ale vedení udrželi. Dívám se na to, kolik máme bodů a vítězství v tabulce, ne na to, kolik dostanu gólů,“ odpovídal Konrád, který lapil 25 z 26 pokusů Tygrů. Pokořil ho jen Valský, jenž zdramatizoval koncovku duelu.

Gólman, jenž přišel na Hanou v létě z Trenčína, zkraje ročníku nepouštěl víc než dvě branky za utkání, následně už ale v brance jako neprůstřelná zeď nepůsobil, proto dostal prostor jeho kolega Tomáš Vošvrda. Ukázalo se, že třízápasová pauza slovenskému brankáři pomohla. Po vítězství v Karlových Varech přidal Konrád i výhru nad Liberecem.

„Určitě rád chytám, ale poté, co se mi na začátku sezony dařilo, přišlo takové horší období. Stává se, že vás puky přestanou trefovat a různě se to odráží. V tu chvíli je dobré dát mužstvu nový impulz. Do branky šel Vošvec (Tomáš Vošvrda – pozn. red.) a odchytal tři perfektní zápasy. Přesně to potřebujeme. Je jedno, jestli jsem v brance já, nebo Tomáš. Potřebujeme získávat body, což se nám daří. To je nejdůležitější,“ odpovídal po druhé výhře za sebou.

S poslední sirénou se fanoušci Kohoutů nejenže radovali z výhry, navíc věděli, že se opět mohou těšit na pozápasovou show v podání své brankářské jedničky. Konrád tentokrát naplnil svou masku sněhovými koulemi, které následně odpaloval směrem do každé z tribun. Na otázku, zda mu nedochází nápady, odpověděl: „Však jsem doma dlouho nevyhrál. Hádám, že tak měsíc,“ usmál se. „Ještě něco vymyslím,“ pravil gólman momentálně čtvrtého mužstva tabulky.

Sestřih utkání Olomouc – Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz