VIDEO: Köhler si nezahraje čtyři zápasy, potrestán i mstitel Urban

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Asi jen málokdo by chtěl být v kůži členů disciplinárky, kteří se v úterý zabývali hned dvěma nepřiměřenými zákroky z úvodního čtvrtfinále mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví. A v obou případech padaly vysoké tresty. Zatímco hradecký Bedřich Köhler si po faulu kolenem na Davida Výborného nezahraje ve čtyřech zápasech, následná odplata v podobě sekání stojí boleslavského Tomáše Urbana následující dvě utkání.

Bedřich Köhler před střetem náhle změnil směr jízdy, nejspíš s cílem zasáhnout protihráče tělem. Přitom se však dopustil prokazatelného aktivního pohybu kolenem a zasáhl levou nohu Davida Výborného, aniž by ho současně zasáhl tělem. Zákrok byl navíc veden v situaci, kdy měl protihráč vzhledem ke svému bočnímu postavení minimální možnost střetu zabránit,“ líčí předseda disciplinární komise Tipsport extraligy Karel Holý.

Zkušený boleslavský útočník se jen těžko zvedal z ledu, hokejové jeviště opouštěl za pomoci a až magnetická rezonance odhalí, jak moc vážné je jeho zranění. „S přihlédnutím ke způsobu vedení zákroku jsme Köhlerovi zastavili činnost na čtyři utkání nepodmíněně,“ sděluje Holý, který potrestal rovněž boleslavského dlouhána Tomáše Urbana. Ten Köhlera zezadu sekl a podobně jako hradecký hříšník musel předčasně pod sprchy.

Tomáš Urban se v reakci na předchozí zákrok dopustil zřetelného seknutí protihráče, který podobné jednání nemohl očekávat, do oblasti podkolenních šlach. Zákrok byl přitom veden zcela úmyslně a holí drženou v obou rukách. Proto jsme Urbanovi zastavili činnost na dvě soutěžní utkání nepodmíněně,“ prozrazuje Holý. Úvodní duel série se přitom jinak hrál vcelku v poklidném duchu a arbitři rozdali pouze pět menších trestů.

Köhler o faulu na Výborného: Mrzí mě to, trochu jsem to přehnal »

Východočechům se zdá trest pro jednatřicetiletého útočníka až příliš vysoký a pravděpodobně tak podají odpor. „Byl to faul, ale ne zákeřný a ani chtěný, tudíž mě výše trestu překvapila a rozladila. Očekával bych maximálně trest na dva zápasy. Je mně upřímně líto zranění Davida Výborného, kterého považuji za skvělého hráče, ale mám pocit, že se přihlíželo právě k tomu, kdo byl zraněn,“ má jasno generální manažer Aleš Kmoníček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz