VIDEO: Druholigová pecka! Brno chce pod otevřeným nebem rekord

Foto: Nikol Muselíková, hctechnika.cz

30. prosince 2015, 10:27

Pavel Kuba

Jen tři dny po přelomu starého a nového kalendářního roku nastoupí hokejisté druholigové Techniky k dlouho očekávanému zápasu pod otevřeným nebem. V rámci brněnských Hokejových her přivítají na místě bývalého zimního stadionu za Lužánkami rivala z nedalekého Hodonína. Zápas, ve kterém půjde vedle zisku tří bodů i o překonání diváckého rekordu, bude pro některé aktéry dozajista vrcholem celé jejich kariéry.

Rekord v návštěvnosti druhé ligy drží pravděpodobně Znojmo. Jeho derby s Třebíčí vidělo v sezoně 1996-97 neuvěřitelných 6500 fanoušků. A tuto metu by v Brně rádi překonali. Napomoci by jim mohli i fanoušci Komety, kteří na nově připraveném stadionu budou už od poledních hodin kvůli extraligovému zápasu s Plzní. Druholigová bitva je na pořadu hned po extraligové řežbě a začíná v 17:30.

„Věříme, že několik fanoušků Komety zůstane i přes zimu na stadionu a podpoří také nás. Zároveň se dá očekávat, že dorazí mnoho fanoušků z Hodonína,“ vypráví sportovní manažer brněnské Techniky Vlastimil Odehnal. „Na utkání všechny srdečně zveme, budou připraveny i retro dresy. Všichni hráči se na zápas moc těší a každý se chce do té doby uzdravit. Bude to jedinečná událost, která se už nikdy nemusí opakovat,“ dodává Odehnal.

K vidění by navíc mělo být to lepší, co může východní skupina druhé ligy nabídnout. Hodonín se aktuálně nachází na třetím místě, na právě čtvrtou Techniku má náskok pouhých dvou bodů! Oba dva dosavadní zápasy obou rivalů v letošní sezoně navíc vždy skončily výhrou 4:3 pro domácí celek. Bude tomu tak i v neděli 3. ledna za Lužánkami?

Že to bude speciální zápas pro všechny aktéry, není pochyb. Nejvíc pikantní ale bude pro útočníka Techniky Dominika Piskoře, který do brněnského klubu přestoupil během prosince právě z Hodonína. „Speciální to pro mě bude. Dvě sezony jsem hrál za Hodonín, takže ty kluky znám a bude to pro mě velmi zvláštní zápas. Doufám, že když se to koná v Brně, že vyhrajeme,“ uzavírá Piskoř.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz