Venkovní druholigová řežba: rekord odolal, hlasitější fanoušci Hodonína

Foto: Roman Kantor, hctechnika.cz

Hned dvě hodiny po konci extraligové vřavy mezi brněnskou Kometou a plzeňskou Škodovkou vjeli na led provizorně vybudované arény za Lužánkami hokejisté druholigové Techniky a Hodonína. I na ně čekal soutěžní zápas pod širým nebem a i v tomhle případě se z výhry nakonec radoval domácí celek.

Vážně domácí? Brněnská Technika, která celý zápas ovládla fotbalově 1:0, sice sídlí jen přes silnici ve Sportcentru Lužánky, podle počtu fanoušků to však během utkání vypadalo, že se hraje spíše v Hodoníně. Diváků z města ležícího 50 kilometrů jihovýchodně od Brna přijelo do moravské metropole přes dva tisíce, aby podpořili své hráče k úspěchu v historicky prvním druholigovém utkání pod širým nebem.

Nakonec se ale z výhry radoval domácí tým, který díky brance kapitána Habrovce z druhé třetiny ovládl zápas nejtěsnějším možným rozdílem. "Výsledek nás těší, tentokrát ale nešlo jenom o něj. Jsme rádi, že si diváci i hráči užili atmosféru Lužánek a zkusili si zase něco nového. Na tento zápas se bude dlouho vzpomínat," říká spokojeně sportovní manažer brněnské Techniky Vlastimil Odehnal.

S jeho slovy souhlasí i trenér hostujícího týmu Lubomír Oslizlo. Bývalý obránce brněnské Komety vyzdvihl celou myšlenku hokejových her a věří, že se Kometě podaří na místě bývalého zimního stadionu vybudovat nový hokejový svatostánek. "Atmosféra a všechno kolem bylo fantastické. Škoda jen té zimy, jsem zmrzlý jak rampouch," přiznává Oslizlo.

"Děkuji našim fanouškům, že se jich do Brna vydalo tolik. Je škoda, že jsme nedokázali dát alespoň jeden gól a zápas zremizovat. Možná kdyby nebyla taková zima, přijelo by jich ještě víc a rekord druhé ligy by padl," pokračuje. Nedělní bitvu totiž navštívilo 4 136 diváků, tedy zhruba o dva tisíce méně, než bylo na překonání pravděpodobného rekordu z roku 1997 potřeba. Tehdy duel Znojma s Třebíčí navštívilo 6 500 příznivců.

I přes tuto drobnou kaňku převládala na brněnské straně naprostá spokojenost. "Bylo to něco neuvěřitelného. Něco podobného zažije člověk jednou za život. I když mi byla hrozná kosa, hřála mě touha po vítězství. Zápas jsem si naplno užil," zářil po utkání Pavel Jekel, který za svá záda nepustil jediný puk z hodonínské hole a po právu byl vyhlášen mužem zápasu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz